به گزارش رخداد پرس، علی اسماعیلی دراین خصوص اظهار کرد : اولین دستگاه کندانسور تحت خلا در ایران ۳ سال زمان برد که ساخته شد و در ساخت این قطعه برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد،همچنین این دستگاه تا اواسط مهرماه امسال راهی عسلویه میشود و در آینده بر مدار تولید اوره قرار می گیرد وی کندانسور یا چگالنده را قطعهای که در آن یک سیال با انتقال حرارت در کنار سیال دیگر مانند آب یا هوا و گرماگیری از آن، تغییر فاز داده و از حالت بخار به حالت مایع تبدیل میشود دانست وافزود : در واقع سیال مذکور کندانس شده و به مایع تبدیل میشود.
اسماعیلی خاطر نشان کرد : این دستگاه پنج میلیون دلار صرفه جویی ارزی عاید ایران می شود بنابراین برای تولید بزرگترین کندانسور تحت خلا در ایران حدوداً دو میلیون ۲۰۰ هزار یورو هزینه شده که این مبلغ ۵۰ درصد هزینه تمام شده نمونه خارجی است.
کلاتی رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان درادامه گفت: این دستگاه با ۱۲ متر طول و ۱۲۰ تن وزن، یک کندانسور بخار است که مجموعه گازهای هوا، CO۲، NH۳ و اوره را در واحدهای اوره آمونیاک تقطیر و به آب تبدیل میکند. وی اضافه کرد : بزرگترین و اولین کندانسور (انتقال حرارت) تحت خلا کشور به همت دهها تن از جوانان نخبه یک شرکت دانش بنیان در مشهد تولید شد.