استاندار خراسان رضوی مطرح کرد:
رسانهها بازوی توسعه و ارتقای کیفیت زندگی مردم هستند
به گزارش رخداد پرس، غلامحسین مظفری در بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در مشهد با تأکید بر اهمیت جایگاه رسانهها در توسعه استان اظهار کرد: بخشی از توسعه استان به عملکرد رسانهها گره خورده است. وقتی واقعیتها دقیق منعکس شود، واکنش مردم هم واقعبینانهتر خواهد بود و مطالبات آنها مبتنی بر واقعیت شکل میگیرد.
وی ادامه داد: اگر کارهایی که باید انجام شود بهدرستی انجام نشود، طبیعی است که نارضایتی شکل بگیرد. مردم حق دارند که مطالبهگر باشند و رسانهها نیز باید این مطالبات را بهدرستی منتقل کنند. باید ارتباطی دوسویه، منطقی و سازنده بین رسانهها و مدیران برقرار باشد، نه اینکه با انتشار یک گزارش، مدیران موضع دفاعی بگیرند.
مظفری با بیان اینکه مسئولیت ما فقط یک وظیفه اداری نیست، گفت: این مسئولیت سنگینتر از آن است که صرفاً در چارچوب وظایف اداری تعریف شود. مدیران باید بدانند که مردم صاحبان اصلی این نظام هستند و ما مأموریم برای آنان کار کنیم. اگر مردم در تصمیمگیریها نادیده گرفته شوند، سیستم بیمعنا میشود.
وی با اشاره به اینکه رسانهها نباید نقد را با سیاهنمایی اشتباه بگیرند، افزود: باید به صراحت مشکلات را گفت و از نظرات مختلف بهره برد. توسعه زمانی محقق میشود که نگاهها و دیدگاههای متفاوت شنیده شود. هنر ما در مدیریت، استفاده درست از همین تنوع نظرات است.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در استان، فشارهای روانی و اجتماعی ناشی از برخی مشکلات کلان کشور نیز بازتاب دارد و نحوه مواجهه ما با این مسائل مهم است. اگر رسانهها همه چیز را سیاه ببینند یا فقط به نقاط ضعف بپردازند، ذهن مردم دچار فرسایش میشود. در حالی که میتوان با نوع نگاه و روایت درست، امید و انرژی تزریق کرد.
مظفری با اشاره به توان رسانهای موجود در خراسان رضوی گفت: خوشبختانه در استان فضای رسانهای همافزا و همجهت داریم و باید از این ظرفیت در مسیر توسعه استفاده شود. رسانهها میتوانند به ارتقای فرهنگ عمومی، بهبود کیفیت زندگی و شتاببخشی به مسیر توسعه استان کمک کنند.
وی تأکید کرد: نباید صرفاً نگاه اداری داشت یا در حفظ وضع موجود متوقف شد. باید جرأت تغییر و تحول را داشت و مدیران نیز بپذیرند که انتقاد بهمعنای تقابل نیست. برخی اوقات رسانهها زوایای پنهان مسائل را بهتر میبینند و میتوان از نگاه آنان بهره برد.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت استفاده از فرصتهای رسانهای اظهار کرد: فضای رسانهای موجود یک فرصت ارزشمند است که باید برای ایجاد انگیزه، نشاط اجتماعی، افزایش مشارکت عمومی و کاهش شکافها از آن بهره برد. نباید اجازه داد هیچ فاصلهای بین مردم و مدیران شکل بگیرد و رسانهها میتوانند پل ارتباطی مؤثری برای کاهش این فاصله باشند.
سپس احسان گرایلی، سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در سخنانی اظهار کرد: ما وظیفه داریم همه شرایط را تسهیل کنیم تا خبرنگاران و رسانهها بیشترین دسترسی را داشته باشند. باید کمک کنیم تا اخبار و محتوای رسانهای، نقش موثری در حوزه توسعه استان ایفا کند، نه اینکه صرفاً به انتشار اخبار اولیه و گزارشهای ساده اکتفا شود.
وی تأکید کرد: برخی رسانهها صرفاً به خبر اولی بودن و پوشش سریع وقایع بسنده میکنند، در حالیکه باید به سمت تولید محتوای تبیینی و عمیقتر حرکت کنیم. خبر حضور استاندار در یک نقطه کافی نیست؛ باید مشخص کنیم که این حضور چه تصمیماتی را به دنبال داشته، چه دستاوردهایی حاصل شده و افکار عمومی باید چه مطالباتی داشته باشند.
گرایلی با اشاره به ظرفیتهای رسانهای در مجموعه استانداری گفت: ما در مجموعه استانداری یک ظرفیت بزرگ و فعال داریم که شخص استاندار خراسان رضوی است. واقعیت این است که حجم بالای محتوای تولیدشده در این حوزه، گاه از ظرفیت انتشار ما بیشتر است. من شخصاً همیشه در این زمینه احساس کمکاری میکنم، چرا که امکان انتشار کامل همه محتواها فراهم نیست. با این حال، معتقدم وظیفه ماست که از ظرفیت رسانهها برای تصویب، پیگیری و مطالبهگری بهتر بهره ببریم.
وی افزود: از رسانهها، بهویژه خبرگزاری ایرنا، تقاضا دارم به سمت محتوای تبیینیتر حرکت کنند. ما محتوای ملی جذاب کم نداریم؛ اما باید تلاش کنیم موضوعات توسعهای خراسان رضوی را از مرز استان بیرون ببریم و آنها را به عنوان مطالبه عمومی در سطح ملی مطرح کنیم.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری با تأکید بر نقش رسانه در هدایت افکار عمومی اظهار کرد: نباید اتفاقات را پس از وقوع رها کنیم. لازم است بعد از وقوع هر رویداد یا اجرای هر پروژه، محتوای تبیینی و تحلیلی برای افکار عمومی آماده شود تا از دستاوردهای آن مطلع شده و در صورت نیاز مطالبهگری هم صورت گیرد.
وی همچنین گفت: اگر یک خبرنگار، مسئلهای را زودتر از ما در جامعه شناسایی کرده و آن را بهعنوان مطالبهای مردمی مطرح کرده است، نباید آن را نادیده بگیریم. بلکه باید در سازماندهی درونی خودمان بازنگری کنیم و حتی اگر محتوای انتقادی هم وجود داشت، آن را به چشم اصلاحکننده روندها و تصمیمها ببینیم.
در ادامه کامیار اسماعیلپور، سرپرست مرکز خراسان رضوی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، در سخنانی با اشاره به نقش رسانه در شناسایی و طرح مسائل، گفت: جنس کار رسانهای بهگونهای است که ما باید واقعیتها را ببینیم و منعکس کنیم؛ این نگاه گاهی ممکن است با اعتراض یا گلایه مدیران همراه باشد که چرا فقط مشکلات را میبینید و نیمه پُر لیوان نادیده گرفته میشود، اما واقعیت این است که ما تمام ابعاد را میبینیم، هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف.
وی ادامه داد: وظیفه ما بهعنوان رسانه، شناسایی و بازتاب مشکلات در کنار دستاوردهاست، چراکه انعکاس نقاط ضعف میتواند به اصلاح امور منجر شود. اگر مسئولی انتقاد یا مطالبهای را در رسانه میبیند، باید آن را در راستای همان رویکرد اصلاحگرایانه تلقی کند. خوشحالم که شما هم در مجموعه استانداری، همین نگاه و رویکرد را دنبال میکنید.
وی افزود: ما بهعنوان رسانه، آمادهایم در قالب کار مشترک با مجموعه استانداری و با استفاده از ظرفیتهای فکری و تحلیلی اعضای اتاق اندیشهورزی و ذینفعان تخصصی هر حوزه، به لایههای عمیقتر حل مسئله ورود کنیم. برای مثال، در حوزههایی مانند آب یا کشاورزی، میتوانیم با مشارکت ذینفعان تخصصی و کارشناسان مرتبط، پیشنهادها و راهکارهای عملیاتی برای حل چالشها ارائه دهیم.
اسماعیلپور در پایان تأکید کرد: ایرنا بهعنوان رسانه رسمی دولت، خود را موظف میداند در کنار استانداری و با نگاهی راهبردی، در مسیر توسعه و حل مسائل استان نقش ایفا کند. این نگاه، هم در پوشش اخبار، هم در تولید محتواهای تحلیلی و هم در تقویت مشارکت ذینفعان دنبال خواهد شد.