تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 20:08
کد خبر : 16860

نفرات برگزیده سومین دو سالانه قصه گویی «نهال امید» خراسان رضوی معرفی شدند

نفرات برگزیده سومین دو سالانه قصه گویی «نهال امید» خراسان رضوی پس از بررسی آثار توسط داوران معرفی شدند.

به گزارش رخداد پرس، داوری آثار سومین دو سالانه قصه گویی «نهال امید» خراسان رضوی با حضور حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ مهدی دونده، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور؛ اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی از مردم فرهنگ دوست نیشابور در آرامگاه خیام نیشابوری انجام و نفرات برگزیده اعلام شد.

در این جشنواره حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه امروز نه به عنوان میزبان بلکه به عنوان میهمان مردم شهرستان نیشابور هستیم، گفت: مایه مباهات است که امروز این جشنواره را در جوار آرامگاه خیام نیشابوری برگزار می کنیم. در این جشنواره ۳۶ شرکت کننده حضور دارند که در پایان ۳ نفر به عنوان برگزیده ملی معرفی خواهند شد.

وی شهرستان نیشابور را نماد فرهنگ و ادبیات کشور و خراسان رضوی دانست و اظهار داشت: امروز به این مسئله افتخار می کنم که علاوه بر اعضای کتابخانه ها، تعدادی از شرکت کنندگان نیز از جمع کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی استان هستند. این مسئله نشان از آن دارد که نهاد کتابخانه های عمومی کشور با رویکرد و نگاه جدید خود به کتابخانه ها، علاوه بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نگاهی ویژه نیز به مسیر مطالعاتی دارد؛ چرا که عاملی مهم در تشویق و ترغیب مردم به سوی مطالعه است.

نوربخش تاکید کرد: اجرای این قبیل برنامه ها زمینه تبدیل شدن کتابخانه های عمومی به پاتوقهای اجتماعی را فراهم می سازد. کتابخانه های عمومی با اجرای برنامه های فرهنگی به عنوان پیشرانهای فرهنگی آماده ارائه خدمات کتابخانه ای و فرهنگی به جامعه هستند.

وی همچنین از محمدرضا مقدم پاشا، رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور نیز به واسطه میزبانی این آیین تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه مهدی دونده، معاون استاندار ، فرماندار ویژه و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور با اشاره به برگزاری آیین اختتامیه استانی سومین دوره دو سالانه جشنواره قصه گویی نهال امید، گفت: تمامی ما خاطرات شیرینی از دوران کودکی و قصه گویی بزرگترها داریم و بدون شک لحظاتی ناب برای ما تداعی می شود. امروز با پیشرفت تکنولوژی و ظهور ابزارهای متنوع در اختیار بشریت ممکن است قصه گویی برای نسل جدید تبدیل به یک خاطره شده باشد.

وی افزود: قصه گویی برای کودکان و نوجوانان از اثرگذاری فراوانی برخوردار است و موجب انتقال انرژی مثبت و تعیین نقش راه برای آنان می شود. امروز برخلاف گذشته شرایط و زمینه مناسبی برای پرداختن به مباحثی از جمله منابع معتبر برای قصه گویی وجود دارد.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان نیشابور ضمن ابراز امیدواری در استمرار برگزاری برنامه های فرهنگی با محوریت قصه گویی، اظهار داشت: شهرستان نیشابور تا به امروز میزبان بسیاری از برنامه های فرهنگی بوده و دارای سه مناسبت تاریخی در تقویم کشور همچون سالروز بزرگداشت عطار، خیام، ورود تاریخی امام رضا(ع) به نیشابور و بیان حدیث «سلسله الذهب» است. این موقعیت موجب شده تا نیشابور بتواند از آن برای نمایش تمامی ظرفیتهای فرهنگی خود استفاده بهینه کند.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور با اشاره به انتخاب این شهرستان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» در سال ۹۵، بیان کرد: این شهرستان همواره میزبان مردم عزیز کشور و برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی است.

گفتنی است، در سومین دو سالانه ی جشنواره ملی قصه گویی «نهال امید» ۹۳ اثر از استان خراسان رضوی به دبیرخانه ملی جشنواره ارسال شد. از این جمع، تعداد ۳۳ اثر مربوط به بخش نقالی و ۶۰ اثر نیز مربوط به بخش قصه گویی صحنه ای و دیجیتال است.

پس از داوری‌های انجام شده، در نهایت ۳۶ اثر به بخش داوری استانی جشنواره راه یافتند که از این تعداد ۱۰ اثر در بخش نقالی، ۱۸ اثر بخش صحنه ای و ۸ اثر نیز در بخش دیجیتال به رقابت خواهند پرداخت.

در نهایت ۱۳ نفر به عنوان قصه گو و نقاله خوان برتر استان معرفی شدند. همچنین سیداحمد مصطفوی، زهره اکبر آبادی و پویان خادم الشریعه به مرحله ملی راه یافتند.