تاریخ انتشار : جمعه 8 دی 1402 - 23:30
کد خبر : 4978

حضور ۴۰۰ هنرمند در ۳۵ گروه تئاتر از سراسر کشور در مشهد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مشهد بعد از گذشت ۹ سال میزبان ۳۵ گروه تئاتر از هشت استان کشور در قالب بیست و هشتمین جشنواره تئاتر مناطق (منطقه خاوران) شده است.

به گزارش  رخداد پرس، محمد حسین زاده امروز در جمع خبرنگاران در خصوص بیست و هشتمین جشنواره تئاتر مناطق در مشهد اظهارداشت: جشنواره تئاتر مناطق کشور در مشهد فرصت مناسبی برای اهالی تئاتر استان خراسان رضوی است که هم کیفیت فعالیتهای خود را با هم صنفی های خود در استانهای دیگر ارزیابی کنند و هم از این طریق کسب آموزش داشته باشند.

 

وی افزود: این جشنواره طی روزهای ۱۰ تا ۱۴ دی ماه در سالن های نمایش مشهد اجرا می‌شود و بهترین آنها به جشنواره بین المللی تئاتر فجر اعزام می‌شوند همچنین از این تعداد ۲۰ گروه تئاتر صحنه ای و ۱۵ گروه تئاتر خیابانی با جمعیتی حدود ۴۰۰ هنرمند هستند که از استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازندران، گلستان، کرمان و سیستان و بلوچستان در مشهد حضور می یابند.

حسین زاده خاطر نشان‌کرد: جشنواره تئاتر مناطق کشور مرحله دوم برای ارزیابی گروه های نمایشی به منظور انتخاب گروه های برگزیده برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر است و این درحالی می‌باشد که فرصت مناسبی برای اهالی تئاتر استان خراسان رضوی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: گروه‌های نمایش صحنه ای مزبور در سالنهای اصلی تئاتر شهر، نوریه، حوزه هنری، اردیبهشت و شمایل به اجرای تئاتر می‌پردازند، برای گروه های نمایش خیابانی نیز مکان‌هایی در نقاط پرجمعیت شهر مشهد در نظر گرفته شده است که از طریق روابط عمومی این اداره کل اطلاع رسانی می‌شود.

حسین زاده یکی از مهمترین شاخص های جشنواره استانی تئاتر خراسان رضوی که آذرماه امسال برگزار شد را حضور پرتعداد گروههای نمایشی شهرستانها دانست و بیان کرد: ۶ گروه منتخب جشنواره استانی تئاتر خراسان رضوی در روزهای آینده به جشنواره تئاتر مناطق کشور در منطقه تبریز اعزام می شود که از این تعداد ۲ گروه تئاتر از شهرستانها و ۲ گروه تئاتر از مشهد هستند.

وی از ضعف اعتبارات حوزه تئاتر و سایر حوزه های فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی سخن گفت و افزود: توجه نسبت به اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر این استان بسیار کم است و انتظار داریم هم در سطح استانی و هم در سطح ملی توجه ویژه ای به این بخش شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مورد اتمام پروژه نیمه تمام و متوقف شده پردیس تئاتر مشهد واقع در خیابان “فکوری” گفت: این پروژه به دلیل کمبود اعتبارات شهرداری مشهد متوقف مانده و به اتمام نرسیده این در حالی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی چند پیشنهاد جدی به شهرداری برای اتمام ساخت پردیس تئاتر شهر مشهد داده که امید است به نتیجه برسد، البته این پیشنهادها مربوط به مشارکت مالی این اداره کل در پروژه مزبور نیست.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص جلب مشارکت بخش خصوصی برای تامین تجهیزات و زیرساختها و حمایت از اهالی تئاتر ادامه داد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی هم مزیتها و هم عیب دارد بنابراین از یک سو بخش خصوصی پس از سرمایه گذاری انتظار بازگشت سرمایه و بهره برداری از این بخش را دارد، اما از سوی دیگر ارقام برای گروه های نمایشی بالا رفته و روی قیمت بلیت تاثیر می‌گذارد و اهالی تئاتر مخاطبان خود را از دست می‌دهند لذا باید در این میان به یک میانه ای رسید که هم گروه‌ها و هم تماشاگران راضی باشند.

وی بیان کرد: در عین حال اگر پیشنهادی از سوی بخش خصوصی برای واگذاری مدیریت سالن اصلی تئاتر شهر باشد که به نفع گروه های تئاتری تمام شود، این واگذاری انجام خواهد شد مسئولیت نگهداری و تجهیز سالن اصلی تئاتر شهر مشهد دیگر در دست بخش خصوصی نیست، بلکه در اختیار معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، پیش بینی هایی برای ارتقای کیفی این سالن در نظر گرفته شده که بزودی اجرایی می شود.

حسین زاده عملیات ساخت نخستین پردیس تئاتر شهر مشهدرا از آذرماه سال ۱۳۹۸ طی مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار خراسان رضوی در محل بوستان «وفا» واقع در بلوار فکوری کلانشهر مشهد معرفی کرد و افزود: ساخت این پردیس در پنجمین دوره از شورای اسلامی شهر مشهد تامین شد و در بودجه شهرداری مشهد قرار گرفت. پیشرفت اجرایی این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰ درصد بوده و پس از آن و در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد متوقف شده است ضمن اینکه هم اکنون ۵۷ گروه نمایشی در خراسان رضوی فعالیت دارند.

برچسب ها :

ناموجود