به مناسبت بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی
نشست تخصصی و رونمایی از دست افزارهای سنگی نویافته کشف رود برگزار شد
به گزارش رخداد پرس به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی احسان زهره وندی امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ در این نشست تخصصی که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، اظهار کرد: کشف رود، رودخانهای تاریخی، اساطیری و باستانشناسی است که نویافته های عصر «پلئیستوسن» در امتداد این رودخانه کشف رود بخشی از تاریخ این سرزمین کهن را نمایان میکند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین با رونمایی از نخستین دستافزارهای سنگی آشولی در شمال شرف فلات ایران دستاوردی مهم از تاریخ این استان و ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.
او با اشاره به چالشهای زیست محیطی پیرامون کشف رود تاکید کرد: با رونمایی از مطالعات باستانشناسی و نویافتههای محدوده کشف رود اهمیت این رودخانه دوچندان شده و وظیفه همه دستگاههایی اجرایی است که این میراث ارزشمند طبیعی و تاریخی را حفظ کنند.
او تصریح کرد: ارائه دستاوردهای پژوهشی جدید محوطه قادرآباد توس نیز اهمیت منطقه تاریخی توس در کنار کشف رود را نشان میدهد و امیدواریم با روشن شدن بخشی از تاریخی کهن این سرزمین توجه مسئولان و مردم به این منطقه تاریخی جلب شود.
در ادامه علی صدارئی پژوهشگر پژوهشگاه رونین و مدرس مدعو گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه دستاوردهای پژوهشی خود درباره نویافته های عصر «پلئیستوسن» در امتداد رودخانه کشف رود را ارائه کرد.
هم چنین محمدصادق داوری دانشجوی دکتری باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی دستاوردهای پژوهشی جدید محوطه قادرآباد توس را ارائه کرد.
در این نشست که با حضور باستانشناسان، دانشجویان و علاقه مندان حوزه میراث فرهنگی برگزار شد، پیرامون این نویافتهها مباحث علمی انجام شد.
کشف رود، نام رودی در شمال استان خراسان رضوی است، کَشَفرود، در میان دره کَشَفرود خراسان رضوی و در قسمت شمالی کلانشهر مشهد جاری است.
این رودخانه باستانی و تاریخی است و از کشفرود چندین بار در شاهنامه فردوسی یاد شدهاست.
کشف رود نام مجموعه ای از محوطههای دوره پارینه سنگی قدیم است است که در حد فاصل ۳۵ کیلومتری تا ۸۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، در اطراف بستر اصلی رودخانه کشفرود واقع شدهاند.