دستور استاندار خراسان رضوی برای فعالیت مجدد شورای احیای توس
به گزارش رخداد پرس، غلامحسین مظفری در جریان بازدید از آرامگاه فردوسی که به مناسبت سالروز بازدید مقام معظم رهبری از این مجموعه انجام شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «خوشحالیم که امروز همزمان با سالگرد بازدید مقام معظم رهبری از آرامگاه فردوسی در این مکان حضور داریم؛ یادداشت ایشان ازین مجموعه نقشه راهی برای تمام مدیران در سطوح مختلف است.
وی ادامه داد: پس از این بازدید بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای مبنی بر تشکیل شورای احیای توس داشت که اقدام ارزشمند و بزرگی بود و جلساتی نیز در این راستا برگزار شد اما متأسفانه عملاً این شورا به فراموشی سپرده شد.»
مظفری افزود: وظیفه ما این است که برای احیای توس، اول این شورا را احیا کرده و قدمهای اولیه را برداریم و امیدوارم هر چه زودتر این شورا مجددا تشکیل شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، علیرغم تمام تلخیها، تجربه شیرینی داشتیم که مردم برای دفاع از ارزشهای تمدنی این سرزمین حول محور ایران کنار یکدیگر قرار گرفتند؛ تصریح کرد: بهطور طبیعی شخصیتهایی مانند فردوسی محور این مباحث تمدنی، تاریخی و فرهنگی هستند و مقام معظم رهبری هم در یادداشت خود در آرامگاه فردوسی تقریر کرده اند که تمامی مدیران و دولت برای احیای توس باید همت بگمارند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: «امروز پس از گذشت ۲۹ سال از بازدید و یادداشت مقام معظم رهبری که کاش بیشتر مورد توجه بود، در مقاطعی کارهای خوبی انجام شده و قدمهای خوبی برداشته شده ولی امروز شرایط ایجاب میکند که از هر ظرفیتی که در استان و کشور داریم و حتی علاقهمندان به فردوسی خارج از ایران، همه کنار هم قرار بگیریم و اقدامات بزرگ و ارزشمندی برای این منطقه داشته باشیم.»
مظفری تصریح کرد: «احیای توس به معنای احیای منطقه تاریخی توس بوده و تنها شامل آرامگاه فردوسی نمیشود. طبیعتاً باید در گام اول با تشکیل شورای احیای توس، جلساتی برگزار و طراحی انجام دهیم و شاید یکی از اولویتهای ما باید ایجاد شهرداری منطقه تاریخی توس باشد. نگاهی که در این منطقه است باید متفاوت با دیگر نقاط باشد و شهرداری باید با نگاه فرهنگی و تاریخی و با این نگاه که این منطقه یک منطقه معمولی نیست، اداره شود.»
وی اضافه کرد: «در این سرزمین علاوه بر فردوسی شخصیتهای بزرگ دیگری نیز آرمیدهاند که امروز باید به آنها توجه کنیم، چون هرکدام سرمایه ارزشمندی برای کشور و حتی جامعه اسلام هستند. به عنوان مثال، مقبره امام محمد غزالی در این منطقه وجود داشته و میلیونها مسلمان علاقهمند به زیارت ایشان هستند و باید همه این موضوعات را کنار یکدیگر ببینیم.»
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: «نکته بعدی ایجاد مجموعههای بزرگی از جمله باغ مفاخر است که طرح اولیهاش را ادارهکل میراث فرهنگی دارد؛ بخشی از اراضی موجود در این منطقه باید تملک و آزاد شود تا اتفاقات بزرگتری را رقم بزنیم. مجموعه آرامگاه فردوسی و بسیاری از مجموعههای دیگری که در استان داریم، حتی برای مدیریتشان باید از ظرفیت مردم و علاقهمندان به این مجموعهها که هم به لحاظ مالی توان دارند و هم فکری و مدیریتی، استفاده کنیم.»
مظفری عنوان کرد: «تشکیل یک هیئت امنای توانمند، بافکر و در عین حال علاقهمند به توسعه این مجموعهها میتواند ظرفیت بسیار خوبی باشد. حتماً تشکلهای مردمنهاد، انجمنها، هیئت امناها میتوانند باری از دولت به دوش بکشند و بهتر این مجموعهها را اداره کنند و از لحاظ اقتصادی نیز میتوانند مدیریت کنند و فضای بانشاطتر و مناسبتری را فراهم کنند و دولت نظارت کلی را در این مجموعهها داشته باشد. این مجموعهها حال مردم را خوب کرده و باید فضا را مهیا کنیم.»
وی با اشاره به تعطیلی موزهها و مجموعههای تاریخی از زمان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ادامه داد: «تقاضا دارم مجموعه آرامگاه فردوسی بازگشایی شده و مردم از این فضا استفاده کنند. این مجموعه امکان بسیار خوبی برای مردم بوده و خصوصاً در این روزها نیاز مردم به چنین فضاهایی که بهنوعی با حضور در آن یک حس ملی و غرور ملی را پیدا میکنند، وجود داشته و این مجموعهها سرمایه عظیمی برای ما است. چیزی که در این ایام به ما بهخوبی کمک کرد، غرور ملی و حسی بود که مردم در کنار یکدیگر برای حفظ ایران داشتند.