تاریخ انتشار : جمعه 7 دی 1403 - 0:11
کد خبر : 13500

هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی

بنا بر اعلام مخابرات خراسان رضوی، در حال حاضر ۳۴ هزار مشترک متصل به فیبر نوری هستند.

به گزارش رخداد پرس؛ پروژه فیبر نوری یکی از برنامه‌های مهم کشوری است که در دستورکار شرکت مخابرات ایران قرار دارد؛ برنامه‌ای که قرار است به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، با هدف اتصال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار اتصال در کشور برقرار شود. سهم خراسان رضوی از این عدد ۵۵‌هزار اتصال فیبر نوری است. در‌همین‌راستا همایشی با محوریت این موضوع و با هدف هم‌اندیشی درزمینه دستاوردها، نوآوری و اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌و‌کار‌ها روز گذشته با حضور جمعی از مدیران استانی و کارکنان شرکت مخابرات خراسان رضوی برگزار شد.

در این مراسم مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی با اشاره به جایگاه و اهمیت شرکت مخابرات در کشور گفت: شرکت مخابرات ایران با ۷۰‌هزار پرسنل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت دارد و بزرگ‌ترین اپراتور ایران است. حدود ۳۰۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم با این اپراتور در ارتباط هستند.

حسن اروجی با بیان اینکه در خراسان رضوی با ۹۰۰ مرکز، در حال انجام خدمت به ۲‌میلیون مشترک هستیم، اظهار کرد: استان خراسان رضوی تنهااستانی است که تمام مشترکین تلفن ثابت آن روی شبکه NGN کار می‌کنند. همچنین تعداد ۳۵ هزار مشترک تلفن‌ثابت استان روی شبکه IMS فعال هستند.

دومین استان در بیشترین پورت تجاری در کشور

وی افزود: در بخش شبکه دیتای منطقه خراسان رضوی بعد از استان تهران بیشترین پورت دیتا تجاری را دارد و نشان‌دهنده توسعه در‌این‌زمینه است. همچنین یکی از استان‌هایی هستیم که شبکه تجمیع دیتا کامل اجرا شده است. هیچ نقصی در حوزه دیتا در شهرستان‌ها و مشهد دیده نمی‌شود.

مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی پس از استان تهران بزرگ‌ترین شبکه تلفن‌همراه کشور را دارد، بیان کرد: در این استان ۲۱۷۲ سایت و پنج مرکز تلفن‌همراه داریم. همچنین عدد تکنولوژی‌های ۵G در این استان ۱۳۴ است که بنا داریم افزایش بدهیم.

حدود ۱۷ هزار کیلومتر فیبر نوری در استان

وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی حدود ۱۷‌هزار کیلومتر فیبر نوری داریم، گفت: در بخش شهری حدود ۵۷۰۰ کیلومتر فیبرنوری، در بخش بین‌شهری حدود ۱۸۴۵ کیلومتر فیبرنوری و در بخش روستایی نیز حدود ۹۴۳۰ کیلومتر و ۱۲۸۲ روستا زیرپوشش فیبرنوری هستند. همچنین اتصال ۷۵۰ سازمان و شرکت، ۹۰۰ سایت همراه‌اول، استخراج حدود ۴ هزار FAT، ۱۸۰۰ کافو نوری و اتصال ۳۷ شهرک و ناحیه صنعتی در استان محقق شده است.

وی تصریح کرد: شرکت مخابرات در همین راستا در سه حوزه فیبرنوری، شبکه همراه و شبکه انتقال پروژه‌هایی را تعریف کرده است. در حوزه اجرای فیبر نوری کسب‌و‌کار‌ها و منازل باید ۵۰۰ هزار پوشش ایجاد کنیم. همچنین در حوزه تلفن همراه باید ۸۰ سایت فاز ۹ و ۱۲۵ تکنولوژی فاز ۹ ارتقا یابد؛ بنابراین برای رسیدن به سهم حدود ۵۵ هزار فیبرنوری در خراسان رضوی نسبت به کشور نیاز به هم‌افزایی همه دستگاه‌ها و دولت است.

روند رو‌به‌رشد مشترکان در اتصال به فیبرنوری

در ادامه این نشست معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات منطقه خراسان رضوی با بیان اینکه شروع اتصال فیبرنوری در استان از سال ۱۳۹۵ بوده است، گفت: تا امروز در این پروژه ۱۸ هزار مشترک FTTH و ۱۶ هزار مشترک پرسرعت VDSL و حدود ۲۸۰۰ سازمان اتصال به فیبر دسترسی در خراسان رضوی داریم. سعید موسوی‌نژاد با اشاره به روند رو‌به‌رشد مشترکان در این دو بخش در سال ۱۳۹۸ بیان کرد: در پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵ هزار مشترک داشتیم که این عدد تا امروز به ۳۴ هزار مشترک رسیده است.

لزوم تسریع در روند درخواست‌های فیبرنوری

مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق نیز در این نشست گفت: درحوزه نظارت بر سرویس از منظر سازمان تنظیم مقررات در سامانه ۱۹۵ آمار شکایات از عدم دریافت سرویس فیبر نوری در مدت یک‌ماهه که دیده شده رو‌به‌افزایش است؛ بنابراین تجدیدنظری باید در مناطقی که به عنوان نقاط زیرپوشش در سایت طرح ملی فیبرنوری نازل و کسب‌و کار‌ها سبزرنگ شده است، داشته باشند تا محل واقعی پوشش فعلی را در اختیار بازدید‌کننده از سایت بگذارند و اگر درخواستی به مخابرات داده شد، به‌سرعت رسیدگی شود.

بیش از ۲ هزار پورت FAT فعال در مشهد

مدیر مخابرات شهرستان مشهد نیز با بیان اینکه درحال‌حاضر در شهرستان مشهد ۲۴۴۴ پورت FAT فعال داریم، گفت: ۳۶ هزار پورت آماده سرویس است که از‌این‌تعداد حدود ۱۶ هزار پورت فعال و ۲۰ هزار پورت آزاد داریم.

حامد خواستار با مقایسه مشترکان تلفن ثابت و نوری افزود: در مقابل ۷ هزار تلفن ثابت فقط سی پورت نوری داریم که این مسئله نشان می‌دهد باید این فاصله را کم کنیم تا بتوانیم سرویس FTTH را برای مشترکان شهرستان مشهد به مرور فعال کنیم. در‌حال‌حاضر ۵۶ درصد پورت‌ها آزاد است.

وی تصریح کرد: در سه ناحیه مشهد از ۲۴۴۴ پورت FAT حدود پانصد پورت صفر یا یک مشتری است. ۱۶۰ پورت FAT ظرفیت تکمیل است. باید بررسی‌هایی در‌این‌زمینه انجام شود که بتوانیم در این مناطق FAT جدید را استخراج کنیم.

 

هدف‌گذاری اتصال به فیبرنوری در مجتمع‌های تجاری

مدیر مخابرات شهرستان مشهد با اشاره به اینکه در مشهد ۳۸ هزار پورت از ۵۵ هزار سهم استان باید محقق شود، بیان کرد: در‌حال‌حاضر به طور میانگین در هر FAT حدود ۶.۵ پورت فعال داریم و باید این عدد به ۱۰.۵ برسد. حدود ۵ هزارو ۸۰۰ پورت FAT را باید در این حوزه استخراج کنیم؛ بنابراین هدف‌گذاری ویژه‌ای در‌این‌زمینه باید داشته باشیم.

وی افزود: در همین راستا نقشه راهی ترسیم شده است که به سراغ شناسایی مجتمع‌های شهرستان مشهد برویم و با طراحی خوب و به موقع در این مجتمع‌ها هفتصد پورت پیش‌بینی شده است. همچنین ۳۸ هزار پورت مشهد را به‌گونه‌ای تقسیم کرده‌ایم که ۴ هزارو ۸۰۰ پورت در ناحیه یک، ۱۷ هزار پورت در ناحیه ۲ و ۱۶ هزارو ۵۰۰ پورت در ناحیه ۳ اجرا شود.

تخصیص سهم ۱۰ درصدی به خراسان رضوی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست با تأکید بر اینکه این اقدام، همسو با آینده دیجیتالی‌شدن اقتصاد است، گفت: شاهد تلاش‌های شرکت مخابرات در توسعه استفاده از فیبرنوری در سازمان‌های دولتی، شرکت‌های بزرگ مجموعه شهرک‌های صنعتی هستیم و جای تقدیر دارد.

امیرضا رجبی افزود: از جمله در مجموعه صنعت معدن تجارت، بخشی از ادارت که در شهرستان‌ها بودند، افزایش باند داده شدند؛ چراکه برای ما یک ضرورت بود و اطلاعات باید روی بستر فیبرنوری می‌آمد و ارتقا می‌یافت.

وی تصریح کرد: با روند رشد دیجیتالی شدن چاره‌ای جز همسویی نیست و امیدواریم شرکت مخابرات ایران در سهم بندی آینده، سهم ۱۰ درصدی را در این زمینه به خراسان رضوی بدهد.