به گزارش رخداد پرس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پایان هفته گذشته سفری سه روزه به خراسان رضوی داشت و با حضور در شهرستانهای نیشابور، سبزوار و مشهد، به بخشهای مختلف فرهنگی و هنری این مناطق سر زد و در جریان دغدغه ها و مسائل اهالی فرهنگ و هنر این خطه قرار گرفت.
ایجاد یادمانی برای بنیانگذار سینمای ایران/ به ظرفیتهای سینما در مشهد توجه شود
در ادامه مدرس سینما و مدیر یکی از آموزشگاههای سینمایی در این نشست با اشاره به مشکلات پیشروی مراکز آموزشی حوزه سینما، گفت: مداخله سازمان فنی و حرفهای با پشتیبانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه آموزش در بخش سینمایی، یکی از مهمترین چالشهای این حوزه است، انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر، از مراکز آموزشی فرهنگی حمایت کند.
علی مقدسی اظهار کرد: زمانی که یک موسسه فرهنگی ـ آموزشی مجوز فعالیت میگیرد، باید بتواند با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با نهادهایی مانند شهرداری و امور مالیاتی، مشکلاتش را حل کند، این مراکز در حالی که مشغول فعالیت فرهنگی هستند، با عوارض و مالیاتهای سنگین و مشکلات مالی مواجه میشوند که این موضوع نیازمند بازنگری و حمایت وزارتخانه دارد.
وی با تاکید بر ایجاد یادمان برای بنیانگذار سینمای ایران در محل باغ نادری مشهد، گفت: «میرزا ابراهیم خان صحاف باشی»، به عنوان بنیانگذار سینما در ایران، اواخر عمر خود را در مشهد گذراند و در همین شهر درگذشت و در باغ نادری به خاک سپرده شد، ضروری است به منظور بزرگداشت این شخصیت برجسته، یادمانی در باغ نادری برای او ساخته شود تا به عنوان نمادی از تاریخ سینمای ایران، مورد توجه قرار گیرد.
یکی از کارگردانان سینما در مشهد نیز با اشاره به مهاجرت هنرمندان سینماگر مشهدی به تهران، گفت: متاسفانه بسیاری از دوستان من در حوزه سینما به تهران مهاجرت کردهاند، باید درراین مورد بررسیهای لازم را داشت.
امیراطهر سهیلی اظهار کرد: مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) میتواند به عنوان مرکزی برای فعالیت هنرمندان سینما در مشهد عمل کند و این اقدام میتواند به جلوگیری از مهاجرت هنرمندان به تهران کمک کند.
وی اظهار کرد: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهیم که یکی از نهادهای سینمایی در سطح تهران مانند بنیاد فارابی را به مشهد آورد و مدیریت آن را به هنرمندان مشهدی واگذار کند، اکنون هنرمندان این شهر سهم بالایی در تولید فیلم ها و انیمیشن های جشنواره فیلم فجر دارند، این اقدام میتواند به رشد و توسعه سینمای مشهد کمک کند.
سهیلی با اشاره به کمبود تجهیزات در انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی گفت: متاسفانه انجمن سینمای جوانان استان از کمبود تجهیزات رنج میبرد، ما نیازمند تجهیزات سینمایی مانند دوربین هستیم تا بتوانیم به فعالیتهای خود ادامه دهیم.
این کارگردان سینما با اشاره به چالشهای نمایش فیلمهای سینمایی در مشهد بیان کرد: متاسفانه فیلمهای سینمایی ما با مشکلات زیادی در نمایش مواجه هستند. این موضوع باعث کاهش فروش و استقبال از فیلمهای ایرانی شده است، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست میکنیم که برای بهبود فرآیند نمایش فیلمها اقدامات لازم را انجام دهند.
لزوم از سرگیری ساخت پردیس تئاتر مشهد
مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی با اشاره به جایگاه این استان به عنوان یکی از قطبهای فرهنگی و تاریخی کشور، گفت: این استان زادگاه بزرگان ادب و هنر همچون فردوسی، عطار و خیام است، اما متاسفانه هنرهای نمایشی در آن با چالشهای جدی مواجه است، این چالشها نه تنها مانع رشد هنرهای نمایشی، که باعث دلسردی بسیاری از استعدادهای جوان از ادامه فعالیت در این عرصه شده است.
کریم جشنی با اشاره به قوانین خوبی که در دولت دوازدهم و در زمان تصدی «صالحی» به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسید، گفت: متاسفانه بسیاری از این مصوبات به دلیل نبود پیگیریهای لازم عملیاتی نشد، از جمله این مصوبات میتوان به حمایت از تولیدات تئاتر، توسعه زیرساختها (پردیس تئاتر مشهد) و افزایش بودجههای حمایتی از تئاتر اشاره کرد که امید است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مصوبات دوباره بررسی و اجرایی شوند.
وی اظهار کرد: طرح پردیس تئاتر مشهد به عنوان یکی از مهمترین طرحهای فرهنگی استان، سالهاست که به دلایل مختلفی از جمله کمبود بودجه و نبود پیگیریهای لازم، ناتمام مانده است که تکمیل آن میتواند به رشد هنرهای نمایشی در استان بینجامد.
جشنی، تشکیل شورای مشورتی هنرهای نمایشی برای بهبود وضعیت هنرهای نمایشی در کشور، اجرایی شدن مصوبات نشست «اردکان» یزد در خصوص حمایت از سالن های نمایش در استانها، تدبیر برای رفع چالشهای مدیریتی و زیرساختی در حوزه هنرهای نمایشی، ایجاد سالنهای نمایشی در شهرستانهای کمبرخوردار، بازگرداندن مدیریت سالنهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر به هنرمندان مشهد از دیگر درخواست های وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
تلاش برای حفظ جایگاه مشهد در حوزه قرآنی کشور
رییس هیات مدیره جامعه قاریان مشهد و داور بینالمللی قرآن با اشاره به سابقه درخشان مشهد در زمینه آموزش و تلاوت قرآن، گفت: مشهد به عنوان پایگاه حفاظ قرآن در کشور مطرح است و جوانان از سراسر ایران برای یادگیری قرآن به این شهر میآیند، مشهد از نظر قدمت و قوت در آموزش قرآن، جایگاه بینظیری در کشور دارد. این شهر با وجود بارگاه امام رضا(ع)، نه تنها از نظر مذهبی، بلکه از نظر قرآنی نیز پیشتاز است.
سیدجواد سادات فاطمی افزود: از حدود ۷۰ مقام و رتبه بینالمللی کشور، نیمی متعلق به قاریان و حافظان مشهدی است، این موضوع نشاندهنده سطح بالای آموزش قرآن در این شهر است، که درخواست داریم تا حمایت بیشتری از قاریان قرآن، موسسات مردمی در حوزه قرآن صورت گیرد تا مشهد بتواند جایگاه خود را به عنوان قطب قرآنی کشور حفظ کند.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآن و عترت در مشهد نیز در این نشست پیشنهاد ایجاد مرکز بینالمللی تربیت معلم قرآن در مشهد را داد و گفت: لازم است مرکزی بینالمللی همچون «الازهر» مصر، در جوار حرم مطهر رضوی برای تربیت معلمان قرآن ایجاد شود، این مرکز میتواند با همکاری آستان قدس رضوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تربیت معلمان قرآن در سطح بینالمللی بپردازد.
حجتالاسلام سیدرضا حسینی اظهار کرد: اتحادیهها میتوانند نقش مهمی در صدور مجوز موسسات قرآنی و جذب اعتبارات دولتی داشته باشند. ما از دولت درخواست داریم که با واگذاری اعتبارات به موسسات مردمی، به این اتحادیهها کمک کند، این اقدام میتواند به بهبود عملکرد موسسات قرآنی و افزایش مشارکت مردمی در این حوزه منجر شود.
حسینی، حمایت بیشتر از نمایشگاه بینالمللی قرآن مشهد در حوزه تامین اعتبارات، حمایت از برخی موسسات قرآنی شبانه روزی و پذیرنده قرآنآموزان از کشورهای مختلف، حمایت بیشتر از راه اندازی نهضت قرآنآموزی در مدارس و دانشگاهها را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار شد.
لزوم ایجاد پژوهشکده موسیقی مقامی و افزایش جشنواره های موسیقی
مدیر یک آموزشگاه هنری موسیقی در مشهد با اشاره به وضعیت نامناسب موسیقی مقامی و سنتی ایران گفت: متاسفانه موسیقی مقامی و سنتی در خراسان رضوی وضعیت خوبی ندارد و جوانان به سمت این نوع موسیقی گرایش چندانی نشان نمیدهند لذا نیازمند ایجاد پژوهشکده موسیقی مقامی در خراسان هستیم، این پژوهشکده میتواند به عنوان مرکزی برای تحقیق و توسعه موسیقی مقامی فعالیت کند.
طاهری تهرانیان با اشاره به گرایش جوانان ایرانی به سمت موسیقی کره ای اظهار کرد: کشور کره سرمایه گذاری قابل توجهی برای غنا بخشیدن و صدور موسیقی خود کرده است اما ما در حال حاضر مکتبخانهای برای آموزش موسیقی مقامی در استان نداریم و این موضوع باعث شده است که این هنر اصیل به حاشیه رانده شود.
وی اضافه کرد: باید موسیقی ایرانی را به خوبی به جهان معرفی کنیم، باید با سرمایهگذاری در حوزه موسیقی و حمایت از هنرمندان، موسیقی ایرانی را به جهانیان معرفی کرد.
مدیر یک آموزشگاه هنری موسیقی دیگر در مشهد نیز در این نشست با اشاره به مشکلات پیش روی موسسات فرهنگی و هنری گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی باید از قدرت اجرایی و نفوذ لازم برای حل مشکلات این حوزه رخوردار شود.
رامین یگانه خاکسار، با اشاره به چالشهای موازیکاری در حوزه هنری خراسان رضوی گفت: متاسفانه موازیکاری زیادی بین نهادهای مختلف مانند بهزیستی، آموزش و پرورش و فنیحرفهای وجود دارد، این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای موسسات فرهنگی و هنری شده است که از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می رود برای کاهش موازیکاریها اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با ارائه پیشنهادی در خصوص افزایش تعداد جشنوارههای موسیقی در کشور گفت: افزایش تعداد جشنوارههای موسیقی میتواند به پویایی بیشتر این حوزه کمک کند، جشنواره های کنونی در عرصه موسیقی کشور دیگر قدیمی شده و نیازمند نوآوری است.
وی اختصاص وامهای کمبهره برای کمک به بهبود وضعیت مالی موسسات و آموزشگاه های موسیقی را خواستار شد.
کارخانه انیمیشن در خراسان رضوی ایجاد کنید
فعال و تهیهکننده پویانمایی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به جایگاه صنعت انیمیشن در دنیا گفت: صنعت پویانمایی (انیمیشن) صنعتی ۴۰۰ میلیارد دلاری است، اما متاسفانه سهم ایران از این صنعت بسیار ناچیز است.
ناصر جاهدنیا اظهار کرد: صنعت انیمیشن با ترکیب دانش مهندسی و ذوق هنری، محصولی را خلق میکند که هویتساز است و جزو صنایع فرهنگی و اقتصاد نرم محسوب میشود، ما از وزیر می خواهیم که از استقلال این صنعت حمایت کرده و آن را زیرمجموعه معاونتها یا سازمانهای دیگر قرار ندهد.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار، جشنواره سیمرغ، بخشی را به انیمیشنهای کوتاه اختصاص داده است. این اقدام میتواند به معرفی و نمایش انیمیشنهای ایرانی کمک کند. استان خراسان رضوی و شهر مشهد به عنوان یکی از قطبهای پویانمایی در کشور، میتواند نقش مهمی در توسعه این صنعت بازی کند.
جاهدنیا با اشاره به چالشهای نمایش انیمیشنها گفت: متاسفانه نمایش انیمیشنها در فصل امتحانات انجام میشود که این موضوع باعث کاهش مخاطب میشود، لذا نیازمند هماهنگی بیشتر با سینماها هستیم تا نمایش آثار این بخش در فصول مناسب انجام شود، این موضوع میتواند در افزایش فروش و استقبال از آثار پویانمایی ایرانی موثر باشد.
وی اضافه کرد: متاسفانه سکوهای پخش بدون نظارت و به صورت ۱۰۰ درصدی محتوای خارجی پخش میکنند، این موضوع فرصتی برای صنعت پویانمایی ایران ایجاد نمیکند و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می رود که برای نظارت بر این سکوها اقدامات لازم را عملیاتی کند.
این فعال پویانمایی با اشاره به لزوم ایجاد کارخانههای پویانمایی گفت: در برنامه هفتم توسعه، دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شدهاند که کارخانههای پویانمایی ایجاد کنند. استان خراسان رضوی با توجه به ظرفیتهای خود، میتواند یکی از مراکز اصلی این کارخانهها باشد و ما با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی آمادگی لازم برای ایجاد این کارخانهها را داریم.
توجه به جایگاه کانونهای تبلیغات و اجرایی شدن سند ملی مد و لباس
رییس انجمن صنفی تبلیغات در خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت تبلیغات در عصر صنعتی و فراصنعتی گفت: تبلیغات به عنوان صنعتی معجزهگر، میتواند نقش مهمی در رشد اقتصادی و فرهنگی کشور ایفا کند. تبلیغات که آمیختهای از علم و هنر است، میتواند به عنوان صنعتی معجزهگر شناخته شود، این صنعت میتواند شعله کوره صنعتی را برافروزد و اگر هم به درستی برنامهریزی نشود، میتواند چراغ صنعت را خاموش کند.
عبدالله کاویانی اظهار کرد: تبلیغات میتواند در تولید و اقتصاد ملی، تقویت کیفیت محصولات داخلی، مقابله با تحریمهای جهانی، ایجاد حس هویت ملی، ارتقای آگاهی عمومی، وفاق ملی، رقابتپذیری در بازارهای جهانی و حضور در عرصههای سیاسی و بینالمللی نقش مهمی ایفا کند، تبلیغات همچنین میتواند در عرصههای دینی و اعتقادی نقشآفرینی کند.
وی با انتقاد از جایگاه نامناسب کانونهای تبلیغات در کشور گفت: پس از گذشت ۱۸ سال از ارائه برخی پیشنهادها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنوز جایگاه مناسبی برای کانونهای تبلیغات در کشور ایجاد نشده است و ما انتظار داریم که با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جایگاه کانونهای تبلیغات در سطح هنر و فرهنگ کشور ارتقا یابد.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک در مشهد نیز با اشاره به اهمیت اجرایی شدن سند ملی لباس اسلامی- ایرانی، گفت: این سند با دقت و دانش کافی تهیه شده و میتواند به بهبود وضعیت پوشش و مد در کشور کمک کند، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توقع داریم که برای اجرایی شدن این سند اقدامات لازم را انجام دهد چرا که اجرایی شدن این سند میتواند به بهبود وضعیت پوشش و مد در کشور یاری رسانده و فرهنگ اسلامی- ایرانی را در این حوزه تقویت کند.
سمیه ظریفیان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱، کارگروه استان تغییراتی کرد و دامنه اختیارات آن گسترده شد، این تغییرات باعث پیچیدهتر شدن فرآیند صدور مجوزها شده است که از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست میکنیم با تمرکززدایی در این حوزه، فرآیند صدور مجوزها را تسهیل کند.
وی تسهیل فرآیند صدور مجوزها، حمایت از طرحها و برنامههای گروههای مد و لباس استانی، اضافه کردن پوشاک تولیدی مشهد به سبد خرید زائر با توجه به وجود سه هزار دانشجوی طراحی لباس در دانشگاههای این شهر و حضور ۳۰ میلیون زائر در سال را خواستار شد.
نشان فردوسی را به رسمیت بشناسید
شاعر، نویسنده و منتقد ادبی نیز در این نشست به جایگاه ویژه مشهد در ادبیات فارسی اشاره کرد و گفت: ادبیات ایران بدون مشهد و خراسان رضوی معنا ندارد، این شهر به عنوان یکی از قطبهای ادبی کشور، نیازمند توجه ویژه است.
علیرضا حیدری اظهار کرد: ادبیات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یتیم است؛ زمانی دفتر ادبیات و داستان وجود داشت، اما این دفتر تعطیل شد و شورای عالی زبان و ادبیات فارسی نیز به محاق رفت، لازم است به ادبیات به عنوان یکی از ارکان اصلی فرهنگ توجه ویژهای داشته باشیم و برای آن برنامهریزی کنیم.
وی با تاکید بر لزوم رسمیت بخشیدن به نشان فردوسی گفت: نشان فردوسی چند سال است که به فعالان برتر عرصه ادبیات و شعر اعطا میشود، اما متاسفانه این نشان هنوز نتوانسته هویت و جایگاه خود را پیدا کند.
وی اضافه کرد: مشهد به عنوان یکی از قطبهای ادبی کشور، نیازمند دفتر ویژه ادبیات است، این دفتر میتواند به عنوان مرکزی برای حمایت از نویسندگان، شاعران و فعالان ادبی عمل کند و پس از شکل گیری در این شهر به شهرهای دیگر ایران نیز تسری یابد، این اقدام به تقویت انجمنهای ادبی و رشد ادبیات در کشور کمک خواهد کرد.
حیدری تاکید کرد: باید از زبان فارسی به عنوان یکی از ارکان اصلی فرهنگ و هویت ملی خود محافظت کنیم. مشهد با ظرفیتهای ادبی خود میتواند به عنوان مرکز پاسداشت زبان فارسی عمل کند.
شاعر و نویسنده مشهدی نیز در این نشست گفت: مشهد امروز مهم ترین پایگاه شعر و ادب ایران است، همه گستره فرهنگ ایرانی در شعر فارسی تجلی دارد، نباید شعر زینت مجالس یا در صف آخر برنامه ها و بودجه بندی ها باشد، مشهد بهترین شهر برای برگزاری برنامه های غیرمناسبتی در سطح ملی در حوزه شعر و ادب فارسی است.
یوسف بینا اضافه کرد: از سوی دیگر باید ممیزی کتاب های شعر نیز به حداقل برسد، ادامه این روند وضعیت شعر را اسفبارتر خواهد کرد.
ساخت موزه هنرهای معاصر مشهد از سر گرفته شود
رییس هیات مدیره انجمن هنرهای تجسمی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به طرح های ناتمام هنری در مشهد گفت: موزه هنرهای معاصر مشهد بیش از ۱۵ سال است که در حال ساخت است، اما متاسفانه به دلایل نامشخصی متوقف مانده و هنوز به بهرهبرداری نرسیده است، این موزه میتواند به عنوان مرکزی برای نمایش آثار هنری و حمایت از هنرمندان تجسمی عمل کند.
لاله خرازیان افزود: متاسفانه برخی فضاهای فرهنگی مانند مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) و فرهنگسرای ملت، به دلایلی به بخشهای اداری تبدیل شدهاند که باید به کاربری هنری تغییر پیدا کنند، این وضعیت باعث کاهش فضاهای مناسب برای فعالیتهای هنری شده است.
وی اظهار کرد: یکی از معضلات بزرگ شهر مشهد، نبود دانشکده هنر در دانشگاه فردوسی است. این موضوع باعث شده است که بسیاری از استعدادهای هنری مجبور به ترک شهر شوند، ما از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست داریم که برای ایجاد دانشکده هنر در دانشگاه فردوسی اقدامات لازم را انجام دهد تا بتوانیم از استعدادهای هنری در سطح استان استفاده کنیم.
رییس انجمن هنرهای تجسمی خراسان رضوی با ارائه پیشنهاد مشارکت انجمنهای تجسمی در زیباسازی شهر، گفت: ما از شهرداری مشهد می خواهیم که در کارگروههای تصمیمگیری مربوط به نمادهای شهری و زیباسازی فضاهای عمومی، نمایندهای از انجمنهای تجسمی حضور داشته باشد. این مشارکت میتواند به بهبود فضای شهری و استفاده از ظرفیتهای هنرمندان تجسمی کمک کند.
سراجی، مسوول یکی از نگارخانه های مشهد نیز در این نشست گفت: آیا در جریان هستید که هفتمین مجسمه جهان در قالب مجسمه فردوسی ساخته شده است اما در مشهد اجازه نصب ندارد، این در حالی است که پیشنهاد سفیر تاجیکستان برای خرید این مجسمه رد شده است.
حسین قائمی، رییس انجمن خوشنویسی مشهد نیز در این نشست گفت: چند چهره ماندگار در انجمن خوشنویسان این شهر داریم که خانه نشین شده اند، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست داریم تا این اساتید و چهره ها را به خالی اصلی آنان یعنی این انجمن بازگردانند، افزون بر این جای برگزاری یک جشنواره معتبر بین المللی خوشنویسی در مشهد خالی است.
مشهد، شهر خلاق
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در مشهد نیز به عنوان نماینده حوزه صنایع خلاق فرهنگی، گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست داریم که یک معاونت اختصاصی برای حوزههای صنایع فرهنگی خلاق در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شود تا بتوان به بهترین شکل از ظرفیتهای این حوزه استفاده کرد.
علی تهرانچی با اشاره به اهمیت اعتمادسازی در جامعه اظهار کرد: اعتمادسازی یکی از چالشهای مهم کشور است و ما باید با اقدامات موثر، این اعتماد را در جامعه تقویت کنیم، و پیشنهاد می شود یک صندوق سرمایهگذاری تخصصی در حوزه صنایع خلاق ایجاد شود، این صندوق میتواند با محوریت بخش خصوصی فعالیت کرده و رشد و توسعه این حوزه را شتاب بخشد.
وی اظهار کرد: اعتقاد داریم که مشهد آمادگی لازم برای راهاندازی شهر خلاق را دارد، این شهر با ظرفیتهای منحصر به فرد خود میتواند به عنوان الگویی برای سایر شهرهای کشور مطرح شود. با توجه به بضاعتها و ظرفیتهای موجود در مشهد، میتوان این شهر را به عنوان یک شهر خلاق معرفی کرد.
اهالی رسانه از وزیر چه خواستند؟
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در خراسان رضوی با اشاره به پدیده هوش مصنوعی و چالشهای آن برای حوزه رسانه گفت: هوش مصنوعی رسانه ها را با چالش مواجه کرده و عرصه جدیدی برای فعالیت های رسانه ای ایجاد کرده است و باید مشخص شود که برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود هوش مصنوعی به عرصه رسانه چیست.
حسینعلی راشکی اظهار کرد: متاسفانه برخی رسانههای غیررسمی و ناشناس در فضای مجازی فعالیت میکنند که این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای رسانههای رسمی شده است. ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست داریم که این رسانهها به هر نحو ممکن ساماندهی شوند تا انرژی رسانههای رسمی صرف مقابله با اخبار نادرست آنها نشود.
وی اضافه کرد: برخی دستگاههای اجرایی متاسفانه در امر تقویت فرهنگ زیارت، صدای مشترکی ندارند، باید رویکرد مشترکی از سوی دستگاه های اجرایی برای تقویت فرهنگ زیارت به مردم منتقل شود تا بتوان در این عرصه به اهداف فرهنگی دولت دست یافت.
مدیر مسوول روزنامه صبح امروز نیز با اشاره به فشارهای مالی و معضلات مدیران روزنامه ها گفت: یکی از بزرگترین مشکلات رسانههای مکتوب، فشارهای مالی است که مدیران مسوول با آن مواجه هستند، اگر این مسیر تسهیل شود، به طور قطع میتوانند خدمات بهتری در حوزه فرهنگ و خبر ارائه دهند.
حسین رفیعی با تاکید بر لزوم حمایتهای مالی از رسانههای مکتوب اظهار کرد: ما نیازمند حمایتهای مالی در حوزههایی مانند یارانه کاغذ و سایر مسائل مرتبط هستیم. این حمایتها میتواند به بهبود وضعیت رسانههای مکتوب کمک کند، متاسفانه در حال حاضر، رسانههای مکتوب با مشکلات مالی زیادی مواجه هستند که این موضوع باعث کاهش کیفیت خدمات آنها شده است.
وی با اشاره به چالشهای رسانههای دیجیتال افزود: امروزه رسانههای مکتوب از فضای خبری خارج شدهاند و به سمت فضای مجازی رفتهاند، این موضوع باعث شده است که معضلات جدیدی در حوزه خبر ایجاد شود، بزرگترین معضلی که در این حوزه وجود دارد، حمایت قضایی است. متاسفانه هر روز شاهد این هستیم که رسانهها، چه حامی دولت باشند و چه نباشند، با مشکلات قضایی مواجه میشوند.
وی بیان کرد: رسانههایی که دارای شناسنامه هستند، باید پاسخگوی فعالیتهای خود باشند، ما نیازمند ایجاد سازوکارهایی هستیم که بتوانیم به مشکلات رسانهها به صورت شفاف و عادلانه پاسخ دهیم.
مدیر خانه مطبوعات خراسان رضوی، مهمترین خواسته های این صنف را پیگیری برای تشکیل نظام جامع صنفی – رسانه ای، تعریف دیپلماسی رسانه برای ارتباط با رسانه های سایر کشورها، حمایت حقوقی و قضایی از خبرنگاران، برگزاری مراسم ویژه برای روز خبرنگار، افزایش بودجه و اعتبارات خانه مطبوعات، رفع مشکلات مربوط به بیمه سختی کار خبرنگاران و بازنشستگی آنان ذکر کرد.
مجتبی صدیقی گفت: امسال بعد از سالها دومین جشنواره استانی مطبوعات و خبرگزاری ها در خراسان رضوی برگزار می شود که فراخوان آن نیز منتشر شده است.