تاریخ انتشار : جمعه 6 مهر 1403 - 11:00
کد خبر : 10604

تحول ویژه توس در دوره ششم مدیریت شهری مشهد

مجید طهوریان عسکری با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «گفتگو» که با محوریت اقدامات شورای ششم در منطقه منفصله توس برگزار شد به ارائه گزارشی در این‌باره به مردم پرداخت.

تحول ویژه توس در دوره ششم مدیریت شهری مشهد

به گزارش رخداد پرس؛ مجید طهوریان عسکری با اشاره به یادداشت رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۷۵ پس از بازدید از منطقه توس، گفت: ایشان در این یادداشت تکالیفی مشخص کردند و در ابتدا به جنبه‌های هویتی و فرهنگی این خطه به عنوان کلیدواژه پرداختند و در ادامه تأکید بر تاریخی بودن این منطقه، نیاز‌های آبادانی منطقه و نیز توجه به مسئله زیباسازی منطقه دیگر تأکیدات ایشان درباره توس بود.

وی با بیان اینکه در شورای ششم تحولی ویژه را برای توس در نظر گرفتیم، تصریح کرد: اوایل دهه۹۰ از طرف مجموعه استان به شهرداری مشهد تکلیف شد که این منطقه را تحویل بگیرد و خدمت‌رسانی کند. این محدوده حدود ۲هزار و ۵۰۰ هکتاری خارج از شهر مشهد توسط دهیاری‌ها اداره می‌شد و شامل شانزده هسته جمعیتی مانند اکبرآباد، مهدی‌آباد، حاجی‌آباد، چهار برج، کلاته برفی و اسلامیه است که هر کدام دهیاری مشخص خود را داشت.

ارائه خدمات به توس، منوط به شرط و شروط!

وی با بیان اینکه پس از تحویل به شهرداری باز هم یک وقفه نزدیک به ده ساله در سامان‌دهی امور ایجاد شد، افزود: اعلام شد که اگر قرار است توس به محدوده قانونی شهر اضافه شود و خدمات کامل بگیرد باید در ابتدا از وزارت راه و شهرسازی مصوبه طرح راهبردی بگیرد و پس از آن، خدمات شهری در زمینه‌های مختلف شهرسازی و… به این منطقه ارائه شود.

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ در ابتدای ورود به شورای شهر، هنوز طرح راهبردی توس به دست ما نرسیده بود، گفت: در دوره جدید شورا و شهرداری، حدود شش ماه وقت برای این مهم صرف شد و سند طرح راهبردی را از تهران دریافت کردیم و در شورای عالی معماری شهرسازی، طرح تصویب و به صورت رسمی ابلاغ شد که منطقه منفصل توس با حدود ۱۸۰۰ هکتار وارد محدوده شهری مشهد شده است.

طهوریان عسکری خاطرنشان کرد: مأموریت این کمیسیون از میدان فهمیده آغاز و از ابتدای بولوار توس نظارت‌ها شروع می‌شود و تحت عنوان کمیسیون ویژه تا انتهای بولوار شاهنامه، بولوار توس و سه منطقه شهری ۲، ۱۰ و ۱۲ و بخشی از محدوده‌های دهیاری که منفصل هستند، شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در مشهد ضلع شمالی کمربندی از سمت طرق، شرقی‌ترین منطقه مشهد شروع می‌شود، این کمان تا مناطق ۶، ۷، ۵، ۴، ۳ و ۲ تا آرامگاه فردوسی ادامه دارد و همه این مناطق را در تقسیم‌بندی به عنوان بافت فرسوده یا بافت حاشیه شهر تلقی می‌کنیم. پیش از این هر زمان حرف از حاشیه شهر می‌شد توجه عموم مردم به سمت شهرک شهید رجایی و باهنر بود.

البته شاخص‌ها و مؤلفه‌ها نشان می‌دهد که شهرک رجایی و باهنر واقعا جایگاه پایین‌تر داشته و نیازمند توجهات بیشتر است، بر همین اساس همه تمرکز بر رسیدگی به این نقاط بود، اما در شورا بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، به دنبال عدالت در توزیع منابع رفتیم و تمرکز ویژه‌ای بر منطقه منفصله توس گذاشتیم.

رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر درباره دلیل حفظ بافت قدیمی در این محدوده بیان کرد: اکنون بر اساس ضوابط طرح راهبردی، شهرداری مجوز بنای جدید می‌‎دهد و البته بنای غیرمجاز هم ساخته می‌شود که در نوع خودش چالش است.

ارائه خدمات به مردم درون بافت

طهوریان عسکری با اشاره به اینکه در دوره ششم تلاش کردیم خدمات را به داخل بافت توس بیاوریم، گفت: مردم ساکن این محدوده که حافظان واقعی این میراث گران‌بها هستند باید از نعمت خدمات نظام مدیریت شهری برخوردار شوند. نمونه این خدمات آسفالت کردن حجم بسیار بالایی از معابر خاکی بود. فقط در بولوار شاهنامه در یک‌سال بالغ بر ۲۵۰ هزار متر مربع آسفالت انجام شد.

بهسازی پیاده‌روها، آسفالت و بازگشایی مسیر‌ها

وی ادامه داد: برای پیاده‌رو‌ها نیز بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی در چهار مقطع از میدان معراج تا کال زرکش در دستور کار امسال است. مطالعات طرح تمام شده است و کار به زودی وارد فاز عملیات عمرانی می‌شود. همچنین سال گذشته مصوبه BRT توس را از تهران دریافت کردیم و از میدان فهمیده تا آرامگاه فردوسی به عنوان BRT جدید و خط جدید شهر مشهد فعال خواهد شد. در این زمینه حدود ۱۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و کار آغاز شده و معاونت عمران شهرداری هم وعده داده است تا اوایل تابستان سال آینده کار را به مردم تحویل بدهد.

طهوریان عسکری در ادامه به بیان برخی از بازگشایی‌ها و پروژه‌های مشارکتی در این محدوده پرداخت و افزود: بازگشایی انتهای خیابان امام زمان (عج) یا توس ۷۰ از جمله این موارد بود که مردم بیست سال در انتظار انجامش بودند. مجموعه ورزشی نیز با مشارکت آستان قدس رضوی در توس ۵۵ در حال راه‌اندازی است و فاز یک آن ساخته شده است.

حدود پنج زمین ورزشی در توس ۵۷ و ۸۳ در حال ساخت و تکمیل است. همچنین پروژه مشارکتی خیرساز دیگری داریم که آتش‌نشانی در بولوار توس ۸۶ زمین خود را اختصاص داده و قرار است با همراهی اتاق بازرگانی استان، هزینه‌های ساخت یک مجموعه آتش‌نشانی مشارکتی پرداخت شود.

وی افزود: در توس ۹۷ ترافیک سنگینی داریم و قرار است یک اصلاح هندسی مهم در این محدوده انجام شود. از بولوار توس هم به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) دسترسی مستقیم وجود نداشت که از کنار کال زرکش بر اساس همین اصلاح هندسی مسیر باز خواهد شد.

در تقاطع شاهنامه و پیامبر اعظم (ص) گره مهمی بابت صنایع غرب مشهد داشتیم و کار‌های مطالعاتی آن انجام شد و آبان در دستور کار گشایش قرار دارد. در بولوار شاهنامه اتفاقات متنوعی از جمله مجموعه ورزشی چهار برج و بوم پارک کشف انجام شده است. همچنین در بولوار توس و شاهنامه ۴۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری را با نظر و مشارکت مردم هزینه کرده‌ایم که بخشی از طرح‌های زودبازده مدیریت شهری و شورای شهر است.

 

توزیع عادلانه خدمت به مناطق اهل تسنن

نایب‌رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه در دوره ششم با نگاه انقلابی و بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب به مناطق اهل تسنن نیز توجه شده است، گفت: در بولوار شاهنامه، محله‌ای به نام کلاته‌برفی داریم که سکونتگاه تلفیقی از عزیزان اهل تسنن و تشیع در کنار هم است. بالغ بر ۲۳ هزارمترمربع در کلاته برفی آسفالت انجام شده است.

یک مجموعه آتش‌نشانی در نزدیک‌ترین نقطه به ورودی کلاته‌برفی احداث کردیم که حدود ۴ هزارمترمربع است. قرار است در این منطقه یک سالن مدیریت بحران هم ساخته شود. ورودی‌های کلاته‌برفی به اصلاح هندسی نیاز داشت که این مهم نیز انجام شد./شهرآرا