سرهنگ خلبان محمدزاده: آمادگی ارتش برای پاسخ به هر تهدید دشمن در کمترین زمان/ آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در وحدت ارتش و سپاه بود
به گزارش رخداد پرس، سرهنگ خلبان «مجتبی محمدزاده» فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز مشهد در حاشیه آئین دومین کنگره ملی شهید آیتالله مدرس و هزار و ۲۲۲ شهید منطقه ترشیز کهن که با حضور خانواده معظم شهدا، ایثارگران، مسئولان، روحانیون و مردم شهرستانهای ترشیز در مجموعه فرهنگی مذهبی ۹ دی کاشمر برگزار شد، اظهار داشت: توفیق پیدا کردیم غرفهای از نمایشگاه را به هوانیروز شمال شرق و تیپ ۱۷۷ شمال شرق اختصاص دهیم و سهم مؤثری در تبیین نقش شهدای ارتش و نیروی زمینی قهرمان در دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادتطلبی داشته باشیم.
وی در ادامه با گرامیداشت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر خاطرنشان کرد: عملیات الی بیتالمقدس از ساعت ۳۰ دقیقه بامداد دهم اردیبهشت آغاز شد و تا سوم خرداد ادامه داشت؛ عملیاتی که منجر به آزادسازی بیش از پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک کشور در محورهای اهواز، خرمشهر و دشت آزادگان شد، در این عملیات، فاصله جبهه خودی تا توپخانه دشمن در محور اهواز، حمیدیه و سوسنگرد شکسته شد.
فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز مشهد با بیان اینکه در عملیات الی بیتالمقدس شهدا و مجروحین زیادی از ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی تقدیم انقلاب شد، تصریح کرد: این وحدت و انسجام نیروهای مسلح، یکی از عوامل اصلی پیروزی در این عملیات بزرگ بود.
سرهنگ خلبان محمدزاده ادامه داد: این منطقه افتخار بزرگی در تقدیم شهید به انقلاب اسلامی دارد و همه ما وظیفه داریم این میراث ارزشمند را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
هوانیروز، پشتیبان دائمی عملیاتها از آغاز تا پایان دفاع مقدس
وی در ادامه به نقش کلیدی هوانیروز ارتش در دوران دفاع مقدس پرداخت و تصریح کرد: هوانیروز، از آغاز دفاع مقدس تا پایان این حماسه، در تمامی عملیاتهایی که ارتش و یا سپاه بهصورت مستقل اجرا میکردند و چه در عملیاتهای مشترک، هوانیروز نقش پشتیبانی آتش را به بهترین شکل ایفا میکرد.
فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز مشهد با بیان اینکه در هیچکدام از عملیاتهای بزرگ دوران دفاع مقدس همچون خیبر، بدر، فتحالمبین، بیتالمقدس، والفجر هشت، کربلای پنج و مرصاد، نقشی بدون حضور هوانیروز وجود نداشت، تصریح کرد: پشتیبانی از یگانهای زمینی، تخلیه مجروحان، انهدام مواضع دشمن و انتقال تجهیزات و نیروها از جمله وظایف مهمی بود که این یگان بر عهده داشت.
سرهنگ خلبان محمدزاده در ادامه با تأکید بر اینکه ارتش همیشه کنار مردم و از خود مردم بوده است، ابراز داشت: پس از جنگ تحمیلی، ارتش مسیر جهاد را در قالب مأموریتهای مردمیاری ادامه داد. امروز در بیش از ۳۰ استان کشور پایگاههای امدادی و اورژانس هوایی استقرار دارد که نقش بینظیری در نجات جان انسانها ایفا میکنند.
وی ادامه داد: در سیل گلستان، خوزستان و لرستان و زلزله کرمانشاه، ارتش بهویژه هوانیروز زودتر از ستاد بحران در منطقه حاضر شد و این موضوع مورد تأکید و تحسین رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه ملی نیز قرار گرفت.
اورژانس هوایی هوانیروز، نجاتبخش جان هموطنان در شرق کشور
فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز مشهد گفت: در شمال شرق کشور، ۲ پایگاه اورژانس هوایی ارتش در مشهد و نیشابور فعال هستند و تاکنون جان بیش از ۱۰۰ نفر از هموطنان بدحال، زنان باردار و مصدومان حوادث جادهای را نجات دادهاند.
سرهنگ خلبان محمدزاده یادآور شد: این خدمات کاملاً رایگان انجام میشود و بسیاری از مردم با تعجب میپرسند چرا از آنها هزینهای دریافت نمیشود! که ما پاسخ میدهیم این مأموریت مقدس، تنها برای خدمت به مردم است و برای درآمدزایی نیست.
وی با بیان اینکه در مسیر امداد هوایی و خدمت به مردم، پایگاه مشهد چهار شهید تقدیم کرده است، عنوان داشت: این شهدا جان خود را برای نجات جان هموطنان فدا کردند و با نثار جان خود ثابت کردند که ارتش همچنان در خط مقدم ایثار و فداکاری است.
فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز مشهد با اشاره به توانمندیهای ارتش در عرصه دفاعی و امنیتی تأکید کرد: امروز به برکت تخصص و دانش نیروهای داخلی، ما به مرحلهای رسیدهایم که میتوانیم در کمتر از چند دقیقه هرگونه تعرض دشمن را پاسخ دهیم.
سرهنگ خلبان محمدزاده با اشاره به دوربینهای دید در شب و سیستمهای مدرن هدفگیری در تاریکی مطلق، گفت: در حال حاضر یگانهای ارتش، بهویژه هوانیروز، به تجهیزاتی مجهز شدهاند که در شب و شرایط سخت، با دقت بالا مواضع دشمن را منهدم میکنند.
وی با بیان اینکه برخلاف تصور برخی، امروز در بسیاری از حوزههای نظامی، از کشورهای مدعی پیشرفته بودن نیز جلوتر هستیم، تأکید کرد: این امر به لطف تخصص جوانان و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان داخلی محقق شده و مایه افتخار ملت ایران است.