تاریخ انتشار : جمعه 11 آبان 1403 - 12:46
کد خبر : 12556

گزارش عملکرد نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات

پدرام پاک آیین نماینده مدیران مسئول رسانه‌ها در هیأت نظارت بر مطبوعات، گزارشی از عملکرد خود را در مدت چهار سال نمایندگی رسانه‌های سراسر کشور در این هیأت منتشر کرد.

 

 

متن کامل این گزارش به شرح ذیل است:

۱ – دفاع مستدل حقوقی مبتنی بر تفسیر مضیق احکام جزایی قانون مطبوعات و  اصل تفسیر موسع به نفع رسانه، به طوری که با اقامه دلایل حقوقی و هنجاری  از لغو امتیاز ، توقیف و ارجاع شماری از رسانه ها به دادگاه جلوگیری شد.

 

۲- تلاش در تبدیل ساز و کار شکایت قضایی از رسانه به تذکر کتبی، تبدیل تذکر  کتبی به تذکر شفاهی و تبدیل ساز و کار تذکر به گفت وگوی اقناعی و تفاهم آمیز .

 

۳ – در این دوره از هیأت نظارت هیچ رسانه استانی و شهرستانی به دادگاه معرفی نشد.

 

۴ – در این دوره از هیأت نظارت بر مطبوعات هیچ رسانه استانی یا شهرستانی تذکر دریافت نکرد.

 

۵ –  با توجه به انحصار  وصف « لازم الاتباع بودن» در مصوبات شورای عالی امنیت ملی ، مصوبات این شورا از  ابلاغیه های دبیر خانه آن (وفق تبصره ۲ ماده ۴ قانون مطبوعات) تفکیک شد تا  تنها مصوبات شورای مذکور ،  ملاک تصمیمات نظارتی قرار گیرد.

 

۶ . از زمینه های استناد به  عناوین جزایی خارج از قانون مطبوعات– نظیر تشویش اذهان عمومی–  برای توفیف یا ارجاع رسانه ها به دادگاه جلوگیری  شد.

 

۴- از زمینه های استناد به مواد تبیینی  قانون مطبوعات (  فصل دوم‌– رسالت مطبوعات) برای تذکر، توقیف یا ارجاع رسانه ها به دادگاه جلوگیری شد.

 

۵ – رابطه غیر متناسب « تذکر»  و «اخطار»  هیأت نظارت  با کاهش یارانه و قطع  آگهی دولتی رسانه ها لغو شد.

 

۶. از ظرفیت ماده ۴ قانون مطبوعات برای نخستین بار  و به منظور  جلوگیری از اعمال سلیقه برخی  مسئولان در مواجهه با انتقادات رسانه های استانی استفاده شد.

 

۷-  برای جلوگیری از تمرکز آگهی های ثبتی و دادگستری در سامانه الکترونیک قوه قضاییه و کمک به استمرار انتشار  آنها در رسانه های بخش خصوصی  با رییس سازمان ثبت اسنا‌د و املاک، ، معاون حقوفی و معاون سیاسی قوه قضاییه رایزنی مؤثر صورت گرفت.

 

۸– ائتلاف صنفی برای رفع اختلال در تخصیص منابع  حمایتی به رسانه های استانی و شهرستانی تشکیل شد.

 

۹ – پیشنهاد و اقناع دولت برای توزیع متمرکز  آگهی های بنگاه های مشمول اصل ۴۴  (خصولتی ها)  از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی( همانند آگهی های دولتی)

 

۱۰-  پیشنهاد و اقناع دولت برای تعیین سهمیه ثابت و معین از  آگهی های دولتی و  آگهی های بنگاه های مشمول اصل ۴۴  برای درج در  سایت های خبری و نشریات دوره ای

 

۱۱- تلاش برای لغو دستور العمل های غیر اصولی و مقررات پایین دستی زائد به بهانه عدم تکافوی  بودجه رسانه ها.

 

۱۲ – پیگیری  صدور مجوزهای جدید و مکمل برای مدیران مسئول رسانه ها به محض وصول استعلام از مراجع سه گانه با اولویت بخشی به رسانه های استانی و  شهرستانی، پایگاه های خبری و مجلات با هدف کمک به  توسعه مؤسسات جامع رسانه ای

 

۱۳ – احیای رسانه های مشمول ماده ۱۶ در کوتاه ترین زمان با توجه به عذر عمومی مدیران مسئول مبنی بر شرایط نامساعد اقتصادی، گرانی نهاده های تولید و  افزایش هزینه  انتشار رسانه.

 

۱۴ – جلوگیری از  صفر شدن سوابق  و تأکید بر  تسلسل  و پیوستگی  فعالیت رسانه های مشمول ماده ۱۶  پس از احیا

 

۱۵- جلوگیری از حذف عبارات « News» و «Online»  از  انتهای نشانی اینترنتی رسانه ها با تأکید بر  تمییز «نام »از  «نشانی اینترنتی» رسانه.

 

۱۶ – تسریع حداکثری تغییر وضعیت رسانه ها شامل تغییر ترتیب و زمینه انتشار، تغییر نام، تغییر گستره و تغییر صاحب امتیاز و مدیر مسئول.

 

۱۷ – مخالفت با صدور هر گونه مجوز رسانه برای افراد غیر مدیر مسئول یا فاقد سابقه حرفه ای مستمر در حوزه رسانه.

۱۸ – جلوگیری از صدور  هر گونه مجوز رسانه برای  بخش عمومی و دولتی به استثنای فصلنامه های دانشگاهی و تخصصی.

 

۱۹ – ارائه استانداردهای لازم به هیأت محترم نظارت بر مطبوعات برای رفع اختلال تخصیص و ایجاد تعادل های ساختاری در حوزه رسانه.

 

۲۰.پیگیری  تسریع در ابلاغ  تعرفه جدید آگهی های دولتی در سال ۱۴۰۳