تاریخ انتشار : یکشنبه 7 دی 1404 - 6:48
کد خبر : 21868

خراسان رضوی، دومین استان کشور در کشت و تولید چغندرقند بهاره

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد که این استان با داشتن حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد از اراضی زیر کشت چغندرقند کشور، رتبه دوم در تولید و کشت این محصول بهاره را از آن خود کرده است.

به گزارش رخداد پرس، علیرضا عرفانی در تشریح این خبر اظهار کرد: در ۲۰ شهرستان خراسان رضوی، به کشت چغندرقند اقدام می‌شود که شهرستان‌های تربت‌جام، تربت‌حیدریه، جغتای، جوین، چناران، فریمان، گلبهار و مشهد حدود ۸۵ درصد سطح زیرکشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

وی افزود: میانگین کشت چغندرقند در چهار سال اخیر، حدود ۱۹ هزار و ۸۸۰ هکتار و میانگین عملکرد آن ۵۶ تن در هر هکتار بوده است. بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان جوین با حدود ۴ هزار هکتار است.

 

سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از مجموع ۳۱ کارخانه قند فعال در کشور، ۷ کارخانه با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن در خراسان رضوی مستقر هستند.

 

علیرضا عرفانی عنوان کرد: ظرفیت خالی کارخانه‌های استان حدود ۵۵۰ هزار تن است که در سال‌های اخیر، حدود ۴۰۰ هزار تن آن از خارج استان، به‌ویژه از استان‌های غربی، تأمین می‌شود.

 

وی همچنین از تحویل بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن چغندرقند به کارخانه‌های قند استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید تا پایان فصل برداشت به یک میلیون و ۳۸۰ هزار تن برسد.

 

سرپرست امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی یکی از سیاست‌های اصلی این سازمان را تغییر زمان کشت از بهاره به پاییزه برای افزایش بهره‌وری در مصرف آب دانست و افزود: اجرای این طرح در سال‌های آینده نتایج قابل‌توجهی در مدیریت منابع آبی و بهبود تولید خواهد داشت.