خراسان رضوی پیشرو در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
به گزارش رخداد پرس، محسن طرزطلب، در جلسه ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان اظهار داشت: «آمادگی کامل برای همکاری با انجمنهای کشاورزی در زمینه تأمین و تجهیز سیستمهای انرژی تجدیدپذیر وجود دارد.»
وی ادامه داد: آمادگی داریم تا با انجمنها و تشکلهای کشاورزی در خراسان رضوی همکاری کنیم. این نهادها نیز اعلام آمادگی کردهاند که با مشارکت یکدیگر، تأمین و تجهیز سیستمها را انجام دهند و هزینه تجهیزات وارداتی بهتدریج از کشاورزان و علاقهمندان دریافت شود.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) افزود: در حال پیگیری اخذ مصوبهای از دولت هستیم که امکان دریافت هزینهها به صورت قسطی فراهم شود. قیمت خرید ما برای برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر بسیار منصفانه و عادلانه است و نسبت به قیمتهای قبلی، پایینتر و در عین حال با کیفیت بالاتر است.
وی بیان کرد: قیمت خرید تضمینی برای نیروگاههای زیر یک مگاوات و پروژههای تجمیعی هر ساله اعلام میشود؛ در حال حاضر این قیمت حدود ۳۸۰۰ تومان به ازای هر کیلووات است. البته میتوان برق را در بورس سبز نیز عرضه کرد که در آنجا قیمت بالاتری دارد. قیمت متوسط در بورس سبز در سال گذشته حدود ۴۱۰۰ تومان بود و پیشبینی میشود امسال به بیش از ۵۰۰۰ تومان برسد.
طرزطلب درباره تفاهمنامه تفویض اختیارات ساتبا به خراسانرضوی گفت: موضوع اصلی این تفاهمنامه، صدور پروانه است. برای صدور پروانه نیاز به ارزیابی اهلیت، و اخذ مجوزهایی از دستگاههایی همچون امور اراضی، محیط زیست و منابع طبیعی وجود دارد. با تحقق این موارد، استان میتواند با متقاضیان قرارداد تعهد امضاء کند.
لازم به ذکر است؛ در جلسه ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان، تفاهمنامه تفویض اختیارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر به خراسانرضوی به امضاء رسید. همچنین، دومین تفاهمنامه این جلسه مربوط به احداث ۳۵۰ مگاوات نیروگاه برای تأمین برق چاههای کشاورزی بود.
تفویض اختیارات ساتبا به خراسانرضوی برای تسریع توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر
استاندار خراسانرضوی اظهار کرد: بخش عمدهای از اختیاراتی که در تهران در اختیار معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا بود، به استان خراسان رضوی تفویض و واگذار شده است.
در ادامه، غلامحسین مظفری امروز در حاشیه جلسه ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به ویژگیهای اقلیمی استان در حوزه خورشید و باد، بستر و زمینه مناسبی فراهم است. ما سرمایهگذاران خوبی نیز داریم که پای کار هستند و طبیعی است با اختیارات واگذار شده امروز، امکان تسریع این پروژهها فراهم شده است.
وی افزود: پیشبینی میشود ظرف سه سال آینده، حداقل ۳۰۰۰ مگاوات انرژی بادی و خورشیدی در استان خراسان رضوی تولید شود، به گونهای که ۱۰۰۰ مگاوات از طریق انرژی بادی و ۲۰۰۰ مگاوات از طریق انرژی خورشیدی تأمین خواهد شد.
مظفری ادامه داد: البته من شخصاً آرزو دارم که این مقدار با سرعت بیشتری افزایش یابد و حتی در یک نگاه آرمانی، بتوانیم انرژیهای خورشیدی را جایگزین انرژیهای فسیلی کنیم. یعنی نه تنها ناترازی برق را حل کنیم، بلکه به سمتی حرکت کنیم که دیگر برای تولید برق سوختهای فسیلی را نسوزانیم و از انرژیهای پاک استفاده کنیم؛ کاری که شدنی است.
وی در خصوص سفر به سینکیانگ چین که یکی از قطبهای انرژیهای تجدیدپذیر است، گفت: احتمالاً این سفر انجام خواهد شد. البته تردیدهایی در روزهای اخیر به وجود آمده، اما قطعاً این سفر باید با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی که در حوزه فناوری و نوآوری انرژی فعالیت دارند، انجام شود.
استاندار خراسانرضوی افزود: همانطور که در جلسه هم عرض کردم، خواهش من این است که همزمان با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، فناوری نیز وارد کشور شود و از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان داخلی نیز بیشتر استفاده کنیم. با توجه به حجم بالای واردات، باید دقت شود که این تجهیزات کیفیت لازم را داشته باشند، و نگهداری، بهروزرسانی و آینده تولید نیز مورد توجه قرار گیرد.