نشست خبری آتش نشانی مشهدمقدس:
خبرنگار: سیما کوهستانی
اولین پهپاد اطفا حریق در کشور
به گزارش رخدادپرس، آتش پاد حمیدرضا کافی نیا مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد در نشست خبری گفت: در شش ماه اول سال بالغ بر ۱۳۰۰۰ عملیات در آتش نشانی مشهد انجام شده است که ۷۰ درصد عملیات امداد و نجات و ۳۰ درصد عملیات های منجر به حریق بوده است.
وی افزود: در این شش ماه نسبت به سال گذشته، شاهد ۱۱ درصد کاهش حریق را بودیم که بازخورد آموزش های ارائه شده و بازدیدهای مراکز بوده است اما متاسفانه در حوزه حریق ۴ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: عمده عملیات های نجات مربوط به آسانسور میباشد که در شش ماه اول سال ۳۴۰۰ اعزام انجام شده است. حبس شدن در آسانسور به دو علت قطع برق و عدم اجرای بازدیدهای ادواری آسانسورها رخ میدهد.
وی درمورد پیگیری الزام اجرای مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان گفت: این مبحث درباره نگهداری و مراقبت ساختمان است. شرکت برق باید تمام مالکان را نسبت به نصب بلک اوت یا ups روی آسانسور ملزم نماید که در زمان قطعی برق، آسانسور در نزدیک ترین طبقه متوقف و درب ها باز شود.
کافی نیا اظهار کرد: طی شش ماه به صورت میانگین روزانه بالغ بر ۱۷۰۰ تماس تلفنی با فرماندهی سازمان صورت می گیرد که شامل مزاحمین، درخواست مشاوره فنی و ایمنی و تماس های اشتباهی است که تنها ۶ درصد منجر به عملیات میشود.
وی به پایش ایمنی و سلامت آتشنشانان اشاره کرد و گفت: اخذ ایزو ۴۵۰۰۱ با عنوان اولین سازمان آتشنشانی در کشور از اقدامات شاخص شش ماه اول سال بود. این مرکز در ایستگاه شماره ده چهارراه موسوی قوچانی مورد بهره برداری قرار گرفت که مشاوره های ایمنی به آتشنشانان و خانوادههایشان ارائه میکند و یکی از اهداف آن ریکاوری نیروها در عملیات های منجر به آسیب شهروندان است تا به وضعیت قابل اعزام به عملیات بعدی برسند.
وی اظهار کرد: خدمات تایید پروانه، عدم خلاف و پایانکار در حوزه معاونت آموزش و پیشگیری ارائه می شود. در شش ماه گذشته ۷۲۰۰ پرونده ارایه شده، بررسی شده و پاسخ داده شده است.
وی ادامه داد: براساس سامانههای موجود شهرداری میانگین زمان پاسخگویی به پروانه در گروه های مختلف ساختمان الف، ب، ج و د، ۲/۳ روز است. این رقم در بخش پایانکار ۴/۴ روز میباشد. در دو سال گذشته این بازه زمانی ۶۰ روز بوده است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد گفت: با همکاری دو سازمان، در سایت نظام مهندسی و آتش نشانی با لوگوی هر دو سازمان چک لیستی از معماری، برق و مکانیک قرار گرفته است تا از اظهارنظر شخصی و سلیقه ای در پروژهها جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: ماشین آلات خاص آتشنشانی کمک اصلی در عملیاتها است. تجهیزات در مشهد نسبت به سایر شهرهای کشور حرف اول را می زند. خودروهای بالابر ۷۲ متری، تجهیزات انفرادی و سایر تجهیزات مرتبط با اطفا حریق و کار در ارتفاع، با حمایت و مساعدت شورای شهر و شهردار تهیه شده و حکایت از این موضوع دارد.
کافی نیا افزود: در راستای ارتقا و افزایش تجهیزات در افق ۱۴۰۵ و احداث ایستگاههای جدید، نیاز به ماشین آلات و تجهیزات وجود دارد. باتوجه به نقدینگی شهرداری دو قرارداد مجموعا ۱۴۰۰ میلیارد تومان یعنی ۸۵ درصد زمین و پروانه و ۱۵ درصد نقد در حال انعقاد است.
وی بیان کرد: برای اولین بار دو سامانه مناسب و قابل بهره برداری برای سازمان آتشنشانی در مشهد با قابلیت لینک شدن با تمام آتشنشانیهای کشور تهیه شده است؛ سامانه کدینگ عملیات با هدف یکپارچه سازی کدهای عملیاتی در سطح کشور و سامانه مدیریت یکپارچه سازمان آتشنشانیهای کشور با هدف دسترسی آنلاین و تعیین تعداد ایستگاههای سطح کشور، وضعیت ماشین آلات و شیرهای هیدرانت برای شهرداریها تا برنامههای آموزشی و اعتبارات دولتی برای تمام سازمانهای آتشنشانی استفاده شود.
وی به نگهداری ماشین آلات اشاره کرد: از آنجاییکه تمام تجهیزات و ماشین آلات خارجی و از کشورهای اروپایی خصوصا ایتالیا و آلمان است، با توجه به وضعیت تحریمها، نیازمند دقت بیشتر در نگهداری و پشتیبانی است. با تلاش نیروهای آتشنشانی، ده دستگاه خودرو نردبان و بالابر عملیاتی و پمپهای اطفا حریق به صورت آماده و مازاد در اختیار حوزه عملیات ساز قرار گرفته است.
کافی نیا گفت: برای چشم انداز افزایش ایستگاه و رسیدن به ۶۴ ایستگاه عملیاتی نیازمند به جذب نیرو هستیم. با پیگیری از طریق سازمان شهرداری ها و امور استخدامی کشور و با توجه به کمبود ۵۸۰ نفری نیرو، موفق به کسب مجوز اخذ ۴۲۲ نفر شدهایم که به زودی شهروندان بتوانند در سایت جهاد دانشگاهی ثبت نام تا آزمونهای مرتبط جسمانی و تئوری انجام شود.
وی با اشاره به روز آتشنشانی گفت: در رژه ششم مهر ماه، شهروندان در جریان وضعیت تجهیزات و ماشین آلات سازمان قرار گرفتند. اولین اتوبوس ریکاوری کشور در مشهد رونمایی شد تا مرکزی برای مصدومین و استراحت حین عملیات وجود داشته باشد. همچنین در عملیاتهای شیمیایی، دوش و تجهیزات لازم در داخل اتوبوس پیش بینی شده است.
مدیر عامل آتشنشانی مشهد در پایان اظهار کرد: برای اولین بار در سطح کشور و حمایت شورای اسلامی شهر و شهردار، تامین یک دستگاه پهپاد اطفا حریق برای ساختمانهای بلند مرتبه؛ مخصوصا نمای ساختمانها تا پایان سال پیگیری شده است.
وی افزود: با توجه به هزینهبر بودن خودروهای بلند مرتبه، عدم قابلیت استقرار در هر جا و زمانبر بودن عملیاتی شدن، اقدام به خرید پهپاد اطفا حریق از یک شرکت دانش بنیان مشهدی شده است.