دومین روز سفر دکتر احسان عظیمیراد نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به کشور هند
به گزارش رخداد پرس، اعضای کمیسیون آموزش مجلس و معاونین معاونت علمی ریاست جمهوری در دومین روز از سفر به هند روز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، از شهر تاریخی آگرا و مجموعه تاریخی گردشگری تاج محل بازدید کردند.
در این بازدید از شاهکار معماری ایرانی اسلامی و همکاری معماران ایرانی و هندی در خلق این اثر ماندگار بازدید شد. مقبره ممتاز بانو و شاه جهان، رودخانه یامونا و مساجد داخل تاج محل، از جمله موارد بازدید شده بودند.
اعضای کمیسیون آموزش پس از بازدید از شهر آگرا و مجموعه تاریخی تاج محل، افطار مهمان سفیر جمهوری اسلامی ایران در هندوستان بودند.
در این نشست ابتدا اعلام شد ۳.۵ میلیارد دلار حجم مبادلات طرفینی بین دو کشور است و هند پنجمین شریک بزرگ تجاری ایران است. در پروژه بندر چابهار، توافق ۱۲۰ میلیون دلاری برای خرید تجهیزات بندر چابهار و ۲۵۰ میلیون دلار برای سرمایه گذاری خرید لوکوموتیو و گسترش بندر چابهار به زاهدان انجام شده است. هند واردکننده سیب، کیوی، بادام، گردو و… از ایران است و باید از این فرصت اقتصادی بهره کاملتری را ببریم.
در این نشست در حوزه مسائل آموزش و فناوری با حاج آقای حسینی مدیر حوزه علمیه جامعه المصطفی العالمیه در هند صحبت شد. جامعه المصطفی با ۸۰ مرکز شیعی ارتباط دارد و تعامل با مراکز اهل تسنن در حال بازنگری و تقویت است، ارتباط با فرق اسلامی و حضور در مراکز کم برخوردار هند از حیث نداشتن حوزه علمیه، از دیگر برنامههای این مجموعه است. کمیسیون آموزش مقرر کرد طی نشستی در مجلس، مشکلات جامعه المصطفی العالمیه در هند را بررسی و با حضور مسئولین ذیربط، آنها را حل کند.
تعامل فعال تر مراکز دانشگاهی فیمابین دو کشور از جمله دانشگاه دهلی با دانشگاههای تراز اول ما، از دیگر دغدغههای سفیر محترم بود. در حوزه فناوری مقرر شد، معاونت علمی، صندوق دیجیتال و صندوق پزشکی را به عنوان رابط B2B با شرکتهای هندی قرار دهد و در زمینه هوش مصنوعی زمینه همکاری فیمابین ایران از طریق هند با سایر کشورها برقرار شود. همچنین در این دیدار بر تأمین سهم نیروی انسانی برای شرکتهای ما از طریق هند در حوزه IT تاکید شد.
در انتهای جلسه مقرر شد ترتیب حضور فناوران هندی در ایران برای آشنایی بیشتر ایشان با دستاوردهای کشور ترتیب داده شود و برعکس حضور شرکتهای ایرانی در هند نیز تسهیل شود. همچنین دانشگاههای کشور، امور بین المللی خود را با دانشگاههای هند به نحو مطلوبی انجام دهند. در همین رابطه مقرر شد یک جلسه دوشنبههای کمیته دانش بنیان مجلس نیز با موضوع هند و همکاری فیمابین برگزار شود.
پیشنهاد ایجاد کارگزار هوش مصنوعی در معاونت علمی و سفارتخانه برای همکاری ریموت و بین المللی در هوش مصنوعی از دیگر جمعبندیهای جلسه بود که مورد استقبال طرفین قرار گرفت.
لازم به ذکر است؛ در آینده نزدیک، شاهد افزایش جدی تعاملات حوزه آموزشی و فناوری بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و هندوستان باشیم.