تاریخ انتشار : دوشنبه 20 اسفند 1403 - 21:51
کد خبر : 15179

مراسم معارفه مدیرکل جدید آموزش و پرورش خراسان رضوی برگزار شد

مراسم معارفه مدیر کل جدید آموزش و پرورش خراسان رضوی با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش و دو تن از معاونان استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش رخداد پرس، مراسم تودیع میکائیل باقری سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و معارفه مصطفی اسدی به‌ عنوان مدیرکل جدید، صبح دوشنبه با حضور سالار قاسمی معاون وزیر آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام علی عسکری معاون فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی و مدیران شهری در تالار همایش‌های فرهنگسرای مصلی‌نژاد مشهد برگزار شد.

محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: آموزش و پرورش و به‌طور کلی اعضای این خانواده، نقش بسیار مهمی در فرآیندها، اتفاقات و فضای کلی کشور داشته و دارند.

وی افزود: اثرگذاری مثبت و مؤثر این مجموعه به‌عنوان یک قشر نخبگانی در همه تحولات محسوس و ملموس بوده و اگر سرجمع اولیا و مربیان، دانش‌آموزان و فرهنگیان را به‌عنوان جامعه فرهنگیان کشور در نظر بگیریم، تقریباً همه اقشار جامعه ایران اسلامی را دربر می‌گیرد.

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: دولت چهاردهم کار خود را در شرایط بحرانی آغاز کرد، اما در هر حال، شعار محوری این دولت به‌عنوان «وفاق ملی» یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که با تمام سختی‌ها و مشکلات موجود، باید براساس آن حرکت کرد.

وی خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است؛ توسعه شکل نمی‌گیرد مگر اینکه اجماع نخبگانی در کشور ایجاد شود. حالا اینکه برخی تفسیر می‌کنند مقصود از وفاق ملی، همگرایی اصلاح‌طلب و اصول‌گراست تا باهم اجماع کنند، همه باید بدانند که این یک تفسیر معیوب است و موثق نیست.

نبی پور تاکید کرد: منظور از وفاق ملی، تعامل حاکمیت با همه جریان‌ها و عبور از تفکرات انحصارطلبانه است. مردم به تغییر رأی دادند و باید در همه حوزه‌ها تغییر ایجاد شود.

وی ادامه داد: یکی از اساسی‌ترین شروط تحقق وفاق ملی، احیای عدالت و مساوات است یعنی همان چیزی که در همه مجامع و نشست‌های فرهنگی مورد تأکید رئیس‌جمهور بوده تا همه ارگان‌ها و به‌خصوص آموزش و پرورش در این مسیر حرکت کنند.

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه با مشکلات بحران‌گونه متعددی روبه‌رو هستیم، گفت: در بسیاری از نقاط استان هنوز کلاس‌های درس استاندارد لازم را ندارد، اما همین وفاق است که خواهد توانست سرمایه‌های مردمی و کمک خیران را پای کار احیای زیرساخت‌های آموزشی بیاورد.

نبی پور ادامه داد: خیّر پای کار توسعه آموزش و پرورش نمی‌آید اگر به او برچسب زده شود. تسلط بر همه ابزارها و امکانات نرم‌افزاری آموزش و پرورش حاصل نخواهد شد اگر با حاشیه‌سازی برای نخبگان، از به‌کارگیری آنان در بخش منابع انسانی جلوگیری شود.

وی با تقدیر از تلاش‌های سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ماه‌های اخیر، گفت: آقای باقری به‌عنوان سرپرست سه‌ماه تلاش کرد از حواشی عبور کند. باور ما این است حتماً مدیریت جدید این نهاد خواهد توانست چالش‌های موجود را برطرف کند، دانش‌آموزان را نقّاد بار بیاورد و روحیه تحمل نظرات مخالف را در نسل آینده رشد بدهد.

همچنین در این مراسم معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: من مدتی معاون وزیر آموزش و پرورش بودم و مدتی هم در حوزه مشاور رؤسای مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت داشتم. در طول این مدت، همیشه برایم ملموس بوده که غفلت از نظام تعلیم و تربیت مقارن با غفلت از برنامه توسعه کشور است. آموزش و پرورش، جعبه سیاه جمهوری اسلامی است و متأسفانه آن‌طور که ناترازی انرژی به چشم می‌آید، ناترازی‌ها در این حوزه نامحسوس و غیرقابل لمس است.

حجت الاسلام علی عسگری افزود: اگر امروز حاشیه شهر مشهد از نظر جمعیت به اندازه ۲۰ استان کشور جمعیت دارد و اگر آسیب‌های اجتماعی در مسیر کاهش سن ارتکاب قرار دارند، اینها همه نشانه‌های پنهان ناترازی فرهنگی جدی است که امروزه وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش امروزه به درآمد پایدار نیاز دارد، خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل آموزش و پرورش، چالش تحجر، جمود و ایستایی است که این روزها بیش‌تر در گزینش‌ها محسوس و ملموس است. ماده ۱۹ قانون و اعمال نظرهای متحجرانه امروزه کار را برای این دستگاه مهم و مؤثر بسیار سخت کرده است.