خبرنگار: سیما کوهستانی
بازدید اصحاب رسانه از صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی مشهد
به گزارش رخدادپرس، محمدرضا عباسپور، مدیر جهادکشاورزی شهرستان مشهد در تور خبری بازدید اصحاب رسانه از صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی گفت: در حال حاضر، شهرستان مشهد با ۴۵۰ واحد فعال در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی، جایگاه ویژهای را در سطح استان و حتی کشور به خود اختصاص داده است و نقش محوری در توسعه اقتصادی استان و کشور ایفا میکند. نه تنها مرکز فرهنگی و مذهبی ایران، بلکه یکی از پیشرفتهترین نقاط کشور در حوزه صنعت و کشاورزی میباشد.
وی افزود: واحدهای صنعتی تبدیلی و تکمیلی با فرآوری محصولات کشاورزی، دامی و باغی به صورت مواد اولیه به تولید محصولات نهایی با کیفیت میپردازند. ظرفیت تولید سالانه این واحدها یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن است که نشانگر توانمندی بالا و زیرساختهای پیشرفته در این بخش میباشد.
عباسپور به نقش این واحدهای تولیدی در کاهش بیکاری اشاره کرد و گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی مشهد با ایجاد ۸ هزار فرصت شغلی، نقش مهمی در کاهش بیکاری و رونق اقتصادی داشتهاند. این امر در کنار تولیدات بالا و کیفیت محصولات، جایگاه شهرستان مشهد را در رتبه نخست استان به اثبات رسانده است. این موفقیتها نتیجه همت و تلاش بیوقفه کارآفرینان، تولیدکنندگان و جهاد کشاورزی شهرستان مشهد است که با همدلی و همکاری توانستهاند چنین دستاوردهای بزرگی را رقم بزنند.
وی تاکید کرد: نقش رسانهها در انعکاس پیشرفتهای این حوزه موثر میباشد. هدف توسعه پایدار، ایجاد اشتغال بیشتر، افزایش تولیدات با کیفیت و بهرهبرداری بهینه از منابع موجود است.
در بازدید از واحد صنعتی افق پامچال پاژ، جعفر مبرا، مدیرعامل این صنایع غذایی بیان کرد: بیش از ۲۵ سال از راهاندازی این مجموعه میگذرد. در این واحد محصولات متنوع خیار شور سرکهای و تخمیری، انواع ترشی، رب، مربا و کنسروجات حبوبات تولید میشود. همچنین بیش از ۵۰ نفر اشتغال دائم و ۵۰ نفر اشتغال فصلی در مجموعه فعال هستند که ۷۵ درصد این نیروی انسانی، بومی منطقه میباشند.
وی افزود: این مجموعه تقریبا هر دو سال یک طرح توسعهای داشته است. تولید سالانه حدود ۳ هزار تن میباشد که ۸۰ درصد آن در فصل تابستان انجام میشود. حدود ۲۵ درصد تولیدات به برخی کشورهای اروپایی مثل آلمان، کانادا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میگردد.
مبرا با اعلام تولید محصول ” سمنو ” در این مجموعه تصریح کرد: تولید سمنو از چهار سال پیش آغاز شده است و روی کیفیت آن کار میشود. شعار ما در تولید این محصول ” سمنو، هم غذا و هم دوا ” است. این محصول بدون هیچگونه مواد افزودنی دو سال ماندگاری دارد و در حال حاضر به کشور آلمان نیز صادر می شود.
در ادامه بازدید سیده فاطمه حسینی، بنیانگذار، مالک و مدیرعامل شرکت تعاونی عسل کوهدشت برتر خراسان گفت: عسل شفا میباشد و خداوند بعد از پیامبران به زنبور عسل وحی کرده است. تمام پیامبران در مورد عسل و اهمیت بودن زنبور عسل سخن گفتهاند.
وی افزود: پدرم زنبورداری مدرن را آغاز کرد که میتوان گفت زنبورداری مدرن از روستای فریزی شروع شدهاست. سال ۱۳۶۰ به این نتیجه رسیدیم که زنبور فقط یک محصول ندارد بلکه موم و سایر محصولات آن مانند ژل رویال میتواند درآمدزایی فراوانی برای کشور داشته باشد.
مدیرعامل عسل کوهدشت تاکید کرد: امروزه ایران رتبه سوم زنبورداری را با حمایت جهاد کشاورزی دارد که در چهل و پنجمین کنگره جهانی زنبور عسل کشور ترکیه، با ارائه مقاله عسل خارشتری این رتبه را کسب کردهاست.
ابوالفضل مسعود فر، مدیرعامل شرکت آرتین لبنی ماندگار در پاسخ خبرنگار رخدادپرس درباره مشکلات مجموعه تولیدی پاسخ داد: در تابستان مشکل قطعی برق و در زمستان مشکل قطعی گاز وجود دارد. اکنون سه روز هفته برق قطع میشود که باعث ایجاد مشکلات و کاهش ۵۰ درصدی میزان تولید شدهاست.
وی افزود: در این واحد محصولات لبنی، پنیر پیتزا، سس و محصولات گوشتی سوسیس و کالباس با ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن تولید میشود.
اکرم اکرمی، مسئول فنی محصولات لبنی شرکت آرتین لبنی ماندگار، در توضیح روند تولید پنیر پیتزا در این کارخانه گفت: روزانه ۵۰ تا ۷۰ تن شیر وارد کارخانه میشود. ۵۰ درصد مواد اولیه تولید خود کارخانه و ۵۰ درصد دیگر از شرکتهای معتبر خریداری میشود. در این کارخانه دو نوع پنیر پیتزا پروتز با چربی حیوانی و تاپینگ پیتزا با چربی گیاهی تولید میگردد.
در پایان وی به افتتاح خط تولید سس اشاره کرد و گفت: این خط تولید هفته آینده افتتاح میشود که در آن سس گرم و سس سرد بهصورت تک نفره و فلهای تولید و به بازار عرضه خواهد شد.