تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 شهریور 1402 - 19:28
کد خبر : 1779

بازدید از چاپخانه آستان قدس رضوی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، بنیاد امام رضا(ع)، جمعی از مدیران آستان قدس رضوی و جهاد دانشگاهی از مراحل چاپ قرآن نفیس«مصحف الرضا علیه السلام» در چاپخانه قرآن آستان قدس رضوی بازدید کردند.

به گزارش رخداد پرس مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با بیان این‌که کلام الله منسوب به خط حضرت رضا(ع) بیش از صد سال، مهمان خانه امن الهی یعنی حرم مطهر رضوی بوده است، افزود: این قرآن نفیس، جز نسخ کهن موجود در گنجینه استان قدس رضوی است.

وی افزود: در سالی که دولت های اروپایی به خود اجازه دادند تا افرادی به قران کریم این معجزه الهی جسارت کنند، بنیاد بین المللی امام رضا(ع) اقدام به چاپ قرآن کریم کرد تا همزمان با شهادت امام رضا(ع) در اختیار عموم دلدادگان به اهل بیت(ع) قرار گیرد.

سعیدی زاده در خصوص پیشینه این نسخ خطی ابراز کرد: این مصحف شریف در انتهای سده دوم و ابتدای سده سوم در پوست آهو چاپ شده است. جزوه کلام الله منسوب به خط حضرت رضا(ع) در گذشته در منزل آیت الله نوری در نجف نگه داری می شد و توسط امینی صاحب کتاب الغدیر به ایران منتقل می شود. در در سال ۱۳۳۶ قمری به دست آیت الله میلانی می رسد و در سال ۱۳۳۸ در آستان قدس رضوی به ثبت می رسد و از آن تاریخ تا کنون در معرض دید زائران علی بن موسی الرضا(ع) در موزه آستان قدس قرار گرفته بود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) افزود: در دهه ۴۰ پس از عملیات عمرانی در مضجع شریف رضوی، تعداد زیادی برگ های قرآنی و اسناد تاریخی کشف و به تدریج تفکیک و صحافی می شود.

وی گفت: این دو مجموعه در گنجینه استان قدس رضوی تفکیک است و در حال حاضر به همت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در یک مجلل در قطع بیاضی به چاپ می رسد.

سعیدی زاده با اشاره به اینکه این قرآن با استفاده از بهترین مواد موجود در کشور به چاپ رسیده است، ابراز کرد: در راستای بهتر نشان دادن متن از بهترین دستگاه های موجود در کشور برای چاپ نفیس استفاده شده و همچنین فوم شبه چرم برای جلد و بین ۵ تا ۷ رنگ در ۱۰۰ صفحه بیاضی به چاپ خواهد رسید.

وی در انتها یادآور شد: در این پروژه نهادهای آستان قدس رضوی، کتابخانه آستان قدس رضوی، موسسه چاپ و نشر آستان قدس رضوی، موسسه به نشر، معاونت علوم و قران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان جهاد دانشگاهی خراسان، بنیاد بین المللی امام رضا(ع) را یاری کردند.

برچسب ها :

ناموجود