معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:
ثبت املاک نیازمند ۳ رکن اساسی حقوقی، فناوری و نقشه برداری است
به گزارش رخداد پرس، صفدر کشاورز در اولین همایش بزرگداشت روز مهندس نقشهبردار با حضور مسئولان سازمان ثبت اسناد و جامعه نقشه برداری کشور اظهار کرد: برای اینکه کار ثبتی درحوزه املاک انجام بگیرد سه رکن اصلی داریم: رکن اول؛ رکن حقوقی است شامل کارشناسان حوزه املاک، همکاران حقوقی. رکن دوم فناوری است که شامل فرآیند برداشت نقشه تا خروجی آن به شکل سند مالکیت است و رکن سوم نقشه برداری است.
کشاورز با اشاره به سوابق درخشان رکن حقوقی افزود: متاسفانه در رکن فناوری هنوز به کیفیت لازم را نرسیدهایم وحتی درحال حاضر نیز قسمت عمده عملیات حوزه املاک به صورت سنتی انجام می شود.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در بخشی که بحث ترسیم نقشه و صدور سند مالکیت است بحث فناوری استفاده میشود نقص زیرساخت لازم در حوزه املاک نمایانگر بود.
کشاورز در ادامه گفت: با توجه به قانون جامع حدنگار و تکلیف سنگینی که ماده ۲ و ۳ این قانون به عهده سازمان ثبت اسناد و املاک گذاشته شده نیازمند یکسری زیرساختهای لازم بود چرا که سوابق ثبتی به ویژه تحدید حدودهایی که مشخص کننده حد فاصل هر ملک هستند غالباً مربوط به دهه اول اجرای قانون ثبت است در آن زمان عوارضی که در تحدید حدودها تعریف شده عموما به عوارض طبیعی مربوط بوده که در حال حاضر آثاری از آنها نیست و برای پیدا کردن آن عوارض نیازمند ابراز و زیرساختهایی از جمله تصاویر دهه ۴۰ بودیم و خود تصاویر دهه ۴۰ پوششی کشور هم به تنهایی کافی نبودند.
کشاوز گفت: بنابراین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصاویر دهه ۴۰ را از سازمان نقشه برداری، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تهیه کرد و با انعقاد قراردادهایی با شرکتها این نقشهها را ارتو کردیم. با توجه به سنواتی که سند صادر شده بود صرفاً دهه ۴۰ کافی نبود بلکه داشتن تصاویر دهه ۵۰ و حتی تصاویر روز هم مورد نیاز بود.
**نیازمند بستر سازی علمی برای استفاده از تکنولوژیهای نوین در عرصه نقشه برداری هستیم**
سعادت سرشت عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این همایش با اشاره به انقلاب صنعتی چهارم و مهندسین نقشه برداری بازار جهانی اطلاعات مکانی و شهر سه بعدی گفت: فناوریهای ۱۴ و مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی شامل پرینت سه بعدی، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، رباتیک، تحلیل داده انبوه، بلاکچین، سرویسهای ابری، تعادل ربات، انسان، امنیت سایبری، پهپاد، تعیین موقعیت و ناوبری، اینترنت چیزها، فناوری موبایل، فناوری نانو، RFID، حسگرهای زیستی و شبیه سازی است.
وی افزود: اگر میخواهیم در حوزه به کارگیری اطلاعات مکانی موفق باشیم باید بستر به اشتراک گذاری دادهها در کنار استانداردها و برنامهریزیهایی که باید در این حوزه انجام شود داشته باشیم. بستر به اشتراک گذاری داده میان تمام سازمانها، ارگانها و مردم تو سطوح مختلف باید استفاده شود و یک کار فرهنگی است از طرفی باید میان تودههای مردم فرهنگ سازی نحوه بهکارگیری اطلاعات مکانی انجام شود تا مردم اطلاعات مکانی به روز را درخواست کنند و مهندسان نقشه بردار آنها را ایجاد و در اختیار مردم قرار دهند هدف کلی نیز توسعه کشور و رفاه بیشتر مردم است.