به گزارش رخداد پرس، صحن جمهوری اسلامی دارای دو گلدسته است که فاصله قبلی این دو گلدسته ۱۲۰ متر بود که در فضای جدید و با ایجاد رواق امیرالمومنین (ع) و استفاده زائران از حریم بام این رواق، این فاصله به حدود ۵۰ متر رسید.منتقل شد
خلیلالله کاظمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: در قسمت زیرین صحن جمهوری، بهشت ثامن قرار دارد و از آنجایی که بنا بود در بالای رواق امیرالمومنین (ع) زیارت بام را اجرایی کنیم، تقویت ستونهای مربوط به سقف ضروری بود.
وی ادامه داد: برای این امر مجبور شدیم حد فاصل بین قبور صحن جمهوری اسلامی ستونهایی را ایجاد کنیم اما به هیچ عنوان ایجاد و نصب این ستونها خللی به این سنگ قبرها وارد نکرد.
رییس سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی اظهار کرد: موضوع مهم دیگری که در بحث احداث صحن رواق امیرالمومنین (ع) مطرح بود، جابهجایی گلدستهای به ارتفاع ۳۵ متر و وزنی حدود ۲۱۰ تن بود.
وی افزود: با توجه به اینکه گلدسته در حدود دهه ۶۰ احداث شده و از مقاومت لازم برخوردار بود و تمام آزمایشات انتقال آن نیز مثبت بود، بنابراین تصمیم بر آن شد با ایجاد سکو توسط ریل راه آهن یا تراورس این سازه به محل جدید منتقل شود.
کاظمی گفت: نکته دیگری که مطرح بود، آسیب ندیدن و مهار گلدسته به ویژه قسمت ماذنه بالای گلدسته و سوار کردن آن روی شاسی مربوطه و بعد نیز جدا کردن آن از فونداسیون قبلی و انتقال آن بود.
رییس سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی افزود: چون حجم زیادی از قسمت بالای مناره گلدسته طلا کاری شده، این نگرانی ایجاد میشد تا در این نقل و انتقال آسیبی به سازه وارد نشود. در این فرایند با شاسی که برای این گلدسته در نظر گرفتیم، نزدیک به ۵۱۰ تن تناژ نیاز بود که بایست در کف صحن جمهوری منتقل میشد.
وی با بیان اینکه هشت جک ۸۰ تنی در اطراف گلدسته مستقر شد، افزود: نزدیک چهار سانت و نیم به صورت عمودی گلدسته را پایین آوردیم و روی شاسی قرار دادیم و عملیات انتقال انجام شد.
به گزارش ایرنا، صحن جمهوری اسلامی دارای دو گلدسته است که فاصله قبلی این دو گلدسته ۱۲۰ متر بود که در فضای جدید و با ایجاد رواق امیرالمومنین (ع) و استفاده زائران از حریم بام این رواق، این فاصله به حدود ۵۰ متر رسید.