به گزارش رخداد پرس، منتخبان دومین دوره اهدای نشان مشهدالرضا(ع) از میان ۱۳۰ برگزیده در هشت بخش «علمی و فناوری»، «ایثار، شهادت و مقاومت»، «بهداشت، درمان و محیط زیست»، «اجتماعی»، «ورزش و سلامت»، «زیارت و خدمات زائر»، «فرهنگی و هنری» و «اقتصادی» پس از بررسی هیات داوران معرفی شدند.
در این مراسم نشان ویژه مشهد الرضا(ع) برای خدمات شهید سید ابراهیم رئیسی در کلانشهر مشهد به همسر وی، دکتر جمیله علمالهدی اعطا شد.
بر این اساس در بخش کارگروه اقتصادی «مهدی کاملان، مدیر عامل مجتمع تولیدی توس و خیر تاثیرگذار، حسین محمودی خراسانی، مدیرعامل شرکت چسب ثامن، نائب رییس اتاق بازرگانی مشهد و عضو انجمن مدیران صنایع خراسان و اکبر صابریفر، شهردار اسبق مشهد» دیپلم افتخار نشان مشهدالرضا (ع) را دریافت کردند.
همچنین دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا(ع) به «حمید توکل، پیشکسوت کشتی مشهد و نسرین شاهی، قهرمان جهان در تیراندازی معلولان» بر اساس انتخاب کارگروه ورزش و سلامت اهدا شد.
کارگروه بهداشت، درمان و محیط زیست نیز «امیر سرتیپ مهدی تکاور، دکتر غلامحسین خدایی و دکتر مصطفی مهرابی بهار» را حائز دریافت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش شناخت.
همچنین دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در بخش کارگروه فرهنگ و هنر به «حجتالاسلام راجی، منصورینژاد و مریم قربانزاده، حجتالاسلام نظافت، آیتالله مهدی مروارید و مرضیه ناصری» اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه زیارت و خدمات زائر، دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به «حجتالاسلام حمید واسطی، حسین عابدی و محمود مادرشاهیان» اهدا شد.
کارگروه ایثار، مقاومت و شهادت «محمود باقرزاده و عباس پورعلی» را حائز دریافت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) شناخت.
«محمدسعید آخوندی مهرجردی و غلامرضا بصیریپور» از سوی کارگروه اجتماعی دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) را دریافت کردند و «نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی» شایسته دریافت دیپلم افتخار در این بخش شد.
همچنین دیپلم افتخار کارگروه علم و فناوری نشان مشهدالرضا(ع) به دکتر جمیله علمالهدی اهدا شد.
رونمایی از تمبر ویژه نشان مشهد
در پایان این مراسم از تمبر ویژه نشان مشهدالرضا(ع) رونمایی شد.
در معرفی نشان ویژه مشهد الرضا آمده است، این نشان فاخر به اشخاص حقیقی و حقوقی که خدمتی شاخص و ارزنده به شهر مشهد ارائه کردهاند، به صورت سالیانه اهدا میشود و از این رو مردم میتوانند به منظور بزرگداشت و پاسداشت فرهیختگان و چهرههای برجسته، برای ارتقای فرهنگ، اخلاق و مشارکت شهروندی، همچنین تشویق شهروندان نمونه و مسوولیتپذیر و در نهایت ترفیع نام مشهد در سطح ملی و بینالمللی، افرادی را که شایسته دریافت این نشان میدانند به دبیرخانه برگزاری این آیین معرفی کنند.
ثبت روزهای ملی در تقویم کشور میتواند به تقویت هویت فرهنگی و مذهبی شهروندان کمک شایانی کرده و موجب افزایش اهمیت آن روز در سطوح ملی و فرامرزی شود.
بر این اساس مسوولان شهری مشهد از مدتها پیش به دنبال آن بوده اند تا روزی را در تقویم ملی کشور به ثبت برسانند و در جلسات شورای فرهنگ عمومی استان نیز برای انتخاب تاریخ آن بحث و نظرهای مختلفی صورت گرفته و در نهایت ۱۰ دی به عنوان روز مشهد پیشنهاد شد که از آن تاریخ تاکنون پیگیری ثبت این روز در تقویم کشور در دستور کار مدیران فرهنگی استان قرار گرفته است.
دهم دی برای مشهدیها، یادآور روزی در سال ۱۳۵۷ است که این شهر رنگ خون به خود گرفت و البته این موضوع خود در مسیر پیشرفت به سمت تغییر حکومت پهلوی به نظام جمهوری اسلامی ایران تاثیر شگرفی داشت.
از سوی دیگر مشهد در طول تاریخ از نظر هویت شیعی و اسلامی نیز نقش پر رنگی دارد و قرار گرفتن بارگاه منور رضوی و حضور سالانه میلیون ها زائر از اقصی نقاط جهان در این شهر، بدان جایگاهی خاص بخشیده است و اکنون نیز بر اساس آمارها، این شهر سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر از سراسر کشور و حدود پنج میلیون زائر خارجی است.
این حضور خود باعث چالش ها و از سوی دیگر فرصت های پنهان بسیاری برای مشهد است که ثبت روزی به نام مشهد در تقویم کشور، میتواند موجب توجه بیشتر مردم و از جمله مسوولان به این خطه تاثیرگذار در حوزه دین، فرهنگی، اجتماعی و نیز اقتصادی شود.
شهرداری مشهد سال گذشته نیز با برپایی آیینی و اهدای نشان مشهد به افراد تاثیرگذار این شهر، تلاش کرد تا نخستین گام را برای معرفی این روز بردارد.