تاریخ انتشار : پنجشنبه 2 اسفند 1403 - 22:22
کد خبر : 14699

ارتباط بیشتر شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه هدف وزیر علوم از سفر به مشهد

وزیر علوم در روز نخست از سفر دو روزه خود به مشهد با بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و بررسی میدانی مشکلات آن‌ها بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، تجلی ارتباط دانشگاه و قشر نخبگانی با جامعه هستند و باتوجه‌به چالش‌های آن‌ها قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیازمند اصلاح است.
به گزارش رخداد پرس، حسین سیمایی صراف وزیر علوم به‌منظور پیگیری مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و برگزاری نشست مشترک با کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری‌های مجلس صبح امروز وارد مشهد شد.سیمایی صراف که به‌منظور پیگیری مشکلات و چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و اهمیت آن‌ها در اقتصاد کشور به مشهد سفرکرده بود صبح امروز و همزمان با برگزاری روز اول کنکور کارشناسی ارشد از حوزه‌های آزمون در دانشگاه فردوسی مشهد بازدید کرد.

بازدید از پارک علم و فناوری خراسان رضوی

وزیر علوم در ادامه اولین روز حضور خود در مشهد از پارک علم و فناوری خراسان بازدید و در روند مشکلات و چالش‌های شرکت‌های مستقر در مشهد و شهرستان‌ها قرار گرفت.
سیمایی صراف در حاشیه این بازدید با تأکید بر ضرورت وجود شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور حفظ قشر نخبگانی جامعه و ارتباط آن‌ها با جامعه بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، تجلی ارتباط دانشگاه و قشر نخبگانی با جامعه هستند و خروجی دانشگاه‌ها در خلق ارزش‌افزوده و تولید ثروت در اینجا اتفاق می‌افتد.وی به مثبت‌بودن بازدید اشاره کرد و گفت: در بازدید امروز، مشکلات قانونی و چالش‌های حقوقی متعددی مطرح شد که در همه موارد، حق با دانش‌بنیان‌هاست، زیرا از زمان وضع قانون دانش‌بنیان‌ها بیش از دو دهه می‌گذرد و ما نیازمند اصلاحات قانونی جدید هستیم تا چالش‌های اداری برطرف شود و تسهیلگری رخ دهد.وزیر علوم با اشاره به حضور ۱۴۰ هزار نخبه در شرکت‌های دانش‌بنیان کشور بیان کرد: در حال حاضر در کشور بیش از ۱۴۰ هزار نفر نیروی نخبه و فناور در شرکت‌های دانش‌بنیان داریم، و هدف‌گذاری جدید ما متمرکز بر افزایش این میزان تا ۵۰۰ هزار نفر است. البته برای تحقق این هدف، ابتدا باید در نظام آموزشی اصلاحات اساسی صورت بگیرد و از طرف دیگر، زیرساخت‌هایی نیز فراهم شود.

امنیت دانشجویان را در محیط دانشگاه افزایش می‌دهیم

وزیر علوم در ادامه به حادثه تلخ قتل دانشجوی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: امنیت را در دانشگاه‌ها و معابر اطراف آن با افزایش روشنایی، تشدید نظارت دوربین‌ها و کیوسک‌های پلیس افزایش می‌دهیم.وزیر علوم با تأکید بر آنکه نظارت باید به سمت هوشمندسازی برود اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته نظارت قدم‌به‌قدم و لحظه‌ای به‌وسیله دوربین‌ها وجود دارد و ما نیز باید برای افزایش امنیت به این سمت حرکت کنیم.سیمایی صراف همچنین به حمایت بیشتر از دانشجویان اشاره کرد و گفت: بیمه گوشی و لپ‌تاپ دانشجویان توسط وزارت علوم انجام خواهد شد تا دانشجویان دراین‌خصوص دغدغه‌ای نداشته باشند.

مصوبات کمیسیون آموزش مجلس به تصویب وزیر علوم رسید

در ادامه نشست اعضای زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس صندوق نوآوری و سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.در این نشست شرکت‌های دانش‌بنیان و نمایندگان دانش‌بنیان استان مشکلات خود را به وزیر علوم و کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری رساندند.عظیمی راد سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در ادامه با تأکید بر حمایت بیشتر توسط دولت مجلس از شرکت‌های دانش‌بنیان مصوبات جدید این کمیسیون جهت حمایت از دانش‌بنیان‌ها را اعلام کرد که به امضای وزیر علوم نیز رسید.۶ مصوبه به شرح زیر می‌باشد:۱. افزایش ۲۵ درصدی بودجه پارک‌های علم و فناوری کشور در سال ۱۴۰۴ علاوه بر عدد پیشنهاد شده در لایحه بودجه.۲. موافقت با شکل‌گیری ۵ منطقه بین‌المللی نوآوری در ایران با حمایت وزارت عتف و همکاری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان.۳. اصلاح مقررات به‌منظور برخورداری واحدهای فناور مستقر در پارک جهت اخذ پروانه بهره‌برداری مطابق ماده ۸ قانون حمایت از تولیدات دانش‌بنیان.۴. ایجاد مشوق‌های قانونی جدید برای صادرات محصولات و خدمات فناورانه و دانش‌بنیان با تدوین قوانین و مقررات جدید.۵. پیگیری و اجرای طرح توسعه پارک‌های علم و فناوری کشور و توسعه زیرساخت آن.۶. پیگیری طرح توسعه پارک علم و فناوری خراسان رضوی در راستای تبدیل به قطب فناوری شمال شرق کشور در راستای این چند مسئله و حل مشکل اراضی افزایش پایه بودجه با ضریب توازن ۴۰ درصدی ایجاد منطقه بین‌المللی خراسان بزرگ