تاریخ انتشار : شنبه 16 دی 1402 - 17:37
کد خبر : 5146

خیاط‌خانه حرم / دوخت و توزیع سالانه ۵ هزار چادر برای ترویج عفاف و حجاب

سه سال از آغاز به کار خیاط‌خانه حرم می‌گذرد؛ خیاط‌خانه‌ای که با حمایت یک خیّر نیک‌اندیش توسعه یافته و در آن سالانه ۵ هزار چادر برای استفاده زائران و خادمان و ترویج فرهنگ و عفاف دوخته می‌شود.

 

خیاط‌خانه حرم / دوخت و توزیع سالانه ۵ هزار چادر برای ترویج عفاف و حجاب

به گزارش رخداد پرس به نقل از روابط عمومی آستان قدس رضوی، خیاط‌خانه حرم با هدف دوخت چادرهای امانی خواهران برای توزیع در اتاق‌های تشرف و همچنین دوخت لباس‌های خدمت خواهران فعالیت می‌کند؛ هدفی که به کاهش هزینه‌های تامین این لباس‌ها و چادرها نیز منجر شده و به رنگ خدمت نیز زینت یافته است.
قبل از آنکه خیاط‌خانه حرم ایجاد شود، بانوان خادم برای تهیه لباس‌ خدمت، به مجموعه‌هایی که از طرف آستان قدس رضوی تعیین شده بود مراجعه می‌کردند و هزینه دوخت لباس را می‌پرداختند. اما اکنون این لباس‌ها در خیاط‌خانه حرم دوخته و به صورت رایگان به خادمان اهدا می‌شود.
۸۰ خیاط ماهر مشهد
در این خیاط‌خانه ۸۰ خیاط‌ خدمت می‌کنند که همگی جزو افراد ماهر این حرفه هستند و در هشت کشیک خدمتی فعالیت می‌کنند.
به گفته رئیس اداره رواق‌های خواهران، این افراد از طریق آزمون و با توجه به نمونه کار و خروجی که ارائه کرده‌اند جذب خیاط‌خانه شده‌اند و تلاش می‌کنند کیفیت دوخت و دوز لباس خدمت را افزایش دهند.
بانوی کویتی، واقف تجهیز خیاط‌خانه
زهرا قاسمی درباره امکانات خیاط‌خانه هم می‌گوید: این خیاط‌خانه کار خود را با دو چرخ خیاطی آغاز کرد اما با حمایت یک بانوی خیر به نام طاهره دشتی از کشور کویت، هم اکنون دارای ۲۶ چرخ صنعتی، پنج اتوی صنعتی و دو میز برش است و از سال ۹۹ تاکنون بیش از سه و نیم میلیارد تومان وقف آن شده است.
دوخت چادرهای اهدایی در جشن‌های تکلیف حرم
رئیس اداره رواق‌های خواهران حرم ادامه می‌دهد: با توجه به توسعه خیاط‌خانه، خدمات آن نیز بیشتر شده و علاوه بر دوخت لباس خدمت و چادرهای امانی زائران، چادرهای جشن تکلیف ویژه مراسم‌های حرم به همراه سجاد و جانماز هم در اینجا تولید و به دختران اهدا می‌شود.
قاسمی می‌افزاید: چادرهای زائران غیر ایرانی و مخاطبانی که تازه به دین اسلام مشرف می‌شوند نیز در این بخش دوخته می‌شود، علاوه بر آن  حمائلی که خدام حوزه سلامت در دوره کرونا از آن استفاده می‌کردند نیز تولید خیاط‌خانه بود و سال گذشته نیز هفت هزار لباس شیرخوارگان حسینی در این مجموعه دوخته و بسته‌بندی شد. به گفته او امسال نیز حدود پنج هزار دست لباس خدمت برای خادمین حرم حضرت موسی الکاظم(ع) در طبس توسط خدام خیاط‌خانه دوخته و ارسال شد. همچنین بسته‌های اهدایی حجاب به مخاطبان در  مراکز بهزیستی و زندان زنان، محصول خدمت خادمان خیاط‌خانه است.
دوخت و تعمیر سالانه بیش از ۵هزار چادر
رئیس اداره رواق‌های خواهران درباره آمار تولید خیاط‌خانه نیز اظهار می‌کند: سالانه ۵۰۰۰ چادر برای زائران دوخته می‌شود و روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ چادر مورد تعمیر قرار می‌گیرد، همچنین به‌طور میانگین روزانه حداقل ۲۰ دست لباس خدمت شامل مانتو، مقنعه و چادر و همچنین روزانه ۲۰ چادر ویژه اتاق تشرف در این مجموعه دوخته می‌شود./آستان نیوز

 

برچسب ها :

ناموجود