تاریخ انتشار : پنجشنبه 21 تیر 1403 - 18:43
کد خبر : 9003

امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر یک واجب جمعی است و باید در جمع صورت گیرد تا اثر مثبت داشته باشد

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر یک واجب جمعی است و باید در جمع صورت گیرد تا اثر مثبت داشته باشد و اگر در چارچوب خودش اجرا شود اثرگذار است در غیراینصورت تاثیر منفی دارد.

 

به گزارش رخداد پرس، آیت‌الله سیداحمد علم الهدی، رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در گردهمایی روسای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌های اجرایی و مدیران عرصه‌ها و ارکان طلایه‌داران که به مناسبت هفته احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر امروز ۲۰ تیرماه برگزار شد، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر واجب جمعی است و نباید فردی انجام شود و این فریضتین واجب جمعی باید طبق ساختار سازمان یافته انجام شود تا تاثیر مثبت آن در جامعه مشخص شود و اگر درست انجام نشود و به صورت فردی به دور از برنامه ریزی صحیح انجام شود اثر آن منفی می شود.

وی با تاکید بر طلایه داران با اشاره به آیه وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ افزود: شما برادران و خواهران که در اجرای فریضتین مشارکت دارید مورد توجه پروردگار قرار گرفته اید و برگزیده شده اید برای ترویج خوبی در جامعه، خداوند در آیه کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّهٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتابِ لَکانَ خَیْراً لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَ أَکْثَرُهُمُ الْفاسِقُونَ ذات مقدس پروردگار در این آیه امتیاز امت را در ادای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اعلام می‌کند.
امام جمعه مشهد در پاسخ به این سوال که منطق پروردگار برای این ادعا چیست؟ توضیح داد: در زمان پیغمبر(ص) جنگ های زیادی اتفاق افتاد که ایشان و اصحابشان در آن ها جهاد کردند و به پیروزی ختم شد اما ذات مقدس الهی این جنگ‌ها و مجاهدات را امتیاز برای برترین امت ملاک نفرموده و آنچه خداوند برای امتیاز امت معرفی می‌کند امر به معروف و نهی از منکر است و بارها فرموده است شما بهترین امت هستید چون امر به معروف و نهی از منکر کردید.

جوامع از درون فاسد می شوند

وی عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک نظارت ملی داخلی امت و جامعه است. جوامع از درون فاسد می شوند و فساد از باطن جامعه را باطل می کند از بیرون هیچ جامعه ای فاسد نمی شود. خداوند می فرماید: جامعه امت اسلام فاسد و ساقط نمی شود و هویت خود را از دست نمی دهد زیرا در این جامعه فرمان مقدس امر به معروف و نهی از منکر انجام می شود.
آیت الله علم الهدی بیان کرد: در چنین جامعه ای یا فرد منکر کننده کاملا اصلاح می شود و برمی گردد و یا در نهایت اگر اصلاح نشود تظاهر به فسق نمی کند و در ظاهر خود را پشیمان جلوه می دهد و خاصیت امر به معروف و نهی از منکر همین است.
وی امر به معروف و نهی از منکر را دو فریضه واجب فراموش شده اعلام کرد و افزود: افراد به اندازه ای که در انجام فریضتین کوتاهی میکنند در انجام هیچ واجب شرعی تخلف و کوتاهی ندارند. همین کوتاهی باعث فراموشی و طرد شدن این دو فریضه واجب الهی شده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی مطرح کرد: طلایه داران کسانی هستند که ملزم به انجام این فریضه شدند و عمل آنها بزرگترین فضیلت و عبادت است و تاثیرگذاری بیشتری در جامعه دارد.

انجام امر به معروف و نهی از منکر در چارچوب سازمان یافته

 

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در بخشی دیگر از این گردهمایی اعلام کرد: فریضتین اگر در چارچوب خودش اجرا شود اثرگذار است در غیراینصورت تاثیر منفی دارد. در شرع مقدس هر واجبی دارای یک ضوابط و احکامی است به عنوان مثال نماز دارای ذکرهای واجب و ارکان واجب است و باید آنچه قید شده انجام شود و بر اساس همان اصول سنجیده می شود و اگر در کوچکترین اجزای این عبادت خللی ایجاد شود یعنی آن را کاملا باطل کرده ایم.

 

وی ادامه داد: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر همانند نماز دارای اصول و نظام سازماندهی است، اگر در روش خودش انجام شود اثر دارد و در غیر اینصورت اثر منفی دارد. این فریضتین واجب که جمعی اثرگذاری بیشتری دارد باید طبق ساختار سازمان یافته انجام شود تا تاثیر مثبت آن در جامعه مشخص شود و اگر به صورت فردی درست انجام نشود دچار مشکل می‌شود.

 

ستاد امربه‌معروف با ساختار و برنامه اقدام می‌کند

 

آیت الله علم الهدی ستادهای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را سازمان یافته اعلام کرد و گفت: عمده امتیاز ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این استان براساس برنامه‌های منظم برای اجرای فریضتین است. اگر امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر با برنامه ریزی جمعی انجام شود جامعه را تغییر می دهد همانطور که برای مقابله با مسئله حجاب فراجا طرح نور را سامان دهی و اجرا کرد و با مدیریت درست اثرات مثبتی در جامعه نمایان شد.

 

وی خاطرنشان کرد: اما باید درنظر داشت که سازمان یک ابزار است برای نتیجه بهتر در اجرای امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر، باید در نظر داشت که این ابزار تا حدی نرسد که اصل هدف فراموش شود و اصل عمل پنهان بماند این سازمان دهی باید درست انجام شود تا در تمام سطوح اثرات آن نمایان شود.

 

اثر منفی امر به معروف باعث تداوم گناه می‌شود

 

رییس ستاد امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر خراسان رضوی تصریح کرد: اگر امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر اثر مثبت نداشته باشد متاسفانه اثر منفی می‌گذارد و اگر گناه را خنثی نکند گنهکار را در برابر خدا جری می‌کند و اگر کسی این چنین شد دیگر قابل هدایت نیست افراد تا زمانی قابل هدایت هستند که از خدا شرم کنند.

 

وی اعلام کرد: گنهکار در انجام منکر، انگیزه دشمنی با خدا را ندارد خیلی از افراد گنهکار خدا را قبول دارند و از خدا کمک می‌خواهند اما انگیزه شخصی باعث می شود آن ها را بی‌پروا کند و همین امر باعث می شود گناه کند.

 

خطیب جمعه مشهد عنوان کرد: برخی افراد اخلاق متفاوتی دارند و در برخورد با منکر بی‌پروا هستند برای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر این افراد باید درست برنامه‌ریزی کرد و با یک اشتباه آن را نسبت به گناهش مقید نکنیم و با اشتباه رفتاری به جای اینکه جلوی بی‌پروایی را بگیریم و فسق را ریشه کن کنیم برای خدا دشمن درست نکنیم.

 

 

تبدیل بی‌پروا به گنهکار مقید برابر است با افزایش دشمنان خدا

 

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: اگر در انجام امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر درست عمل نکنیم، بی‌پروایی در افراد گنهکار به تقید بر گناه تبدیل می‌شود و به این صورت دشمنان خدا را افزایش داده‌ایم.

 

وی اظهار کرد: انجام و اجرای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر وظیفه سنگینی است و باید از این طریق برای خدا دوست بسازیم و از دشمنان خدا کم کنیم نه اینکه دشمنان خدا را افزایش دهیم.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی توضیح داد: دشمن در این کشور به این نتیجه رسیده که اگر بر دین مردم تسلط پیدا کند و مردم را بی‌دین کند بر همه سرمایه‌های کشور دست پیدا خواهد کرد.

 

حد و مرز امر به معروف و نهی از منکر

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با ذکر این سوال که حد و مرز امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تا کجا است؟ ادامه داد: خیلی از جاها در انجام فریضتین حیثیت و جان افراد به خطر می‌افتد، برای انسان دشمن درست می‌شود و مشکلات بسیاری فراهم می‌شود اما باید بدانیم برای انجام این واجب فراموش شده در مسیر سیدالشهدا علیه السلام گام برداریم. امام حسین برای احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر قیام کرد و تا جایی ادامه داد که فرزند ۶ ماهه‌اش را روی دستانش شهید کردند و حتی پس از شهادت خودش دشمنان دختر سه ساله‌اش را بر روی جسد بی‌سر پدر کتک زدند.

برچسب ها :

ناموجود