پیشکسوت دفاع مقدس: با فداکاری فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی و همراهی مردم؛ سربلندی ایران رقم خورد
به گزارش رخداد پرس، آئیین گرامیداشت بیست و ششمین سالگرد شهادت سپهبد «علی صیاد شیرازی»؛ همزمان با سراسر کشور، با حضور امیر سرتیپ «سیروس امانالهی» فرمانده قرارگاه منطقهای شمال شرق نیروی زمینی ارتش، سردار سرتیپ پاسدار «قربانمحمد اشعری» فرمانده قرارگاه منطقهای ثامنالائمه علیهالسلام نیروی زمینی سپاه پاسداران، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، سردار سرتیپ دوم پاسدار «امین رسولی» جانشین فرمانده سپاه امام رضا علیهالسلام و جمعی از فرماندهان نظامی و مسئول استانی در قرارگاه منطقهای شمال شرق کشور در مشهد برگزار شد.
صیاد شیرازی؛ صیاد دلها
در این مراسم؛ امیر سرتیپ دوم ستاد «محمدکاظم تارخ» فرمانده ارشد پیشین ارتش جمهوری اسلامی ایران در شمال شرق و همرزم سپهبد صیادشیرازی ضمن تبریک آغاز سال ۱۴۰۴ طی سخنانی اظهار داشت: آغاز هر سال جدید برای یادآور فصل تازه و جدیدی از عمر ارتش است؛ چراکه این روزها برای ما شهادت سپهبد «محمدولی قرنی»، سپهبد صیاد شیرازی یادآوری میکند و در هفته ارتش؛ فداکاریهای فرزندان ملت در این سازمان رزم در مقابله با دشمنان تداعی میشود. برای نمونه اولین شهید ترور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران کسی جز سپهبد قرنی نیست.
پیشکسوت دوران دفاع مقدس: سربلندی ملت ایران بر مبنای فداکاری فرماندهانی مثل سپهبد صیادشیرازی محقق شده است
فرمانده ارشد پیشین ارتش جمهوری اسلامی ایران در شمال شرق با اشاره به سالروز شهادت سپهبد علی صیادشیرازی در ۲۱ فروردین گفت: این شهید والامقام؛ همواره دارای صداقت و معنا بود و ما به یاد نداریم که ایشان خالی از این رفتارها عملی را انجام داده باشد. او متولد یک خانواده قشقایی در درگز بود و در مشهد و گرگان تحصیل کرد. در ۲۰ سالگی در سال ۱۳۴۳ وارد ارتش و در سال ۱۳۴۶ از دانشگاه این سازمان فارغالتحصیل شد و در ادامه فعالیتهای علمی و رزمی خود وارد رسته توپخانه شد.
وی همچنین یادآور شد: سپهد صیاد شیرازی به خاطر تواناییهای بالا برای فراگیری در زمینه بالستیک توپخانه به کشور آمریکا رفت و با رتبه اول، مدارج علمی را طی کرد و بعد از گذارندن دورههای لازم و بازگشت به ایران؛ به شهر اصفهان منتقل شد.
پیشکسوت دفاع مقدس: با فداکاری فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی و همراهی مردم؛ سربلندی ایران رقم خورد
امیر سرتیپ دوم ستاد تارخ با بیان اینکه انجام فرائض دینی در زمان رژیم پهلوی؛ شهید صیادشیرازی را در بین ارتشیها زبانزد خاص و عام کرده بود، در ادامه تصریح کرد: با پیروز انقلاب اسلامی؛ او به اتفاق فراگیران رسته توپخانه برای مقابله با عناصر ضدانقلاب به کردستان عزیمت و حضورش به قدری موثر بود که با ارتقای درجه از سرگردی به سرهنگی فرمانده قرارگاه غرب شد منتهی به دلیل حسادتهایی که «ابوالحسن بنیصدر» رئیسجمهور وقت نسبت به ایشان داشت؛ صیاد شیرازی با یک تنزل درجه از سوی وی بهعنوان فرماندهی کل قوا؛ روبهرو شد.
این پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به اینکه سپهبد صیاد شیرازی همراه با سردار سرلشکر «یوسف کلاهدوز» قائممقام فرمانده سپاه پاسداران نقش هماهنگکنندگی را بین سپاه و ارتش در دوران جنگ تحمیلی داشتند، افزود: در روزهای نخست حمله رژیم بعثی عراق به ایران؛ منطقه سوسنگرد و ارتفاعاتی مانند چغالوند، شیاکو و بازیدراز توسط رزمندگان اسلام از دشمن پس گرفته شد که شخصیتی مانند شهید صیادشیرازی، نقش و سهم عمدهای را در این بازپسگیری ایفا کرد.
پیشکسوت دفاع مقدس: با فداکاری فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی و همراهی مردم؛ سربلندی ایران رقم خورد
وی یادآور شد: بعد از پیروزی لشکر ۷۷ پیروز خراسان در عملیات ثامنالائمه (ع)، که منجر به شکست حصر آبادان شد، و شهادت فرماندهان ارشد ارتش و سپاه، ولیالله فلاحی، موسی نامجو، جواد فکوری، یوسف کلاهدوز و سید محمدعلی جهان آرا در سانحه هوایی سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ در منطقه کهریزک تهران؛ شهید صیادشیرازی با ارتقای درجه به سمت فرماندهی نیروزی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، منصوب شد و شعار «ارتشی و سپاهی؛ یک لشکر الهی» را همواره الگوی کاری خود میدانست.
همرزم سپهبد صیادشیرازی گفت: این شهید والامقام بعد از دریافت حکم فرماندهی نیروی زمینی ارتش؛ از اساتید دانشگاه جنگ درخواست کرد تا برای طرحریزی عملیاتها در مقابله با دشمن بعثی اقدام کنند. بعد از این فراخوان سپهبد صیادشیرازی؛ ۱۲ طرح در قالب عملیاتهای کربلا ارائه شد.
پیشکسوت دفاع مقدس: با فداکاری فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی و همراهی مردم؛ سربلندی ایران رقم خورد.
این فرمانده پیشکسوت ارتش جمهوری اسلامی در تکمیل این بخش از صحبت خود تشریح کرد: وقتی که طرح عملیات کربلای یک در دستور کار قرار گرفت ما شاهد اجرای عملیات «طریقالقدس» در هشتم آذز ۶۰ بودیم که در این عملیات ۶۰۰ کیلومتر مربع از اراضی ایران آزاد شد و در منطقه چذابه به مرز رسیدیم. بعد از این؛ وقتی که طرح عملیات کربلای دو در دوم فروردین ۶۱ در دستور کار واقع شد؛ دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر از اراضی دزفول آزاد و سپاه چهارم عراق منهدم شد.
امیر سرتیپ تارخ تصریح کرد: به فاصله ۴۰ روز پس از اجرای طرح عملیاتی کربلای دو؛ طرح عملیات کربلای سه در جنوب خوزستان در دستور کار قرار گرفت که به دنبالش و آزادسازی پنج هزار کیلومتر از اراضی ایران آزاد شد. این عملیاتها دنیا را متعجب کرد چراکه ۵۳ کشور حامی رژیم بعث عراق بودند و گواه این مطلب به اسارت در آمدن نیروهایی از ۳۳ کشور در قالب نیروهای رزمی عراق بود.
فرمانده ارشد پیشین ارتش جمهوری اسلامی ایران در شمال شرق در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که توکل بر خدا، روحیه شهادتطلبی و اطاعت از فرامین امام خمینی (ره) موجب پیروزی ایران در مواجهه با دشمنان شد، افزود: در دوران دفاع مقدس؛ تمام ملت ایران، حتی در پشت جبههها و با کمکهای مردمی، حامی رزمندگان در خطوط دفاعی کشور بودند. امروز سربلندی ایران بر مبنای ایثارگری و فداکاری ملتش و فرماندهانی مثل سپهبد صیادشیرازی محقق شده است.
پیشکسوت دفاع مقدس: با فداکاری فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی و همراهی مردم؛ سربلندی ایران رقم خورد
وی با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی صیاد دلها بود، یادآور شد: عملیات بدر ۲۶ اسفند ۱۳۶۳ در شرق دجله، در حالی که ارتش رژیم بعثی عراق رزمندگان را به خاک و خون کشیده بود، آغاز شد. در چنین حالتی نیروها وقتی که به جزیره بازمیگشتند؛ شاهد بودم که سپهبد صیاد شیرازی در آنجا در کنار جاده ایستاده و وقتی که با نیروها مواجه میشود گرد و خاک را از سر و روی آنها پاک میکرد و آنها را میبوسید.
این پیشکسوت دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بعد از عملیات والفجر هشت در قرارگاه کربلا حضور داشتم و شهید صیاد شیرازی هم در آنجا بود. او دستور داد در هر محوری که موفقیت حاصل شود؛ امکانات آن محور در اختیار سایر محورها قرار خواهد گرفت و ما در این مسئله، تفاوتی را قائل نیستیم. گواه این مهم؛ عبور موفق نیروهای سپاه از اروند با پشتیبانی ۲۰ گردان توپخانه نیروی زمینی ارتش است.
امیر سرتیپ دوم ستاد تارخ با بیان اینکه با معرفی شخصیتهایی مثل شهید صیادشیرازی به نسل جوان؛ آنها الگوی مناسبی برای نسلهای بعدی خواهند شد؛ در پایان صحبت خود ابراز داشت: وقتی که ایشان؛ جانشین ستاد کل نیروهای مسلح بود؛ من برای دیدنشان به دفتر کارشان در تهران رفتم. بعد از احوالپرسی و گفتوگوهایی که با هم داشتیم از من پرسید شما اهل کجا هستید؟ گفتم: اهل شیراز. سپهبد صیاد شیرازی به کتابخانهای که داشت رجوع کرد و کتاب «قلب سلیم» شهید محراب آیتالله «سید عبدالحسین دستغیب» را به من هدیه داد. وقتی که من به آن کتابخانه نگاهی انداختم؛ متوجه شدم که در آنجا کتبی وجود دارد که روح را تقویت میکند.
پیشکسوت دوران دفاع مقدس: سربلندی ملت ایران بر مبنای فداکاری فرماندهانی مثل سپهبد صیادشیرازی محقق شده است
شهدا؛ در مسیر انتخاب آگاهانه
در ابتدای این مراسم؛ امیر اماناللهی ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی و هفته ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنانی بیان داشت: انشاءالله که همه ما قدردان فداکاریهای تمامی شهدا و رزمندگان باشیم؛ چراکه شهدا با آگاهی؛ هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا از مرزهای کشور و دین اسلام دفاع کنند و بر ماست که همچون سپهبد صیاد شیرازی در مسیر ولایت باشیم و در این راه به شهادت برسیم.
پیشکسوت دوران دفاع مقدس: سربلندی ملت ایران بر مبنای فداکاری فرماندهانی مثل سپهبد صیادشیرازی محقق شده است
همچنین در این برنامه؛ سردار اشعری به نقل و بیان خاطراتی از سپهبد شهید علی صیاد شیرازی پرداخت.
در پایان مراسم تعدادی از خانوادههای شهدای ارتش در استان خراسان رضوی با حضور فرماندهان مورد تجلیل قرار گرفتند.