تاریخ انتشار : شنبه 11 آذر 1402 - 18:46
کد خبر : 3930

با حضور قائم مقام بیمه مرکزی

همایش نخبگان صنعت بیمه خراسان رضوی برگزار شد

همایش نخبگان صنعت بیمه استان خراسان رضوی امروز با حضور قائم مقام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، جمعی از مدیران این استان و همچنین مدیران شرکت های بیمه خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

به گزارش رخداد پرس، پوشش بیمه ای ۳۰۰ هزار همت ریسک در کشور
به گزارش خبرنگار ما، قائم مقام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این همایش از پوشش ۳۰۰ هزار همت ریسک در کشور توسط شرکت های بیمه ای به طور سالانه خبر داد.

مجید مشعلچی افزود: در صنعت بیمه هر چه سازمان های بیمه گر پایه، ناکارآمدتر و کم اثرتر و نزدیک به بی اثرتر باشند، بار درمان آن به گردن بیمه درمان تکمیلی می افتد. برای مثال ۱۰ درصد از درمان های سرپایی را دفترچه های پایه بیمه باید متقبل شوند، اما فشار آن بر روی بیمه درمان تکمیلی است.

وی با بیان این که حدود ۲۵ میلیون پرتفوی بیمه شخص ثالث فعال در کشور وجود دارد، افزود: طبق اعلام قوه قضاییه امسال مبلغ دیه ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. اما بیمه مرکزی حق بیمه شخص ثالث را ۳۰ درصد افزایش داد و مابقی آن از محلی دیگر مانند سرمایه گذاری ها، کاهش هزینه های اداری و … جبران می شود.

قائم مقام بیمه مرکزی ادامه داد: ۲۵ درصد از پرتفوی صنعت بیمه به بیمه نامه های شخص ثالث اختصاص دارد و ۲۹ درصد خسارت ها نیز به این بیمه نامه ها پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد پرتفوی صنعت بیمه به بیمه های شخص ثالث و درمان اختصاص دارد و ۸۰ درصد پرداخت ها نیز به خسارت های مربوط به خودرو و درمان مربوط می شود، خاطرنشان کرد: این دو بیمه که بیمه ای اجتماعی بوده و اختیاری نیست، اما تلاش بیمه از سوی مسئولان دیده نشد.

مشعلچی افزود: پیش بینی می شود تا پایان سال حدود ۷۰ میلیون پرونده بیمه ای در بخش صدور و خسارت تشکیل شود که تاکنون حدود ۴۵ میلیون پرونده تشکیل شده است و در این پرونده حق مردم تا جایی که در بیمه نامه ها بوده، پرداخت شد.

بی توجهی نمایندگان مجلس به پرداختن به قانون خودروهای متعارف
وی اشاره ای هم به بحث خودروهای متعارف داشت و گفت: دو سال است که از نمایندگان مجلس تقاضا داریم تا تبصره مربوط به قانون خودروهای متعارف اصلاح شود تا هم باری از دوش شرکت های بیمه برداشته شود و هم باری از دوش مردم، اما متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی توجهی نمی کنند.

قائم مقام بیمه مرکزی ادامه داد: «شرکت های بیمه مکلفند فارغ از موضوع متناسب با متعارف یا غیرمتعارف بودن خودرو تا سقف تعهدات مالی مندرج در تعهدنامه به مردم خسارت پرداخت کند». این ماده ای است که می تواند مشکلات ۲۵ میلیون دارنده بیمه نامه شخص ثالث را برطرف کند که برای تصویب به نمایندگان مجلس ارائه شده اما دو سال است که به آن بی توجهی می شود.

عدم همکاری دستگاه های دولتی در ارائه اطلاعات و داده ها به بیمه
وی در بخش دیگری از سخنان خود از نبود همکاری دستگاه ها و نهادهای دولتی با شرکت های بیمه برای در اختیار گذاشتن داده ها و اطلاعات گلایه و اظهار کرد: در اخذ داده های قانونی برای بیمه شخص ثالث، ۱۵ تا ۱۶ سازمان مکلف به ارائه اطلاعات به بیمه مرکزی هستند تا بیمه با استفاده از این اطلاعات از وقوع حوادث تا حد بسیاری پیشگیری کند؛ اما متاسفانه اکنون ۱۲ سال می گذرد که وزارت راه و شهرسازی، فراجا، پزشکی قانونی، سازمان ثبت، قوه قضائیه و … اطلاعات لازم را ارائه نمی کنند.

مشعلچی ادامه داد: بابت این موضوع از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۱۰ درصد معادل نزدیک به ۲۵ همت از حق بیمه های تولیدی شخص ثالث برای درمان مصدومان حوادث رانندگی به وزارت بهداشت پرداخت می شود؛ اما اگر این مبلغ در اختیار بیمه می بود تاکنون می توانستیم نزدیک به ۲۵ بیمارستان در مناطق محروم بسازیم.

وی با اشاره به آمار قربانیان حوادث رانندگی گفت: سالانه ۲۰ هزار نفر در کشور در حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند که امسال تا یک ماه گذشته این آمار به ۱۲ هزار نفر رسیده است.

ظرفیت های بیمه ای در خراسان رضوی در سطح بالایی قرار دارد
قائم مقام بیمه مرکزی با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی به لحاظ ظرفیت ها و شبکه فروش فوق العاده ای که دارد، باید برای توجیه مسئولان به صنعت بیمه کمک کنند، اضافه کرد: بیمه یکی از شاخص های اصلی توسعه یافتگی فردی و اجتماعی در دنیاست و کشورهایی که ضریب نفوذ بیمه در آن ها در سطح بالایی قرار دارد ضریب توسعه فردی و اجتماعی بالاتری هم دارند.
وی با شاره به ضرورت دارابودن پیوست بیمه ای در طرح های توسعه استان ها به ویژه استان خراسان رضوی تاکید کرد: پیوست های بیمه ای تا حد بسیار زیاد ریسک های موجود در پروژه ها را کاهش می دهند.

مشعلچی با اشاره به هفته بیمه و نامگذاری ۱۱ آذر به عنوان روز مدیریت ریسک و کاهش مخاطرات در تقویم این هفته، خطاب به حاضران در جلسه گفت: در استان خود کارهای اثر بخش با بازدهی بالا انجام دهید و تلاش کنید تا ضریب نفوذ بیمه را در خراسان رضوی افزایش دهید و امید چندانی به تهران نداشته باشید و با استفاده از پشتوانه مردمی به اهداف خود دست یابید.

?صنعت بیمه بازوی حمایتی برای آسایش مردم و صنایع است
رئیس شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه‌ خراسان رضوی هم در این همایش با بیان این که ۲۵ شرکت بیمه‌ای، ۶۶ شعبه، بالغ بر ۸ هزار نماینده و بیش از ۱۵۰ کارگزار در این استان مشغول به کار هستند، افزود: صنعت بیمه بازوی حمایتی برای آسایش مردم و صنایع است.
دکتر مهدی شریعتی فر افزود: از آن‌جا که صنعت بیمه همواره مظهر آرامش بوده است، لذا همه فعالان این عرصه باید با تلاشی مجدانه در راستای افزایش ضریب نفوذ بیمه، نقش مهمی در برقراری امنیت اقتصادی ایفا کنند.
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی بیمه مرکزی در راستای فرهنگ‌سازی، گفت: با برنامه‌ها و بسترسازی‌های بیمه مرکزی، در آینده شاهد آثار مثبتی در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ بیمه‌ای خواهیم بود.
رئیس شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه‌ خراسان رضوی همچنین با اشاره به فعالیت سه نهاد بانک، بورس و بیمه به عنوان نهادهای اصلی در حوزه‌ی اقتصاد، تاکید کرد: شرکت‌های بیمه نیازمند توجه بیشتری در سطح کلان‌ مدیریت کشوری هستند، به ویژه آن‌که بیمه‌ها می‌توانند در حل مشکلات مردم،‌ ایفاگر نقش حمایتی باشند.
وی افزود: ظرفیت‌های‌ خوبی در خراسان رضوی وجود دارد که می‌توان‌ با بهره‌مندی از این استعدادها و نیز بومی‌سازی برخی فرآیندها، نتایج بسیار مطلوبی را بدست آورد.

?صنعت بیمه در مقابله با تحریم، کارنامه‌ای تحسین‌برانگیز داشته است
در این همایش، قائم مقام شرکت بیمه دی هم در سخنانی گفت: صنعت بیمه در مقابله با چالش‌ها‌ی تحریم، اقداماتی افتخارآمیر و کارنامه‌ای تحسین‌برانگیز داشته است.
نظرعلی صلاحی‌نژاد با تاکید بر این‌که صنعت بیمه توفیق داشته تا در زمان تحریم‌ها، با اقداماتی افتخارآمیز با چالش‌ها مقابله کند، فائق آمدن بر مشکلات اینچنینی را، موجب برجای گذاردن کارنامه‌ای تحسین‌برانگیز برشمرد و افزود: طی این سال‌های سخت، بزرگترین پرتفوهای بیمه‌ای مربوط به شرکت‌های پتروشیمی‌ و هواپیمایی بوده که با تحریم‌های سنگین مواجه بودند و این‌ موضوع نشان‌دهنده تلاش‌های صنعت بیمه در این حوزه‌ها بوده است.
وی به ضرورت توجه همه جانبه به صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: بیمه فارغ از بحث تجاری، یک عقد و تعهد است. بیمه به منزله‌ پُلی برای حفاظت از زندگی و اموال مردم است و هرچه این پل محکم‌تَر و قوی‌تَر باشد،‌ نوید بخش آینده‌ بهتری برای جامعه خواهد بود.
قائم مقام شرکت بیمه دی با اشاره به این‌که در سطح دنیا، بیمه یکی از اساسی‌تَرین پایه‌های کشورهاست، خاطرنشان کرد: شاخص صنعت بیمه در کشورهای توسعه یافته از شرایط خوبی برخوردار بوده و بیمه‌ها ریسک‌هایی را که ممکن است برای امور اقتصادی پیش ‌آید، پوشش می‌دهند.
وی افزود: چنانچه شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در ایران نیز، ریسک‌های خود را به شرکت‌های بیمه‌‌ای انتقال دهند، می‌توانند نسبت به نگرانی‌های خود، پوشش‌های بیمه‌ای لازم را دریافت کنند.

درخواست از شرکت‌های بیمه برای همکاری در تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی هم در این همایش با اشاره به سهم بیش از ۹۰ درصدی بخش خصوی در بخش صنایع این استان، از صندوق‌های بیمه برای تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوس، دعوت به همکاری کرد.
هدی توانا افزود: اگر شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی از ظرفیت های استان استفاده کنند بسیاری از مشکلات آن‌ها قابل حل است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات صنعت بیمه در استان این است که برخی از شرکت های بیمه توان وصول مطالبات خود را از برخی شرکت های بخش دولتی و خصوصی ندارند، گفت: استانداری خراسان رضوی برای وصول حق بیمه که بیت المال است می‌تواند یاری‌گر شما باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در این استان ظرفیت های بسیاری وجود دارد که به دلایل مختلف دیده نشده‌است، افزود: ۲۵ تا ۳۰ میلیون زائر سالانه به مشهد سفر می‌کنند که ظرفیت بزرگی است و اگر شرکت های بیمه از این ظرفیت به درستی استفاده کنند هم منافع خودشان تامین می‌شود، هم به زائران و مسافران خدمت رسانی مناسبی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته تلاش شد تا بیمه برای زائران به صورت پایلوت راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: در جلسات مربوط به این موضوع از بین ۲۷ شرکت بیمه در استان، تنها ۵ تا ۶ شرکت شرکت می‌کردند و این شرکت ها نیز اختیارات را معطوف به تهران می‌دانستند.
توانا از مدیران بیمه در سطح ملی خواست تا به مدیران استانی صنعت بیمه به واسطه ظرفیت‌های ویژه استان خراسان رضوی، تفویض اختیار کنند‌.
وی با اشاره به سهم بیش از ۹۰ درصدی بخش خصوی در بخش صنایع این استان، از صندوق‌های بیمه برای تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوس، دعوت به همکاری کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی اکنون با سود ۳۵ درصد تامین مالی می‌شوند. این فرصت برای شرکت‌های بیمه نیز وجود دارد، اما متاسفانه هرچه تلاش کردیم و مکاتباتی با مدیران بیمه‌ای داشتیم، پاسخی دریافت نکردیم.
وی یادآور شد: استان خراسان رضوی حدود ۲۶ همت پرونده آماده سرمایه‌گذاری دارد و از صنعت بیمه استان درخواست داریم تا در این حوزه یاری رسان ما باشند.

?بیشترین حجم بیمه‌نامه‌ها در خراسان رضوی بیمه‌های زندگی است
در ادامه این همایش پیشکسوت صنعت بیمه با اشاره به اینکه در خراسان رضوی در ۱۰ سال اخیر بزرگترین کار ارزشمند شرکتهای بیمه در زمینه بیمه های زندگی بوده است، گفت: بیشتر حجم پرتفوی‌های صنعت بیمه در این استان مربوط به بیمه های زندگی است و بیمه‌های زیربنایی حجم کمتری نسبت به بیمه‌های زندگی دارند.
سید محمد ناصر مبرقعی به تفاوت‌ ظرفیت نیروی انسانی صنعت بیمه در خراسان رضوی در مقایسه با کل کشور اشاره کرد و افزود: صنعت بیمه در این استان توانسته است در آمار و عمکلرد پرتفوی چه به لحاظ حجمی و چه به لحاظ تعدادی بالاترین رتبه را بعد از تهران، در بین استان‌های کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: در خراسان رضوی صنعت بیمه متکی به بیمه‌های خرد است که این موضوع یکی از نکات مثبت صنعت بیمه محسوب می شود. بیمه های خرد شاخصه های دارند که امید به آینده را بیشتر می‌کند و توجه به بیمه های خرد به معنای بی توجهی به بیمه های کلان نیست.
این پیشکسوت صنعت بیمه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از تلاش بیمه گران استان برای فعالیتی است که به صورت مستقیم در پرتفوی آن‌ها قرار نمی‌گیرد، افزود: حضور گسترده عاشقان امام رضا(ع) در مشهد باعث شده که آمار حوادث نیز در این شهر افزایش یابد. در حالی‌که بیمه نامه این زائران در استان‌ها و شهرهای خودشان بسته می‌شود، اما آن ها خدمات بیمه ای را در مشهدالرضا دریافت می کنند که برای شرکت های بیمه در مشهد آورده ای ندارد و صرفا وظیفه خود را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه بیمه چیزی جز مدیریت ریسک نیست، ادامه داد: صنعت بیمه در حال گذار از یک دوره سنتی و نیمه ماشینی و ماشینی به یک دوره مدرن و مبتنی بر نوآوری های بدست آمده از تکنولوژی های اطلاعات و نوآوری های نوین است.‌
در ادامه این مراسم دکتر مهدی شریعتی فر، رئیس شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه خراسان رضوی پیام یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی به همایش نخبگان صنعت بیمه استان خراسان رضوی را قرائت کرد.
در پایان این مراسم از مدیران شرکت های بیمه و همچنین تعدادی از فعالان صنعت بیمه استان تقدیر به عمل آمد.

برچسب ها :

ناموجود