تاریخ انتشار : جمعه 15 فروردین 1404 - 8:40
کد خبر : 16092

رئیس جامعه هتلداران: الزامی به افزایش ظرفیت مراکز اقامتی در کشور نیست

رئیس جامعه هتلداران معتقد است، الزامی ندارد افزایش ظرفیت مراکز اقامتی در کشور یکسان باشد. بهتر است برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت‌ اقامتی هتل‌ها و دیگر مراکز اقامتی متناسب با ورود گردشگر به هر استان لحاظ شود.

به گزارش رخداد پرس ، با توجه به اینکه برخی از استان‌های شمالی، جزایر و استان‌های گردشگرپذیر بیشترین رشد اقامت‌های رسمی را دارا هستند رئیس جامعه هتلداران کشور نیز برای رفاه حال مسافران و گردشگران نوروزی و برنامه‌ریزی‌های دقیق‌‌تر معتقد است که برنامه‌ریزی‌ ظرفیت‌ اماکن اقامتی نیز باید متناسب با استان‌های گردشگرپذیر باشد.

«جمشید حمزه‌زاده» رئیس جامعه هتلداران کشور با اعلام این مطلب می‌گوید: با توجه به اینکه در سالهای گذشته ظرفیت اقامتی اکثر استان‌ها در ایام نوروز خالی بوده است اما همچنان به ایام نوروز و پیک سفر می‌رسیم این تصور به ذهن‌ها متبادر می‌ورد که ظرفیت اقامتی تمامی هتل‌ها تکمیل است.

او می‌گوید: هتل‌های ما در ۳۱ استان در طول سال و در ایام نوروز هیچگاه به صد در صد نرسیده است بنابراین زمانی که از افزایش ظرفیت اقامتی صحبت می‌کنیم باید متناسب با ورود گردشگر به یک استان تصمیم بگیریم. به عنوان مثال، در ایام نوروز استان‌های شمالی و شهرهایی چون اصفهان و شیراز و جزیره کیش طبق روال همیشه مسافر و گردشگر دارند بنابراین طبیعی است که ضریب اشغال مراکز اقامتی این استان‌ها بالا باشد و در صورت افزایش گردشگر می توان از سایر مراکز اقامتی دستگاه‌های دولتی مثل مدارس آموزش و پرورش استفاده کرد.

حمزه‌زاده گفت: اما استان‌هایی که ضریب اشغال آنها کاملا خالی است جه لزومی دارد که دیگر دستگاه‌ها بخواهند مراکز اقامتی خود را افزایش و خدمات دهند.

او می گوید: پیش‌بینی می‌شود با توجه به ضریب اشغال و ظرفیت بالای برخی از استان‌ها باز هم هتل‌ها صددرصد تکمیل نشوند چراکه هم‌اکنون هیچ شهری را نداریم که یک هتل اعلام کرده باشد ضریب اشغال آن صد درصد است حتی مقاصد پرسفر مثل شیراز و اصفهان نیز در مواردی خالی هستند.

هتل‌ها افزایش قیمت ندارند

حمزه‌زاده همچنین با اشاره به افزایش نرخ ارز در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و روند صعودی قیمت‌ها اعلام کرد که هتل‌های سراسر کشور برای نوروز ۱۴۰۴ هیچگونه افزایش نرخی ندارند و تمامی نرخ‌ها مصوب و متعلق به ۱۴۰۳ است.

به گفته وی، اگر گردشگران و مسافران در برخی نقاط مثل جزایر و مناطق آزاد با نرخ‌های متفاوت مواجه شدند مطلع باشند که مراکز اقامتی جزایر و مناطق آزاد معمولا آزاد و شناور است و وزارت میراث‌فرهنگی و جامعه‌‌ هتلداران دخالتی روی قیمت‌های آنها ندارند.

او گفت: با اینکه افزایش نرخ ارز در کشور سبب شده هزینه‌های مصرفی و تاسیسات هتل‌ها به‌شدت افزایش پیدا کند و بسیاری از هتلداران کشور با تورمی که در کشور حاکم است به‌شدت متضرر شده‌اند اما با وجود زیاندهی باز هم هتلداران افزایش قیمت در سال جدید نداشته‌اند.

حمزه‌زاده گفت: تاکنون هیچ حمایتی و بسته‌ تشویقی که بار بزرگی از روی هتلداران بردارد صورت نگرفته است با این وجود طی جلساتی که با وزیر میراث‌فرهنگی گذاشته‌ایم قرار شده طرح‌های حمایتی که بیشتر بر معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای متمرکز است از سوی دولت و مجلس برای هتلداران کشور پیگیری شود. هر چند که این طرح‌ها نیز کاملا زمانبر است و نمی‌تواند به شرایط کنونی ما کمکی کند.

حمزه‌زاده اعلام کرد: هتل‌ها در ایام نوروز برنامه‌ها و رویدادهای متناسب با ماه مبارک رمضان و نوروز را برگزار کردند به طوری که اکثر هتل‌ها برای تحویل سال برنامه‌‌های متنوع معنوی و برنامه‌های شاد نوروزی متناسب با ایام ماه رمضان داشتند. همچنین اکثر هتل‌های بزرگ نیز برای گردشگران نوروزی گشت‌های شهری برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری در نظر گرفته‌ بودند.

رئیس جامعه هتلداران کشور همچنین از تخفیف ۱۰ تا ۴۰ درصدی هتل‌ها به مسافران نوروزی خبر داد و ادامه داد: هتل‌ها تخفیفات یکسان از ۱۰ تا ۴۰ درصد برای گردشگران در نظر گرفته‌اند اما مسافرانی که در شهرهای زیارتی اقامت می‌کنند برخی از هتل‌ها برای ۱۰ شب اقامت یک یا دو شب اقامت رایگان در نظر گرفته‌اند که البته سیاستگذاری آن بیشتر در اختیار هتل است و این تخفیفات عمدتا شامل شهرهای زیارتی می‌شود.