تاریخ انتشار : شنبه 4 اسفند 1403 - 0:00
کد خبر : 14739

اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال به صندوق‌های پژوهش و فناوری خراسان رضوی

در نشست مشترک وزیر علوم، استاندار خراسان رضوی و نمایندگان عضو کمیسیون آموزش مجلس، ۲ هزار میلیارد ریال به صندوق‌های پژوهش و فناوری خراسان رضوی اختصاص یافت.

به گزارش رخداد پرس، نشست مشترک وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار خراسان رضوی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، امشب به میزبانی استانداری خراسان رضوی برگزار شد و در پایان این نشست، دو مصوبه مورد توافق طرفین در قالب یک تفاهمنامه به امضا رسید.

بر اساس این مصوبات، در جهت تحقق افزایش حمایت از فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و توسعه زیست بوم نوآوری استان و بر اساس بند ت ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب مجلس شورای اسلامی و در جهت افزایش سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری استان، مقرر شد مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال از محل کمک‌های فنی و اعتباری به عنوان آورده سهام بخش دولتی صندوق‌های مذکور در دو مرحله پرداخت گردد.

مرحله اول به مبلغ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۳ و مرحله دوم به مبلغ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ تخصیص پیدا کند.

سهم صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی هزار و پانصد میلیارد ریال و صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن پانصد میلیارد ریال تعیین شد که در هر مرحله به همین نسبت به هر صندوق تخصیص پیدا خواهد کرد. این مبلغ در چهارچوب ضوابط کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری انجام خواهد پذیرفت.

همچنین، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور متعهد می‌شود تامین اعتبار هزار میلیارد ریال تسهیلات استقرار شرکت‌های فناوری و دانش بنیان مربوط به صندوق‌های مربوط صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی و تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خط استقرار برای صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن تا پایان سال جاری انجام دهد.

«غلامحسین مظفری»، استاندار خراسان رضوی، در این نشست با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و علمی استان اظهار کرد: خراسان رضوی با وجود ظرفیت‌های بالای فرهنگی، می‌تواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کند.

وی به ویژگی‌های خاص استان اشاره کرد و گفت: خراسان به عنوان یک مرکز فرهنگی، دارای فرهنگ و تاریخ غنی است که به تبع وجود امام رضا علیه السلام و فردوسی بزرگ، به عنوان دو نماد فرهنگی و دینی، باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خراسان رضوی همچنین ابراز امیدواری کرد که می‌توان در میان این فرصت‌ها، قدم‌هایی برای توسعه علمی و فرهنگی استان برداشت.

مظفری با اشاره به مصوبات جلسه گفت: خیلی خوشحالم که با همکاری افراد در مجموعه‌های مختلف، توانستیم فرصت‌هایی را برای استان خراسان رضوی و مجموعه دانشگاه‌های استان فراهم کنیم.

وی همچنین به تشکیل ۱۲ شورای مشورتی در حوزه‌های مختلف در قالب اتاق اندیشه ورزی اشاره و عنوان کرد: این شوراهای مشورتی به ویژه شورای مشورتی ورزش استان، بسیار فعال عمل می‌کند. یکی از دستاوردهای این شورا، برگزاری گردهمایی پیشکسوتان ورزش استان با حضور ۱۴۰۰ نفر از پیشکسوتان ورزش بود.

استاندار خراسان رضوی همچنین از برگزاری مسابقات جام کشورهای اکو در آینده نزدیک خبر داد و تأکید کرد: این فعالیت‌ها بدون دریافت اعتبار دولتی انجام می‌شود و جای بسی خوشحالی است که استان خراسان رضوی میزبان برگزاری چنین مسابقاتی است.

مظفری افزود: استان خراسان رضوی ظرفیت‌های خوبی در حوزه ورزش دارد که می‌توان در آینده از چنین ظرفیت‌هایی در جهت رشد استان استفاده کرد، حتی می‌توان در آینده شاهد برگزاری مسابقات ورزشی بیشتری در این سطح، در استان باشیم.

استاندار خراسان رضوی به ظرفیت‌های دانشگاهی استان نیز اشاره کرد و گفت: همکاری‌های بین بخشی در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در حال شکل‌گیری است و این می‌تواند به توسعه علمی استان کمک شایانی کند.

 

مظفری با اشاره به وجود ۳۰ پژوهشکده در خراسان رضوی، بر لزوم مدیریت صحیح این ظرفیت‌ها تأکید کرد و گفت: اگر این ظرفیت‌ها به کار گرفته شوند، می‌توانیم شاهد اتفاقات بزرگی باشیم.

 

وی همچنین به نقش پررنگ بخش خصوصی در اقتصاد استان اشاره کرد و گفت: ما یکی از معدود استان‌هایی هستیم که تمامی سرمایه‌گذاری اصلی استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود اما در این بخش دولت نیز می‌تواند در کنار بخش خصوصی به توسعه استان کمک کند.

 

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: از ظرفیت بند الف ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان غفلت شده است. باید برای افزایش سهم استان باتوجه به جمعیت آن تلاش کرد.

 

مظفری با اشاره ویژگی‌های استان و برقراری ارتباطات منطقه‌ای، عنوان کرد: سر آغاز دیپلماسی اقتصادی از حوزه علمی و فرهنگی نشات می‌گیرد. بنا بر تاکید وزارت امور خارجه کشور، استان‌های مرزی باید دیپلماسی خود را آغاز کنند. در سفر اخیر به پاکستان با ظرفیت‌های این کشور به خصوص در حوزه‌های علمی آشنا شدیم.

 

وی به سفر ازبکستان اشاره و تاکید کرد: در سفر به کشور ازبکستان، در کنار دیپلماسی سیاسی، علمی نیز پیگیری می‌شود. ایجاد ارتباطات منطقه‌ای سبب استقلال نسبی استان‌ها می‌شود.

 

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: دانشگاه‌های بزرگ استان‌ها می‌توانند با دانشگاه‌های بزرگ و معتبر کشورهای همسایه خود ارتباط برقرار کنند. این امر تاثیر خوب و مثبتی برای استان و کشور خواهد داشت. همچنین تمرکززدایی کاهش پیدا می‌کند. مادامی که به ظرفیت‌های منطقه‌ای اتکا شود، نتایج مثبتی دریافت خواهد شد.