تاریخ انتشار : دوشنبه 6 مرداد 1404 - 23:16
کد خبر : 18545

اینجا جگر زائران خنک می‌شود

چایخانه امام حسن مجتبی (ع) در یکی از گرم‌ترین روزهای سال، پذیرایی متفاوت و کریمانه‌ای از زائران و مجاوران علی بن موسی‌الرضا (ع) داشت که هم دل را آرام و خنک وهم دهان را، شیرین کرد.

به گزارش رخداد پرس، در گرم‌ترین ماه سال، بوی عطروطعم هندوانه‌های شیرین و تازه در چایخانه امام حسن مجتبی(ع)، باعث شده بود در گرمای ۳۶ درجه مشهد در میانه روز، وقتی دقیقا خورشید در بالاترین نقطه از زمین ایستاده و دارد یک ظهر داغ مرداد ماه را به ما نشان می‌دهد، هر زائر و مجاوری ترغیب می‌شود در صفی نسبتا طولانی بایستد و از پذیرایی ویژه، شیرین و آبداری که در چایخانه توزیع می‌شود، بهره ببرد.

ما نیز همچون دیگر زائران و مجاوران، کنجکاو شدیم ببینیم ماجرای این هندوانه‌های قرمز و خوش‌نقش‌ونگار که توسط خادمان در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) توزیع می‌شود چیست و بعد همچون دیگران، گرمای ظهر مردادماه را با طعم این پذیرایی شیرین و متفاوت، فراموش کنیم و شیرینی این میوه خوشمزه را با طعم بهشتی حریم امام مهربانی‌ها پیوند بزنیم و خاطره‌ای خوش برای خودمان ثبت کنیم. بی شک برای دیگر زائران نیز، این خاطره، شیرین و به‌یادماندنی، خواهد بود.

 

پذیرایی ویژه از زائران و مجاوران

از کنار چایخانه امام حسن مجتبی (ع) که در صحنی به همین نام قرار دارد عبور ‌کردیم که رنگ قرمز و تازه هندوانه‌ها و صفی از زائران و مجاوران که برای دریافت آن به همراه چای و شربت ایستاده بودند، توجه ما را به خود جلب کرد. زائران زیادی که برای فرار از گرمای ۵۰ درجه شهرهای جنوبی کشور به مشهد و حرم امام رئوف (ع) پناه آورده بودند، بیشتر دیده می‌شدند.

زائرانی از شهرهای نزدیک مشهد و خطه خراسان رضوی همچون تربت‌حیدریه، زاوه، گناباد، فریمان و مجاوران حریم رضوی نیز در میانه این جمعیت حضور داشتند و صحبت همه آنها، پذیرایی متنوع و جالبی بود که امروز در این چایخانه به چشم دیدند و باعث شده بود به همراه فرزندان خردسال خود، داغی ظهر مردادماه را به جان بخرند و یک پذیرایی متفاوت را تجربه کنند. خادمان در هر ظرف یک‌بارمصرف، دو برش بزرگ هندوانه قرار می‌دادند و به همراه چای و شربت گل خطمی، از مهمانان حضرت، پذیرایی می‌کردند.

حضور اساتید و فرهیختگان دانشگاهی کشور در قامت خادمان سبزپوش

عبدالله مرادی، از جمله خادمان سبزپوشی است که در صف پذیرایی قرار دارد. او یک سال از حضورش در جمع خادمان چایخانه می‌گذرد و برای دومین بار است که لباس خدمت به تن می‌کند.

مرادی که از جمله اساتید دانشگاه است و علوم سیاسی تدریس می‌کند، درباره حضورش به ما می‌گوید: گروهی که امروز در چایخانه حضور دارد مربوط به ادوار جامعه اسلامی دانشجویان است و افراد حاضر در این گروه، فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه‌های مختلف کشور هستند که سال‌هاست، عضو این ادوار هستند.

تمام دوستانی که امروز در چایخانه حضور دارند باذوق و شوقی فراوان و وصف‌نشدنی، کار خود را در هر جا که بودند برای سه روز تعطیل کردند یا مرخصی گرفتند تا از پوشیدن لباس خدمت محروم نشوند. تیم ما یک نفر هم غیبت ندارد و همه دوستان با جان‌ودل، مشغول خدمت هستند.

 

مرادی، در خصوص این پذیرایی متنوع و ویژه تابستان که مدیریت توزیع آن، کار آسانی هم نیست توضیح می‌دهد: نوبتی که آستان قدس رضوی و بخش خدمتی به ما از هشت ماه گذشته اعلام کرده بود باعث شد با هم فکری دوستان هم کشیک، برای نحوه پذیرایی آن مشورت کنیم. چون تاریخ خدمت ما در تابستان افتاده بود تصمیم گرفتیم با هندوانه، از زائران، پذیرایی کنیم.

پذیرایی کریمانه از زائران

جلال عباسیان، نماینده موکب جامعه اسلامی دانشجویان و مسئول کشیک این خدمت در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) که خودش هم اهل مشهد است و در حوزه داروسازی مشغول است درباره جمعیت خادمان حاضر در چایخانه، توضیح می‌دهد: اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، سال ۱۳۶۸ در دانشگاه‌ها ایجاد شد و امروز که ما در خدمت زائران علی بن موسی الرضا(ع) هستیم به همراه جمعی از اعضای ادوار مختلف این اتحادیه در دانشگاه‌های سراسر کشور حضور یافتیم که حدود ۴۵ نفر می‌شویم.

در جمع ما از جوان ۲۰ ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله حضور دارد اما میانگین سنی دوستان حاضر، ۴۰ سال است که همگی آنها جزو اساتید دانشگاهی، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کشور که هر کدام مسئولیت‌های مختلفی به عهده دارند هستند.

همه ما لباس خدمت را با افتخار به تن کردیم و تصمیم گرفتیم برای ایجاد یک حرکت معنوی در میان دانشگاهیان، به زائران امام رضا(ع) خدمت کنیم و این فرصت را برای جامعه دانشگاهیان، فراهم کنیم. عباسیان درباره انتخاب هندوانه در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) می‌گوید: تا امروز ۵ مرداد ماه که روز سوم و آخرین روز خدمت ماست،مقدار ۶ تُن هندوانه خریداری شده است.

هندوانه‌ها در سردخانه نگهداری می‌شود تا وقتی به دست زائر می‌رسد، خنک و گوارا باشد. در کنار این پذیرایی، شربت‌های سنتی هم توزیع می‌شود که امروز با طعم گل خطمی، تهیه شده است.

 

اینجا جگر زائران خنک می‌شود

چایخانه امام حسن مجتبی (ع) در یکی از گرم‌ترین روزهای سال، پذیرایی متفاوت و کریمانه‌ای از زائران و مجاوران علی بن موسی‌الرضا (ع) داشت که هم دل را آرام و خنک وهم دهان را، شیرین کرد.

خبرگزاری فارس: در گرم‌ترین ماه سال، بوی عطروطعم هندوانه‌های شیرین و تازه در چایخانه امام حسن مجتبی(ع)، باعث شده بود در گرمای ۳۶ درجه مشهد در میانه روز، وقتی دقیقا خورشید در بالاترین نقطه از زمین ایستاده و دارد یک ظهر داغ مرداد ماه را به ما نشان می‌دهد، هر زائر و مجاوری ترغیب می‌شود در صفی نسبتا طولانی بایستد و از پذیرایی ویژه، شیرین و آبداری که در چایخانه توزیع می‌شود، بهره ببرد.

ما نیز همچون دیگر زائران و مجاوران، کنجکاو شدیم ببینیم ماجرای این هندوانه‌های قرمز و خوش‌نقش‌ونگار که توسط خادمان در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) توزیع می‌شود چیست و بعد همچون دیگران، گرمای ظهر مردادماه را با طعم این پذیرایی شیرین و متفاوت، فراموش کنیم و شیرینی این میوه خوشمزه را با طعم بهشتی حریم امام مهربانی‌ها پیوند بزنیم و خاطره‌ای خوش برای خودمان ثبت کنیم. بی شک برای دیگر زائران نیز، این خاطره، شیرین و به‌یادماندنی، خواهد بود.

پذیرایی ویژه از زائران و مجاوران

از کنار چایخانه امام حسن مجتبی (ع) که در صحنی به همین نام قرار دارد عبور ‌کردیم که رنگ قرمز و تازه هندوانه‌ها و صفی از زائران و مجاوران که برای دریافت آن به همراه چای و شربت ایستاده بودند، توجه ما را به خود جلب کرد. زائران زیادی که برای فرار از گرمای ۵۰ درجه شهرهای جنوبی کشور به مشهد و حرم امام رئوف (ع) پناه آورده بودند، بیشتر دیده می‌شدند.

زائرانی از شهرهای نزدیک مشهد و خطه خراسان رضوی همچون تربت‌حیدریه، زاوه، گناباد، فریمان و مجاوران حریم رضوی نیز در میانه این جمعیت حضور داشتند و صحبت همه آنها، پذیرایی متنوع و جالبی بود که امروز در این چایخانه به چشم دیدند و باعث شده بود به همراه فرزندان خردسال خود، داغی ظهر مردادماه را به جان بخرند و یک پذیرایی متفاوت را تجربه کنند. خادمان در هر ظرف یک‌بارمصرف، دو برش بزرگ هندوانه قرار می‌دادند و به همراه چای و شربت گل خطمی، از مهمانان حضرت، پذیرایی می‌کردند.

حضور اساتید و فرهیختگان دانشگاهی کشور در قامت خادمان سبزپوش

عبدالله مرادی، از جمله خادمان سبزپوشی است که در صف پذیرایی قرار دارد. او یک سال از حضورش در جمع خادمان چایخانه می‌گذرد و برای دومین بار است که لباس خدمت به تن می‌کند.

مرادی که از جمله اساتید دانشگاه است و علوم سیاسی تدریس می‌کند، درباره حضورش به ما می‌گوید: گروهی که امروز در چایخانه حضور دارد مربوط به ادوار جامعه اسلامی دانشجویان است و افراد حاضر در این گروه، فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه‌های مختلف کشور هستند که سال‌هاست، عضو این ادوار هستند.

تمام دوستانی که امروز در چایخانه حضور دارند باذوق و شوقی فراوان و وصف‌نشدنی، کار خود را در هر جا که بودند برای سه روز تعطیل کردند یا مرخصی گرفتند تا از پوشیدن لباس خدمت محروم نشوند. تیم ما یک نفر هم غیبت ندارد و همه دوستان با جان‌ودل، مشغول خدمت هستند.

مرادی، در خصوص این پذیرایی متنوع و ویژه تابستان که مدیریت توزیع آن، کار آسانی هم نیست توضیح می‌دهد: نوبتی که آستان قدس رضوی و بخش خدمتی به ما از هشت ماه گذشته اعلام کرده بود باعث شد با هم فکری دوستان هم کشیک، برای نحوه پذیرایی آن مشورت کنیم. چون تاریخ خدمت ما در تابستان افتاده بود تصمیم گرفتیم با هندوانه، از زائران، پذیرایی کنیم.

پذیرایی کریمانه از زائران

جلال عباسیان، نماینده موکب جامعه اسلامی دانشجویان و مسئول کشیک این خدمت در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) که خودش هم اهل مشهد است و در حوزه داروسازی مشغول است درباره جمعیت خادمان حاضر در چایخانه، توضیح می‌دهد: اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، سال ۱۳۶۸ در دانشگاه‌ها ایجاد شد و امروز که ما در خدمت زائران علی بن موسی الرضا(ع) هستیم به همراه جمعی از اعضای ادوار مختلف این اتحادیه در دانشگاه‌های سراسر کشور حضور یافتیم که حدود ۴۵ نفر می‌شویم.

در جمع ما از جوان ۲۰ ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله حضور دارد اما میانگین سنی دوستان حاضر، ۴۰ سال است که همگی آنها جزو اساتید دانشگاهی، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کشور که هر کدام مسئولیت‌های مختلفی به عهده دارند هستند.

همه ما لباس خدمت را با افتخار به تن کردیم و تصمیم گرفتیم برای ایجاد یک حرکت معنوی در میان دانشگاهیان، به زائران امام رضا(ع) خدمت کنیم و این فرصت را برای جامعه دانشگاهیان، فراهم کنیم. عباسیان درباره انتخاب هندوانه در چایخانه امام حسن مجتبی (ع) می‌گوید: تا امروز ۵ مرداد ماه که روز سوم و آخرین روز خدمت ماست،مقدار ۶ تُن هندوانه خریداری شده است.

هندوانه‌ها در سردخانه نگهداری می‌شود تا وقتی به دست زائر می‌رسد، خنک و گوارا باشد. در کنار این پذیرایی، شربت‌های سنتی هم توزیع می‌شود که امروز با طعم گل خطمی، تهیه شده است.

حال خوب زائران در چایخانه مایه نشاط روحی خادمان می‌شود

عباسیان به اهمیت خدمت در چایخانه‌ها و نگاه خوبی که زائران به این بخش خدمتی دارند اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: چایخانه، از جمله بخش‌های خدمتی است که ارتباط مستقیم و چهره‌به‌چهره با زائر دارد. زائران به دلیل حال خوبی که از خدمت خادمان چایخانه پیدا می‌کنند، آن را به ما نیز منتقل می‌کنند که مایه نشاط روحی و دلگرمی‌مان، می‌شود.

او، می‌افزاید: دوستان چایخانه باوجود خدمت فشرده و سختی که دارند؛ اما باذوق و انرژی بالا، سعی می‌کنند به بهترین شکل ممکن به زائران خدمت‌رسانی داشته باشند تا خاطره خوبی برای زائران امام رضا (ع) بسازیم. همین عکاسی و فیلم‌برداری زائران و تولیدات زیادی که در رسانه‌ها منتشر شده، نشانگر استقبال زائران از چایخانه و حال خوب آنهاست.

برچسب ها :