تاریخ انتشار : سه شنبه 26 فروردین 1404 - 16:41
کد خبر : 16300

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در جمع خبرنگاران:

نیشابور، یک شهر نیست؛ نیشابور یک تمدن زنده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه آیین بزرگداشت عطار نیشابوری از آغاز رسمی اقدامات برای معرفی جهانی نیشابور خبر داد.

به گزارش رخداد پرس،  دکتر سیدرضا صالحی امیری در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیشابور، این شهر را فراتر از یک جغرافیای معمولی دانست و اظهار داشت: «نیشابور یک شهر نیست؛ نیشابور یک تمدن و یک فرهنگ است. امروز به دعوت استاندار محترم خراسان رضوی و نمایندگان مردم شریف نیشابور، در این شهر حاضر شدیم تا در بزرگداشت مقام عارف برجسته، شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، شرکت کنیم.»

 

وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر نگاه راهبردی دولت به جایگاه نیشابور در فرهنگ و تمدن ایران‌زمین، تصریح کرد: «مطمئن باشید که در سال ۱۴۰۴ اتفاقات خوبی در این شهر رقم خواهد خورد. به عنوان نخستین اقدام، دیروز هیأتی از کارشناسان به ریاست رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی به نیشابور اعزام شدند تا کاوش‌های میدانی در این شهر انجام شده و بخشی از ناشناخته‌های تاریخی نیشابور شناسایی و به ایرانیان و جهانیان معرفی شود.»

 

وی با اشاره به پراکندگی آثار تاریخی مربوط به نیشابور در موزه‌های مختلف کشور افزود: «موزه نیشابور باید فعال شود. بسیاری از اشیای تاریخی نیشابور اکنون در موزه ملی ایران و دیگر نقاط نگهداری می‌شود. باید تلاش کنیم این اشیا به نیشابور بازگردند و این شهر به یکی از قطب‌های موزه‌ای و مقصدهای گردشگری کشور تبدیل شود.»

 

صالحی امیری همچنین توسعه زیرساخت‌ها را پیش‌نیاز جذب گردشگر دانست و گفت: «برای رونق گردشگری در نیشابور، نیازمند تقویت اقامتگاه‌ها، حمل‌ونقل ریلی و هوایی و به‌طور کلی زیرساخت‌های اساسی هستیم که این موضوع نیازمند سرمایه‌گذاری و عزم جدی است.»

 

وی از برنامه‌ریزی برای امضای تفاهم‌نامه‌ای مشترک با مدیریت استان و نمایندگان مجلس خبر داد و اظهار داشت: «طی جلساتی که برگزار خواهیم کرد، یک توافق‌نامه جامع برای توسعه نیشابور تدوین و اجرایی خواهد شد. این روند از دیروز آغاز شده و باور داشته باشید که در آینده‌ای نه‌چندان دور، ایرانیان و جهانیان تصویر جدیدی از نیشابور خواهند دید.»

 

وزیر میراث فرهنگی در پایان بر اهمیت معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی نیشابور در سطح ملی و بین‌المللی تأکید کرد و گفت: «نیشابور گنجینه‌ای زنده از تمدن ایران‌زمین است؛ و این گنجینه باید با نگاه جهانی دیده و پاس داشته شود.»