مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص در مشهد افتتاح شد
به گزارش رخداد پرس، رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مراسم افتتاح این مرکز گفت: مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص با حمایت حوزه علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و مرکز تحقیقات و نوآوری سازمان اتکا به منظور همکاری علمی و فناوری موثر در حوزه غذاهای خاص راه اندازی شده است.
دکتر سید محمدعلی رضوی با اشاره به توصیههای مکرر رهبر معظم انقلاب بر اهمیت پژوهش و رسالت دانشگاهها و موسسات پژوهشی در حل مسائل کنونی و آینده کشور اظهار کرد: هدف اصلی پژوهش و فعالیتهای علمی دوگانه و شامل دستیابی به مرجعیت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فناوری جهان و همچنین در جهت حل مسائل کنونی و آینده کشور است.
وی افزود: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان یک مرجع تخصصی پژوهش و فناوری در حوزه غذا با بیش از چهار دهه فعالیت، در سالهای اخیر رویکرد خود را از پژوهشهای عرضه محور به مسئله محور تغییر داده است تا بتواند به چالشهای واقعی کشور در حوزه غذا پاسخ دهد.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به اهمیت همکاریهای بینبخشی، بر نقش حیاتی این مرکز در توسعه فناوری غذاهای خاص و پاسخگویی به نیازهای جامعه و ارتقای امنیت غذایی کشور تاکید کرد.
وی همچنین به ظرفیتهای بالقوه این همکاریها برای توسعه نوآوری در حوزههای مختلف غذا از جمله غذاهای عملکردی، غذاهای سالم و غذاهای ویژه گروههای خاص اشاره کرد.
دکتر رضوی بیان کرد: مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص در موسسه ملی علوم و صنایع غذایی با بهرهگیری از توانمندیهای علمی و فناوری موجود زمینه را برای ایجاد محصولات و فرآیندهای نوین در حوزه غذاهای خاص فراهم خواهد کرد.
وی تاکید کرد: با افتتاح این مرکز گامی موثر در جهت ارتقای سطح پژوهشهای کاربردی در حوزه غذاهای خاص برداشته شده است و امید میرود که این همکاریها منجر به تولید محصولات نوآورانه و حل چالشهای موجود شود.
جهاد علمی در عرصه امنیت غذایی با رویکرد آیندهنگر
رییس مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص نیز در این مراسم از رویکرد آیندهنگر و فناوریمحور آن سخن گفت و با اشاره به سند امنیت غذایی تدوین شده توسط ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: این مرکز با هدف ایفای نقش در جهاد علمی و ارتقای امنیت غذایی کشور، بر مبنای «ره نگاشت» ۱۰ ساله فناوری محور فعالیت خواهد کرد.
ساجد امجدی بیان کرد: ما محرکهای روندهای جهانی را در نظر گرفته و تلاش میکنیم تا با بهرهگیری از فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی، به عنوان یک رکن اساسی پایداری در این حوزه گامهای موثری برداریم.
وی تصریح کرد: به منظور پاسخگویی به نیازهای غذایی متنوع و آیندهنگر، ۱۶ گروه محصول غذایی جدید با ۹ فناوری نوظهور طراحی کردهایم.
رییس مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص ادامه داد: همچنین، ۶ پلتفرم توسعه مواد غذایی فراسودمند، با تمرکز بر توسعه مواد و بستهبندی، توسعه خوراکهای نظامی، توسعه محصولات میکروبساخت، و توسعه غذاهای آینده، در این مرکز در حال پیادهسازی هستند.
وی افزود: تمام این موارد بر اساس نیازهای غذایی تدوین شده و با هدف ارتقای امنیت غذایی کشور طراحی شدهاند.
امجدی از «پایگاه تحلیل داده» به عنوان یک مزیت رقابتی این مرکز یاد کرد و افزود: این پایگاه میتواند به پیشبینی نیازهای صنایع غذایی آینده کشور و ارائه راهکارهای نوآورانه کمک کند.