تاریخ انتشار : یکشنبه 31 فروردین 1404 - 17:04
کد خبر : 16414

استاندار خراسان رضوی:

خراسان رضوی رتبه نخست ظرفیت تولید انرژی پاک در کشور را داراست

استاندار خراسان‌رضوی با تاکید بر اهمیت راهبردی توسعه انرژی‌های پاک، از حمایت کامل دولت از سرمایه‌گذاران در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان خبر داد.

به گزارش رخداد پرس، غلامحسین مظفری در جلسه ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان با اشاره به اینکه ایجاد این نیروگاه‌ها یک راهبرد ملی است و تمامی ارکان حاکمیت در حال بسترسازی در این حوزه هستند، اظهار کرد: خراسان‌رضوی با دارا بودن رتبه نخست ظرفیت‌های تولید انرژی‌های پاک در کشور، پتانسیل بالایی در زمینه‌ تولید برق خورشیدی و بادی دارد که باید بالفعل شود.

 

وی با تاکید بر لزوم تسریع در بهره‌برداری از زمین‌های واگذار شده به متقاضیان در این خصوص، از مدیران دستگاه‌های متولی خواست تا با مدیریت امکانات موجود، مسیر توسعه هر چه بیشتر این حوزه را هموار کنند.

 

مظفری با اشاره به ایجاد ساختار و چارچوب مناسب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه، همچنین از مدیران خواست با جدیت و تلاش مضاعف این مهم را در اولویت قرار دهند.

 

استاندار خراسان‌رضوی با اشاره به پیشرفت های شاخص بسیاری از شهرستان‌های استان در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، خاطرنشان کرد: میزان فعالیت فرمانداری‌ها در این حوزه در ارزیابی عملکرد آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. هدف ما عبور از بحران انرژی با مدیریت اصولی عرضه و تقاضا و در گام بعد رسیدن به صادرات برق به کشورهای همسایه است.

 

مظفری همچنین بر اهمیت رعایت الگوی مصرف و به کارگیری ظرفیت پویش‌های مردمی برای حرکت عمومی به سوی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد و افزود: فرهنگ‌سازی نقش مهمی در رفع موانع موجود دارد.

 

در ادامه این جلسه، مهمچنین مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان‌رضوی گفت: در استان نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت تولید ۱۵۹ مگاوات برق وجود دارد که ۷۷ مگاوات آن مربوط به برق بادی و ۸۲ مگاوات مربوط به برق خورشیدی است.

 

جواد خدایی اظهار کرد: رویکرد ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان به‌صورت مشارکت‌جویانه است.

 

وی ادامه داد: شتاب‌گیری در ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، افزایش سهم خراسان‌رضوی در تولید برق سبز، هماهنگی بین‌دستگاهی و رفع موانع از اهداف اصلی این ستاد در استان است.

 

مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان‌رضوی عنوان کرد: تفویض اختیارات به شرکت‌های توزیع نیروی برق در استان‌ها، ارائه تسهیلات و آسان‌سازی واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر از جمله راهکارها برای گسترش انرژی‌های پاک هستند.

 

خدایی بیان کرد: خراسان‌رضوی به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان و ترکمنستان این استعداد را دارد که در صادرات برق تجدیدپذیر نقش ایفا کند.

 

مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان‌رضوی نیز گفت: نقش دستگاه‌های اجرایی در پویش‌ها باید مشخص شود و این فرهنگ‌سازی نیاز به یک صدای واحد و همراهی دارد.

 

احسان گرایلی اضافه کرد: در طراحی پویش‌ها صرفاً انتشار محتوا و تبلیغات مدنظر نیست و صحبت از مجموعه رفتارهای ارتباطی است.

 

وی افزود: به منظور تأثیرگذاری بالا، محتواهایی به‌صورت شخصی‌سازی‌شده و مرتبط با گروه‌های شغلی طراحی شده است.

 

مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: برگزاری رویدادهای گپ‌وگفت متناسب با سلایق و علایق افراد نیز می‌تواند در بحث رعایت الگوی مصرف و استفاده از برق پاک اثربخش باشد.

 

در این جلسه، فرمانداران سبزوار، نیشابور، بجستان، باخرز، طرقبه‌شاندیز و زاوه گزارشی از ظرفیت‌ها و اقدامات انجام‌شده در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ارائه داد.