مجتبی محمودی مهماندوست: میراثداری اسناد ملی عزم عمومی میطلبد
به گزارش رخداد پرس، مجتبی محمودی مهماندوست مدیر اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور که در جمع نمازگزاران جمعه این هفته مشهد در پیش از خطبههای نماز جمعه سخن میگفت اظهار کرد: نقش بسیاری از گروههای مردمی و اصناف مانند مبارزات معلمان، پرستاران، کارگران و کارکنان دستگاههای اجرایی در شکلگیری انقلاب اسلامی و مقاطعی مانند دفاع مقدس، همچنان چندان شفاف و جامع بیان نشده و لازم است تا در قالب تاریخ شفاهی، خاطرات انقلابیون و رزمندگان ثبت و ماندگار شود.
وی که در جمع نمازگزاران، زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی، سخن میگفت، افزود: درصورت غفلت از تاریخ، هویتمان دچار خدشه میشود و مردمی که تاریخ و هویت خودشان را فراموش کنند دچار حیرت و سرگشتگی میشوند.
محمودی، حفظ و نگهداری اسناد ملی و میراث مکتوب را رسالت همگانی اعلام کرد و خواستار اعطای سندها و کتابهای قدیمی مردم به این سازمان شد تا به نام خودشان ثبت و ذخیره شود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور با اشاره به اهمیت گردآوری و حفظ اسناد مردمی و میراث گذشتگان به عنوان هویت تاریخی و ملی کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از کتابهای قدیمی و مواردی مانند اعلامیه، مبایعهنامه، صلحنامه و حتی عقدنامه و امثالهم در حال حاضر در خانههای مردم و در پستوی صندوقچه ها و کنج خانهها حبس شده و دچار موریانهزدگی و قارچ و آفت هستند که میتواند با اعطا به سازمان اسناد و کتابخانه ملی، برای آیندگان ماندگار شود.
وی افزود: وقایع اگر به درستی ثبت و تعریف نشوند تحریف میشوند و از طرفی، اسناد ، سخن میگویند و این منابع میتواند دستمایه تحقیق و پژوهشهای حوزه تاریخ، فرهنگ و هویت منطقهای و ملی باشد.
مجتبی محمودی مهماندوست همچنین با اشاره به نامگذاری روز اسناد ملی و میراث مکتوب به نام شیخ کلینی محدث بزرگ شیعی و صاحب مجموعه گرانسنگ کافی، گفت: هویت امروز ما مرهون امثال علامه کلینی است و جالب اینکه مرجع و فقیه فقید شیعیان آیت الله مرعشی نجفی در مقطعی هزینه رفتن حج خود را بابت خرید کتاب و و ایجاد کتابخانه هزینه کردند اشاره کرد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور خواستار ارائه اسناد و کتب قدیمی از مردم شد تا برای حفظ و نگهداری و اشاعه در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان متولی قانونی و رسمی حفظ و اشاعه میراث مکتوب کشور قرار داده شود و پژوهشگران، دانشجویان و محققان بتوانند به عنوان مرجع از این منابع ارزشمند استفاده کنند.